To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Galant/Legnum VR4 EC5A/W 97-02 - Pilot z dwoma przyciskami do VR-4.

kabar - 19-04-2015, 00:15

Pracowałem wiele lat w RTV i dokładnie tak sprawdzaliśmy piloty :) Kamerą też się da.
Wiadomo że sama dioda IR nie wysyła sygnałów radiowych ale elektronika w pilocie tak.

piotrkor1 - 19-04-2015, 08:19

Dzięki będę dalej sprawdzał.
Ta blaszka może też wyglądać tak:

[ Dodano: 08-05-2015, 19:48 ]
Dowiedziałem się od dwóch osób u których zostawiłem pilota do sprawdzenia,że pilot jest sprawny tylko trzeba go radiowo zakodować?
Nie wiem co to znaczy?

Grid - 18-05-2015, 15:39

piotrkor1 napisał/a:

Dowiedziałem się od dwóch osób u których zostawiłem pilota do sprawdzenia,że pilot jest sprawny tylko trzeba go radiowo zakodować?
Nie wiem co to znaczy?

Chodzi po prostu o wciągnięcie go do systemu Keyless Entry w miśku. Można znaleźć procedurę w workshop manualu, ew. ASO też to może zrobić, ale słono sobie za to liczy. Samo rozpoczęcie procedury kasuje stare zapamiętane piloty i trzeba wszystkie (1 lub 2szt.) nauczyć od nowa.

piotrkor1 - 19-05-2015, 22:27

Chodzi po prostu o wciągnięcie go do systemu Keyless Entry w miśku. Można znaleźć procedurę w workshop manualu, ew. ASO też to może zrobić, ale słono sobie za to liczy. Samo rozpoczęcie procedury kasuje stare zapamiętane piloty i trzeba wszystkie (1 lub 2szt.) nauczyć od nowa.

Żadna procedura programowania nie wchodzi.ASO też wymięka a wszystko
działa prawidłowo(poczytaj wyżej) nie wiem w czym tkwi problem?

Grid - 20-05-2015, 10:21

Mea culpa, nie przeczytałem a się wymądrzam. Za 2 tyg. sam będę miał nowy kluczyk i przejdę procedurę więc się wtedy wypowiem.
piotrkor1 - 20-05-2015, 14:44

Grid napisał/a:
Mea culpa, nie przeczytałem a się wymądrzam. Za 2 tyg. sam będę miał nowy kluczyk i przejdę procedurę więc się wtedy wypowiem.

Daj znać co i jak bo mi już brakuje pomysłów dlaczego on nie działa.

kabar - 29-06-2015, 16:45

Znalazłem blaszkę!!! :lol: :lol: :lol:

Na tym koniec dobrych wieści dla Ciebie.

Założyłem blaszkę, nową baterię, przeczyściłem styki i pilot działa. Zamyka, otwiera bez potrzeby programowania.

Jakbyś był w okolicach Łodzi to wpadaj, sprawdzimy czy u Ciebie zadziała moja centralka z pilotem.

Grid - 29-06-2015, 17:58

Ja powinienem dostać zapasowy kluczyk w tym tygodniu więc będę procedurę kodowania przechodził od początku, też dam znać :lol:
piotrkor1 - 29-06-2015, 21:20

Coraz bardziej jestem przekonany,że ktoś coś namieszał podczas zakładania alarmu wyłączając oryginalnego pilota.Tylko cholera wie co.
Dzięki za informację i czekam na dalsze.

Grid - 08-07-2015, 22:14

Niestety Japaneze mnie dość długo już trzyma z tym tematem :-( "Czeka na paczkę". Miało być 3 tygodnie i wcale nie było najtaniej. Jakbym sam zamówił z Ebaya to dawno bym już kluczyk miał.
piotrkor1 - 12-07-2015, 10:43

Grid, To szkoda bo tylko ty mi pozostałeś.
kabar - 12-07-2015, 11:39

Zawsze możesz podesłać centralkę z kluczykiem to spróbuję u mnie ją wkodować.
piotrkor1 - 12-07-2015, 14:05

kabar napisał/a:
Zawsze możesz podesłać centralkę z kluczykiem to spróbuję u mnie ją wkodować.

Też o tym myślałem ale oprócz centralki i kluczyka musiałbym
podesłać stacyjkę i kto wie czy też moduł ETACS.

kabar - 12-07-2015, 17:09

Nie ma potrzeby, działają niezależnie. Przepinałem parę zestawów moduł+pilot i działało :)
Grid - 31-07-2015, 00:32

piotrkor1 napisał/a:
Grid, To szkoda bo tylko ty mi pozostałeś.

Kluczyk dotarł i... mam dokładnie ten sam problem. Centralka nie wchodzi w tryb nauki. Będę dalej próbował, dzisiaj już nie mam na to siły.