[02-06]Lancer CS0 - [CS3A 1.6] Korozja w lancerach w jakim stopniu uciązliwa?
cygan84 - 10-04-2016, 08:25
Hornet napisał/a: | Witam w klubie zgniłego nadkola Dzisiaj dokładnie obejrzałem swoje, podłubałem i niestety - masakra. Z lewej większa, prawą dopiero łapie, ale blachy już się miejscami rozlazły. Mam pytanie - jaki jest koszt naprawy takiego elementu i ile trwa? |
U mnie w firmie blacharz za jedną stronę bierze 250-300zł za wstawienie reperacji tylnego błotnika,w zależności czy tylko blacha zewnętrzna czy nadkole wewnętrzne też potrzeba dorabiać.Doliczając koszty lakiernika 300-350 to wyjdzie 600zł na stronę.Oczywiście każdy warsztat liczy sobie inaczej,ale to jest cena wypośrodkowana.No i jeszcze kupno reperaturki(których do lancka nie ma)więc kombinacja i improwizacja
p_k - 11-04-2016, 17:38
mkm napisał/a: |
To jest najgorsza alternatywa
Po pierwsze, błotniki przednie występowały w zamienniku (jakości powiedzmy "średniej"), więc jak ktoś pozyska rant z zamiennika, to sie nim długo w ładnym stanie nie nacieszy.
Kupno używanego orygianłu - ok, ale bez napraw i bez rdzy, bo nikomu sie nie będzie chciało odrdzewiać i rdza pójdzie od środka.
Najprościej, najlepiej (a często i najtaniej) znaleźć blacharza (a nie spawacza) który dorobi brakujący element |
Tylko oryginał, a nie żaden chiński zamiennik, przednie nadkola nie są na ogół zjedzone więc idzie coś wybrać
|
|
|