To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - TURBO Ajentowóz "Byczek" Cichociemny by staszq2

macia - 30-01-2015, 22:14

W@sio napisał/a:
Szkoda, że sprzedałem już cały układ wydechowy, miałem sprawny katalizator

Nie martw się, jakbyś potrzebował, to u mnie coś w garażu długiego z taką puszką po drodze leży i się marnuje :wink:

booohal - 30-01-2015, 23:20

Faaaajne autko :)
Znajomy ostatnio podjechał do mnie na regulację LPG po wymianie świec. Nie szło wyregulować.
Okazało się że wrzucił bosche. Zmienił na NGK i jak ręką odjął ;) Przypadek? :D

W@sio - 31-01-2015, 17:07

Odnośnie świec Boscha to pisałem już o tym w moim temacie ;)

Macia przyjacielu, na cóż mi teraz katalizator ;)

staszq2 - 31-01-2015, 22:56

Tak patrząc na opinie Boscha to zastanawiam się czy nie ukłonić się ku wymianie rozrządu bo jest założony pasek Boscha... Mam nadzieję że nie sprawi niespodzianki :smilebox:
Co do błędu to na razie po wykasowaniu jest spokój zobaczymy jak będzie na gazie który jest mniej szkodliwy i nie wytwarza tyle CO2 więc może nie będzie błędów a jak już to pójdzie zamaskowana strumienica jak w "kiedyśiejszej" mojej DU Leganzie :mrgreen:

staszq2 - 31-01-2015, 22:58

booohal napisał/a:
Faaaajne autko :)

Dzieki :mrgreen:

W@sio napisał/a:
Odnośnie świec Boscha to pisałem już o tym w moim temacie ;)
No i tak to jest jak się nie słucha forumowiczów tylko sprzedawcy w sklepie :oops: płaci się dwa razy
Sxizo - 01-02-2015, 19:09

Od razu widać że Misiek dobrze trafił ;) Mam takiego samego i wiem co czujesz, radość z jazdy ogromna :D Niech się sprawuje!
staszq2 - 01-02-2015, 22:12

Sxizo napisał/a:
Odrazu widać że Misiek dobrze trafił

:mrgreen: Lepiej nie mógł
Sxizo napisał/a:
Mam takiego samego i wiem co czujesz, radość z jazdy ogromna

Dokładnie tak jak piszesz :D :D

staszq2 - 02-02-2015, 20:09

Misiek został dziś odprowadzony do gazownika, jutro montaż także będzie relacja z instalacji. Mam nadzieję, że będzie dobrze brykał :mrgreen:
staszq2 - 03-02-2015, 17:43

Misiek dziś otrzymał nowy gażdzet za 3 kółka :wink: - Podtlenek ... chciałem napisać Azotu a to Gazu :mrgreen:
Stag Premium 300-4, wtryski Hana niebieskie do 240 KM, Reuktor KME GOLD do 300 KM, Faro 8 mm, wtryski nie na listwie a pojedyńczo ustawione jak najbliżej kolektora, przełacznik przy lewarku. Jeszcze raz wielkie dzięki dla kolegi W@sio za podpowiedzi co do instalacji.
A tu fotorelacja już po "doposażeniu":

staszq2 - 04-03-2015, 16:02

Kilka dni temu zażegnałem problem niskich obrotów i gaśniecia silnika przy dojżdżaniu do skrzyżowania a to sprawca:

Przepustnica została potraktowana benzyną ekstrakcyjną i szmatką bawełnianą ... i problem znikł :mrgreen:
ATW to problem check'a znikł po założeniu gazu a sama instalacja sprawuje się bez zastrzeżeń, spalanie w granicach 12,5 - 15,5 na 100 km :mrgreen:
W najbliższy piątek autko wpadnie w ręce Mateusza Bieńkowskiego z czego nie omieszkam zdać fotorelacji :p

Fragu - 04-03-2015, 19:33

staszq2, jak będziesz miał kiedyś czas i chęci to zarzuć jakąś większą ilością zdjęć i może nagraj jakieś filmiki jak to jeździ. Na YT bardzo mało tego. :wink:
staszq2 - 04-03-2015, 23:15

Fragu, mam zamiar stworzyć 2 filmiki - jeden z błotnistego terenu (właśnie z takiego ala "off roadu" wróciłem) oraz z osiągów ( przyśpieszenie oraz elastyczność na każdym z biegów). Sam szukałem czegoś takiego i nic w sieci nie znalazłem o O1T, wrzucę zdjęcia jak go umyję... :mrgreen:
Fragu - 05-03-2015, 07:41

staszq2, super :lol:
staszq2 - 06-03-2015, 22:12

A oto efekt jaki daje ori katalizator który jest zapchany jak nie powiem co po 316 000 km ...

Całe 180 KM i skaczący oszałamiający moment 274 NM :shock: Spora strata a i tak nieźle sobie Misiek radził :mrgreen:
W najbliższym czasie kat zostanie zastąpiony zwykłą "rułą" 2,75 cala

staszq2 - 09-03-2015, 20:20

Dziś zebrałem się aby pójść w końcu zarejestrować Miśka

A tu z Grandzikiem mojej Żonki jak stare dobre małżeństwo :mrgreen: :mrgreen: