To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Galant Avance Czarna Perła by komarsnk

Marcino - 17-11-2014, 20:34

Myślę że takie dekielki by mi się do czarnych stalówek przydały.
Wyglada dobrze. Zimy ma nie być:) to się przekulasz jakoś, a na rondkach małych uważaj z gazem bo koła zrywają pewnie jak stare gumy:)

Fragu - 17-11-2014, 20:57

komarsnk, wygląda spoko! Brudem się nie martw, teraz to wystarczy 10km po myjni przejechać i już można wracać - taka pogoda.
komarsnk - 23-11-2014, 22:39

Wooww... Teraz to to auto przyspiesza... :shock: Chyba jednak na lato nie będę brał nic szerszego jak 205 :roll:
komarsnk - 28-11-2014, 12:58

No to tak: bezpiecznik od grzania foteli (jeden z dwóch 30A) sprawdzony. Nawet zamieniałem je miejscami bo może "coś" ale oczywiście nie jest to wina bezpiecznika (chyba, że innego,o którym nie wiem). Na rozpisce jest jeszcze jeden symbol z grzaniem fotela i tak wychodzi jakby tam był też przekaźnik - wyjąłem go i przestała dmuchawa działać więc to chyba nie jest od foteli :-\ czy ktoś wie co i gdzie się mogło spalić? Dzięki za wszystkie podpowiedzi
mjsystem - 28-11-2014, 14:08

komarsnk napisał/a:
Dzięki za wszystkie podpowiedzi

Najczęściej lecą maty lub przewody w fotelach. Temat jest na forum:
http://forum.mitsumaniaki...er=asc&start=60

komarsnk - 28-11-2014, 14:39

mjsystem napisał/a:
komarsnk napisał/a:
Dzięki za wszystkie podpowiedzi

Najczęściej lecą maty lub przewody w fotelach. Temat jest na forum:
http://forum.mitsumaniaki...er=asc&start=60

:mrgreen: :mrgreen: Sławku - nie odrobiłeś lekcji i nie przeczytałeś wcześniejszych postów o tym problemie :P

mjsystem - 28-11-2014, 14:44

komarsnk napisał/a:
Sławku - nie odrobiłeś lekcji i nie przeczytałeś wcześniejszych postów o tym problemie
A to wszystko możliwe, że tak powiem kolokwialnie, podszedłem z buta do tematu :mrgreen:
komarsnk - 28-11-2014, 15:22

mjsystem napisał/a:
komarsnk napisał/a:
Sławku - nie odrobiłeś lekcji i nie przeczytałeś wcześniejszych postów o tym problemie
A to wszystko możliwe, że tak powiem kolokwialnie, podszedłem z buta do tematu :mrgreen:

Hehe spoko :) Gdzieś bawiąc się kostką zrobiłem zwarcie i przestały przyciski świecić i nie wiem co pstryknęło :/ Bezpiecznik 30A pod kolanami jest cały... :(

mjsystem - 28-11-2014, 15:34

Jak masz miernik, powinieneś dojść do problemu. Trzymam kciuki. Mi też nie grzeją, ale czemu ??? :shock: Nie sprawdzałem(kontrolki świecą) :|
eremita - 28-11-2014, 17:25

mjsystem napisał/a:
Jak masz miernik, powinieneś dojść do problemu. Trzymam kciuki. Mi też nie grzeją, ale czemu ??? :shock: Nie sprawdzałem(kontrolki świecą) :|

Ja nawet nie wiem czy u mnie działają bo nie sprawdzałem :P jak dla mnie jest to tak potrzebne ja w :butthead: koszula :mrgreen:

komarsnk - 28-11-2014, 17:28

eremita napisał/a:
Ja nawet nie wiem czy u mnie działają bo nie sprawdzałem :P jak dla mnie jest to tak potrzebne ja w :butthead: koszula :mrgreen:

No widzisz... A mojej żonie jak wsiada o 6 rano w zimie do auta koszula d***ie by się przydała :p :p

eremita - 28-11-2014, 17:46

He he chyba że tak :mrgreen:
Mi to nie jest potrzebne bo jak siadam rano na skórzane fotele to czy jest grzanie czy go nie ma wydaje mi się że siadam na bryłę lodu a zanim te fotele zaczynają grzać to już tyłkiem wygrzeje siedzenie :mrgreen:
No ale jak żona wymaga to trzeba zrobić :P
Zawsze możesz zainwestować w bieliznę w stylu faszyn raszyn koszula do kolan gacie do piersi :wink:

komarsnk - 28-11-2014, 19:09

eremita napisał/a:
Zawsze możesz zainwestować w bieliznę w stylu faszyn raszyn koszula do kolan gacie do piersi :wink:

To ja już wolę palić tam w piecu pod fotelem tylko niech nosi to co nosi :p :p :p

komarsnk - 27-01-2015, 18:23

Ostatnio nic się nie dzieje. Galant się tankuje i jeździ :)
Niemniej nadszedł czas na kilka zabiegów kosmetyczno-okresowych.

Zakupiony został (wreszcie) środek do mycia i konserwacji wkładki filtra powietrza K&N

I oto efekt działania...
Nie sądziłem, że będzie aż tak źle! :shock:

Po prawie 15tys. km został zmieniony olej oczywiście na Liqui Moly Synthoil High Tech 5W-40 oraz filtr oleju Mann W610/3. Wszystko poprzedzone płukanką Liqui Moly.
(zdjęć brak)

Ostatnio też zaczął popiskiwać jeden z pasków (najprawdopodobniej alternatora) więc zostały zamówione dwa nowe. Jakież było moje zdziwienie gdy na motointegrator.pl znalazłem oba paski Mitsuboshi! :shock: Wczesniej dostępny był tylko ten alternatora więc pasek wspomagania był albo Bando albo Gates. Teraz są oba ori.

Tylko hola hola... Nie tak szybko...
Niestety - japońska została już tylko marka... :roll:

Uświadomiłem sobie też, że czas najwyższy na zmianę filtra LPG.

Teraz tylko kiedy to zmienić jak całą zimę jakieś okropne choróbska się nas trzymają (jak nigdy) :(
Chyba trzeba będzie komuś to oddać do zrobienia - bardzo tego nie lubię :evil:

komarsnk - 02-02-2015, 18:37

No i nadszedł ten dzień kiedy trzeba wymienić część przy upierdliwej usterce galantowej :/
Dziś zdiagnozowane huczące przednie lewe łożysko koła :/
Ktoś coś ostatnio orientował się? Z piastą czy solo? I czy wciąż tylko Koyo czy coś jest innego rozsądnego?