Nasze Miśki - Galant Avance Czarna Perła by komarsnk
Marcino - 17-11-2014, 20:34
Myślę że takie dekielki by mi się do czarnych stalówek przydały.
Wyglada dobrze. Zimy ma nie być:) to się przekulasz jakoś, a na rondkach małych uważaj z gazem bo koła zrywają pewnie jak stare gumy:)
Fragu - 17-11-2014, 20:57
komarsnk, wygląda spoko! Brudem się nie martw, teraz to wystarczy 10km po myjni przejechać i już można wracać - taka pogoda.
komarsnk - 23-11-2014, 22:39
Wooww... Teraz to to auto przyspiesza... Chyba jednak na lato nie będę brał nic szerszego jak 205
komarsnk - 28-11-2014, 12:58
No to tak: bezpiecznik od grzania foteli (jeden z dwóch 30A) sprawdzony. Nawet zamieniałem je miejscami bo może "coś" ale oczywiście nie jest to wina bezpiecznika (chyba, że innego,o którym nie wiem). Na rozpisce jest jeszcze jeden symbol z grzaniem fotela i tak wychodzi jakby tam był też przekaźnik - wyjąłem go i przestała dmuchawa działać więc to chyba nie jest od foteli :-\ czy ktoś wie co i gdzie się mogło spalić? Dzięki za wszystkie podpowiedzi
mjsystem - 28-11-2014, 14:08
komarsnk napisał/a: | Dzięki za wszystkie podpowiedzi |
Najczęściej lecą maty lub przewody w fotelach. Temat jest na forum:
http://forum.mitsumaniaki...er=asc&start=60
komarsnk - 28-11-2014, 14:39
Sławku - nie odrobiłeś lekcji i nie przeczytałeś wcześniejszych postów o tym problemie
mjsystem - 28-11-2014, 14:44
komarsnk napisał/a: | Sławku - nie odrobiłeś lekcji i nie przeczytałeś wcześniejszych postów o tym problemie | A to wszystko możliwe, że tak powiem kolokwialnie, podszedłem z buta do tematu
komarsnk - 28-11-2014, 15:22
mjsystem napisał/a: | komarsnk napisał/a: | Sławku - nie odrobiłeś lekcji i nie przeczytałeś wcześniejszych postów o tym problemie | A to wszystko możliwe, że tak powiem kolokwialnie, podszedłem z buta do tematu |
Hehe spoko Gdzieś bawiąc się kostką zrobiłem zwarcie i przestały przyciski świecić i nie wiem co pstryknęło :/ Bezpiecznik 30A pod kolanami jest cały...
mjsystem - 28-11-2014, 15:34
Jak masz miernik, powinieneś dojść do problemu. Trzymam kciuki. Mi też nie grzeją, ale czemu ??? Nie sprawdzałem(kontrolki świecą)
eremita - 28-11-2014, 17:25
mjsystem napisał/a: | Jak masz miernik, powinieneś dojść do problemu. Trzymam kciuki. Mi też nie grzeją, ale czemu ??? Nie sprawdzałem(kontrolki świecą) |
Ja nawet nie wiem czy u mnie działają bo nie sprawdzałem jak dla mnie jest to tak potrzebne ja w koszula
komarsnk - 28-11-2014, 17:28
eremita napisał/a: | Ja nawet nie wiem czy u mnie działają bo nie sprawdzałem jak dla mnie jest to tak potrzebne ja w koszula |
No widzisz... A mojej żonie jak wsiada o 6 rano w zimie do auta koszula d***ie by się przydała
eremita - 28-11-2014, 17:46
He he chyba że tak
Mi to nie jest potrzebne bo jak siadam rano na skórzane fotele to czy jest grzanie czy go nie ma wydaje mi się że siadam na bryłę lodu a zanim te fotele zaczynają grzać to już tyłkiem wygrzeje siedzenie
No ale jak żona wymaga to trzeba zrobić
Zawsze możesz zainwestować w bieliznę w stylu faszyn raszyn koszula do kolan gacie do piersi
komarsnk - 28-11-2014, 19:09
eremita napisał/a: | Zawsze możesz zainwestować w bieliznę w stylu faszyn raszyn koszula do kolan gacie do piersi |
To ja już wolę palić tam w piecu pod fotelem tylko niech nosi to co nosi
komarsnk - 27-01-2015, 18:23
Ostatnio nic się nie dzieje. Galant się tankuje i jeździ
Niemniej nadszedł czas na kilka zabiegów kosmetyczno-okresowych.
Zakupiony został (wreszcie) środek do mycia i konserwacji wkładki filtra powietrza K&N
I oto efekt działania...
Nie sądziłem, że będzie aż tak źle!
Po prawie 15tys. km został zmieniony olej oczywiście na Liqui Moly Synthoil High Tech 5W-40 oraz filtr oleju Mann W610/3. Wszystko poprzedzone płukanką Liqui Moly.
(zdjęć brak)
Ostatnio też zaczął popiskiwać jeden z pasków (najprawdopodobniej alternatora) więc zostały zamówione dwa nowe. Jakież było moje zdziwienie gdy na motointegrator.pl znalazłem oba paski Mitsuboshi! Wczesniej dostępny był tylko ten alternatora więc pasek wspomagania był albo Bando albo Gates. Teraz są oba ori.

Tylko hola hola... Nie tak szybko...
Niestety - japońska została już tylko marka...
Uświadomiłem sobie też, że czas najwyższy na zmianę filtra LPG.
Teraz tylko kiedy to zmienić jak całą zimę jakieś okropne choróbska się nas trzymają (jak nigdy)
Chyba trzeba będzie komuś to oddać do zrobienia - bardzo tego nie lubię
komarsnk - 02-02-2015, 18:37
No i nadszedł ten dzień kiedy trzeba wymienić część przy upierdliwej usterce galantowej :/
Dziś zdiagnozowane huczące przednie lewe łożysko koła :/
Ktoś coś ostatnio orientował się? Z piastą czy solo? I czy wciąż tylko Koyo czy coś jest innego rozsądnego?
|
|
|