Nasze Miśki - Galant 2,5 V6 SE 99r
mkm - 23-07-2016, 21:08
Owczar napisał/a: | Nie zdziwi mnie jak przeczytam kiedyś na tym forum, że Kopernik był galantem |
Jak to e38 nie jest "plastikowa"? Jest i to jak diabli - zresztą był to główny zarzut pod jej adresem...
Słowo klucz "jak dla mnie".
"Jak dla mnie" E38 zabiła ducha E32 straciła to co miała najpiękniejsze czyli "pazur" i na długie lata wytyczyła kierunek firmie BMW - bardzo mdły i plastikowy.
EOT.
marcin_87, więcej zdjęć wskazane
marcin_87 - 23-07-2016, 22:13
A ja tam do E38 nic szczerze nie mam, ma w sobie to co co powoduje, ze jesli jedzie ladny egzemplarz to odwroce glowe, sam nawet tate probowalem w tamtym roku na taka namowic, niestety ojciec zdecydowal sie na W211 3,2 CDI i to byl przeogromny blad
Ps. szukam aktualnie przedniego zderzaka bo ten jest "zmeczony" trzy razy klejony i wogole nie lezy mi
marcin_87 - 24-07-2016, 09:30
20160724_081603 by Sikora Marcin, on Flickr
20160724_081713 by Sikora Marcin, on Flickr
20160724_081725 by Sikora Marcin, on Flickr
20160724_081621 by Sikora Marcin, on Flickr
20160724_081633 by Sikora Marcin, on Flickr
20160724_081647 by Sikora Marcin, on Flickr
Hugo - 24-07-2016, 09:55
Te felgi pasują do niego idealnie.
WreX - 24-07-2016, 10:48
marcin_87, czemu wywaliłeś pompe ABS?
I felgi faktycznie to najmocniejszy punkt tego wozu ;>
vrangsinn - 24-07-2016, 11:18
piękne auto...forum mitsu, forum mitsu - do bmw nie ma sensu porównywać ani sie oburzać. Wg. mnie auta pieeekne i bmw nie ma podjazdu...jak by wiekszosc z nas uwazała inaczej to by siedziala na forum bmw i tam piała peany jakie to bmw jest super...osoboscie wole TO auto i zaden obiektywizm by mnie nie przekonał...
Jeszcze raz piękne auto...
ps nawet bez lotki wyglada świetnie marcin_87
Bizi78 - 24-07-2016, 11:34
Ja bym tylko zmienił kolor zacisków, bo jakoś żółty mi tutaj nie pasuje .
marcin_87 - 24-07-2016, 12:22
WreX napisał/a: | marcin_87, czemu wywaliłeś pompe ABS?
I felgi faktycznie to najmocniejszy punkt tego wozu ;> |
Dlatego, ze uwazam iz ten system z tamtych lat jest beznadziejny, a zwlaszcza jesli ma 15 lat to wszystkie czujniki itp sa juz zamaraszone zurzyte i ABS stanowczo za szybko sie wlacza, a co za tym idzie wydluza droge hamowania, a nie naleze do ludzi ktorzy bezmysle wciskaja pedal hamulca w podloge, a druga sprawa z pompa ABS jak auto postalo pare dni i tarcze zaszly rdza to minelo z tydzien zanim sie wytarly, teraz auto stalo jakos 2 miesiace i po paru hamowania tarcza juz wyglada jak nalezy, a druga sprawa przod przestal tak nurkowac
Ps. Dzieki za mile slowa
ps2. lotka wpadnie jesli tylko znajde klape w kolor z nia
ps3. po urlopie jade na hamownie zobaczyc co nowy silnik wydusi
marcin_87 - 24-07-2016, 12:22
Bizi78 napisał/a: | Ja bym tylko zmienił kolor zacisków, bo jakoś żółty mi tutaj nie pasuje . |
u mnie wszystkie auta maja zolte zaciski xD
Owczar - 24-07-2016, 14:19
marcin_87 napisał/a: | Dlatego, ze uwazam iz ten system z tamtych lat jest beznadziejny, a zwlaszcza jesli ma 15 lat to wszystkie czujniki itp sa juz zamaraszone zurzyte i ABS stanowczo za szybko sie wlacza, a co za tym idzie wydluza droge hamowania, a nie naleze do ludzi ktorzy bezmysle wciskaja pedal hamulca w podloge, |
Zrobiłeś niezłego druta. ABS w tym aucie jak na tamte lata był naprawdę nowoczesny (4 kanalowy) i funkcjonalnością nie ustępuje współczesnym rozwiązaniom. Nie ma ebd i innych dodatków ale znacząco poprawia bezpieczeństwo. W sytuacjach awaryjnych nie ma czasu na dozowanie siły hamowania, a ABS nie ma prawa się włączyć jak nie utracisz przyczepności. Zbyt szybkie zalaczanie to po prostu jakąś awaria lub słabe opony.
