[97-04]Galant EAxA/W - [Tutorial]Domykanie szyb+skl/rozk lusterek pilota centralneg
WreX - 16-11-2014, 10:31
Ksiao, jest git, a powiedz mi, dałoby się zrobić "tymczasowe wyłączenie" działania tego? Tak jak sveno, pisał czasem się grzebie przy aucie np wygłuszasz drzwi, chcesz opuścić szybę np sprawdzasz rygle czy działają i się w kółko będą luterska składać i rozkładać i szyby zamykać.
Powiedz mi jeszcze, to wystarczy zrobić zwykły "klik" na pilocie? bo na filmiku wygląda jakbyś przytrzymywał przycisk, może powiedzmy dopiero po 2sekundach trzymania by to działało, czy raczej niemożliwe do zaimplementowania małym nakładem pracy?
Ksiao - 16-11-2014, 10:41
WreX napisał/a: | Ksiao, jest git, a powiedz mi, dałoby się zrobić "tymczasowe wyłączenie" działania tego? Tak jak sveno, pisał czasem się grzebie przy aucie np wygłuszasz drzwi, chcesz opuścić szybę np sprawdzasz rygle czy działają i się w kółko będą luterska składać i rozkładać i szyby zamykać.
Powiedz mi jeszcze, to wystarczy zrobić zwykły "klik" na pilocie? bo na filmiku wygląda jakbyś przytrzymywał przycisk, może powiedzmy dopiero po 2sekundach trzymania by to działało, czy raczej niemożliwe do zaimplementowania małym nakładem pracy? |
jak sie podepnie pod oświetlenie wnętrza to będzie można bawić sie szybami bez kluczyka ile chcesz + jeszcze przez 60 sec po zgaszeniu oświetlenia, potem zrobię jeszcze filmik z funkcjami hehe
faktycznie to tak wygląda na filmiku ale po 1 przyciśnięciu wszystko działa (pilot mi szwankuje hehe)
wicek - 16-11-2014, 20:34
Wszystkie lusterka maja silniczek do składania?
Hugo - 16-11-2014, 20:49
wicek napisał/a: | Wszystkie lusterka maja silniczek do składania? | Nie, tylko po II lifcie (po marcu 2000 r.).
wicek - 16-11-2014, 21:42
To nie dobrze.
telewizoor - 17-11-2014, 15:49
Mam pytanie do znawców - jak trzymam wciśnięty przycisk np. zamykania(na pilocie ofc) to jest gdzieś ciągły plus? Ciągły, tzn. przez czas trzymania.
Dread87 - 17-11-2014, 16:42
Jakieś schematy moge prosić? Chodzi mi o te wersje z lusterkami;)
Bartekkita - 17-11-2014, 19:32
Ksiao, jak ten Twój patent ma się do nieoryginalnego alarmu? Jeżeli by to się udało zgrać to również jestem chętny na płytkę
mysterllo - 18-11-2014, 08:13
Dread87 napisał/a: | koller, ja juz zaczalem, moge zrobic wiecej;) stary znajomy z tego forum poprosil, zrobie wiecej plytek;) |
jesli zrobiles wiecej takich plytek chetnie kupie jedna
Dread87 - 18-11-2014, 09:39
mysterllo, czekam na schematy z opcja chowania lusterek;) chyba ze chcesz wersje "podstawowa";)
Fragu - 18-11-2014, 09:45
Jak będzie domykanie + lusterka to ja też z przyjemnością kupię!
mysterllo - 18-11-2014, 10:28
Dread87 napisał/a: | mysterllo, czekam na schematy z opcja chowania lusterek;) chyba ze chcesz wersje "podstawowa";) |
mnie wystarczy wersja podstawowa, nie posiadam domykania lusterek wogole, wiec ten bajer jest zbedny
jerzy26 - 22-11-2014, 14:23
Ksiao, Mam pytanie, jaki dałeś tranzystor w układzie, obudowa TO92, np. BC547 czy 2N2222, dziękuję z góry za odpowiedż i pozdrawiam.
Ksiao - 06-12-2014, 00:43
Ok trochę zeszło ale gotowe a tak to działa
i tu jest moja prośba nie będziecie mieli nic przeciwko jak tej wersji nie wrzucę tylko odsprzedam za 50zł+przesyłka gotowy zestaw na plug&play
zestaw zawiera:
- płytkę z kabelkami i elementami do zamontowania w sterownik szyb (lub jak ktoś będzie chciał to niech podeśle sterownik szyb to polutuje przewody)
- płytkę robiącą to samo co na filmiku z wyprowadzonymi przewodami do podłączenia (oczywiście moment składania można podpiąć zamiast pod centralny to pod uruchamianie silnika)
oczywiście do każdego zestawu instrukcja obsługi co do szyberdachu to nie miałem okazji sie pobawić przy nim wiec na razie jest jak jest
Lista chętnych na zestaw:
1.
Dread87 - 06-12-2014, 06:17
Ksiao, jakie dales tranzystory w ukladzie bez skladania lusterek?
|
|
|