marcin_87 - 24-07-2016, 14:27
Owczar napisał/a: | marcin_87 napisał/a: | Dlatego, ze uwazam iz ten system z tamtych lat jest beznadziejny, a zwlaszcza jesli ma 15 lat to wszystkie czujniki itp sa juz zamaraszone zurzyte i ABS stanowczo za szybko sie wlacza, a co za tym idzie wydluza droge hamowania, a nie naleze do ludzi ktorzy bezmysle wciskaja pedal hamulca w podloge, |
Zrobiłeś niezłego druta. ABS w tym aucie jak na tamte lata był naprawdę nowoczesny (4 kanalowy) i funkcjonalnością nie ustępuje współczesnym rozwiązaniom. Nie ma ebd i innych dodatków ale znacząco poprawia bezpieczeństwo. W sytuacjach awaryjnych nie ma czasu na dozowanie siły hamowania, a ABS nie ma prawa się włączyć jak nie utracisz przyczepności. Zbyt szybkie zalaczanie to po prostu jakąś awaria lub słabe opony. |
jezdze od zawsze starszymi autami bez ABSu i zwyczajnie ABS mi przeszkadza, i wydluza droge hamowania, mialem w zyciu pewnie wiecej sytuacji awaryjnych niz Ty stales na czerwonym swietle i moja intuicja nigdy mnie nie zawiadla wiec jak kto woli, ja natomiast wole moje druciarstwo
ps, poprostu bardziej czuje auta bez absu niz z, nie potrafie w absie wyczuc kiedy trace przyczepnosc, a gdy juz starce np przyczepnosc w aucie z absem to wciskam pedal do oporu, a gdy starce przyczepnosc w aucie bez abs poprostu cofam noge z hamulca i dohamuje troszke mniej,
Fragu - 24-07-2016, 14:31
Jednak jest to druciarstwo i to niebezpieczne również dla innych.
marcin_87 - 24-07-2016, 14:32
Fragu napisał/a: | Jednak jest to druciarstwo i to niebezpieczne również dla innych. |
podejrzewam, ze polowa aut na polskich drogach jest bardziej niebezpieczna od mojego pozbycia sie ABSu
Owczar - 24-07-2016, 14:33
marcin_87 napisał/a: | awaryjnych niz Ty stales na czerwonym swietle |
Z pewnością. Każdy polak jeździ lepiej niż Kubica i Hamilton w jednym. Gdybyś miał tyle awaryjnych sytuacji to miałbyś więcej pokory. Szkoda, że nie zrobiłeś testu zanim wywaliłeś podstawowy system bezpieczeństwa. Mając ABS nadal możesz hamować na granicy poślizgu, a zostawiasz sobie nadal system bezpieczeństwa. Najbardziej skracają drogę hamowania porządne opony.
Według mnie, takie przeróbki powinny skutkować nie przechodzeniem przeglądu. Ale pewnie już niedługo tak będzie.
marcin_87 - 24-07-2016, 14:40
Owczar napisał/a: | marcin_87 napisał/a: | awaryjnych niz Ty stales na czerwonym swietle |
Z pewnością. Każdy polak jeździ lepiej niż Kubica i Hamilton w jednym. Gdybyś miał tyle awaryjnych sytuacji to miałbyś więcej pokory. Szkoda, że nie zrobiłeś testu zanim wywaliłeś podstawowy system bezpieczeństwa. Mając ABS nadal możesz hamować na granicy poślizgu, a zostawiasz sobie nadal system bezpieczeństwa. Najbardziej skracają drogę hamowania porządne opony.
Według mnie, takie przeróbki powinny skutkować nie przechodzeniem przeglądu. Ale pewnie już niedługo tak będzie. |
zle mnie zrozumiales nie czuje sie bardzo dobrym kierowca, poprostu lepiej mi sie jezdzi bez ABS niz z ABSem i chcialem popyskowac troche, ABS nie jest dla mnie systemem bezpieczenstwa, i nie nazwalbym tego druciarstwem, jest to tak zrobione jak byc powinno dziala, hamuje nie sciaga, gdyby cos bylo nie tak zalozylbym spowrotem pompe z ABSu, ale jesli taki korektor silz hamowania w civicu jezdzi to czemu to mialby powodowac jakies zagrozenie ?
|
|
|