To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Spryskiwacze reflektorów, lamp przednich

Wiktor - 24-01-2008, 21:31

wiem wiem, ze pompka jest inna, ta do spryskiwaczy jest wysoko cisnieniowa,

co do regulacji dzyndzli w dyszach, tą metode znam, z tym ze u mnie podczas wolenj jazdy wszystko jest ok, na postoju to samo, gdy jade szybciej powyzej 140 pęd powietrza przygniata struge plynu i psika tylko na dól szyby, wtedy mam niedoczyszczona górna czesc, mysle ze moze wieksze cisnenie w dyszach temu zaradzi,

juz nawet myslałem o załozeniu takich dysz jak sa w volkswagenach, one psikaja taka mgła, szyba jest dzieki nim cała mokra a nie tylko spsikana w 4-ech punktach, z tym ze np. w passacie mam takie dysze ale one psikaja gdzies spod maski i tu zaczyna sie problem, no nic zobaczymy bede miał troche wiecej czasu to zobacze

saphire - 24-01-2008, 23:25

Zostaje jeszcze patent jak z rajdówek - wężyk przypięty do ramion wycieraczki i w nim odpowiednie dziurki tak że jak wycieraczki merdają po szybie to z wężyka psika bezpośrednio tuż przed/za wycieraczką.
Marcino - 24-01-2008, 23:49

Bartwer,
Dlaczego zły pomysł razem ze spryskiwaczami?
W Vectrze tak chyba jest , jechałem firmówka i tak mi sie wydawało ze też przy okzji psikało mi na swiatła

Wiktor - 25-01-2008, 13:38

w oplach jest tak ze jak masz wlaczone swiatla i spisikasz szyby to psika tez na lampy, jesli swiatla wyłaczone to psika tylko na szybe
saphire - 25-01-2008, 15:22

W mondeo chyba tez tak jest bo jak nim przedwczoraj śmigałem do wawy to podobny efekt zaobserwowałem tym niemniej to wściekle ciasne i niewygodne auto i plecy mnie od fotela kierowcy 2 dni bolały...
Anonymous - 25-01-2008, 21:35

Marcino :wink:
Spryskiwacze na lampy mają duże zapotrzebowanie płyn. Wężyki do tych z 200sx-a mają chyba z pół cala :shock: i cztery dysze :shock: Jadąc za tirem przez kilka kilometrów , spryskiwć przednią szybę będziesz dość często :arrow: i szybko wypompujesz płyn ,dlatego mówiłem o tylnej używanej w razie potrzeby :biggrin:

Marcino - 29-01-2008, 00:01

No panowie coś za coś. jak mieć spryskiwacze to po to zeby ich uzywac a nie były na pokaz. płyn kosztuje od 8zł wiuec nei jest taka tragednia..:)
PabloGal - 03-07-2008, 14:07
Temat postu: Spryskiwacze reflektorów
Wiotam. Słuchajcie, chodzi mi po głowie taka myśl. Chcę zamontować spryskiwacze reflektorów w swoim galancie i w związku z tym mam pytanie. Czy ktoś się orientuje czy pod zderzakiem jest miejsce na spryskiwacze wysuwane czy jedyna opcja to założenie tych oryginalnych "rogów"? Chodzi mi o spryskiwacze które wyjeżdzają ze zderzaka w momencie spryskiwania reflektorów. Zbiorniczek już mam i teraz problem co dalej kupic. Jak ktoś zdejmował przedni zderzak i pamięta ile tam jest miejsca to wielkie dzięki za odpowiedź.
Pozdrawiam.

Anonymous - 03-07-2008, 15:47

troche miejsca jest ale pod zdezrakiem jest wzmocnienie i pas trzymajacy zdezrak na rownej wysokosci (klik na zdjecie to sie powiekszy)
w zaleznosci jakie chcialbys zamontowac to bedzie wiecej lub mniej problemu.
z chowanymi w zderzak napewno bedzie problem i rzezbiarstwo

PabloGal - 06-07-2008, 19:17

Wielkie dzięki za pomoc. Po przemyśleniu trzeba będzie chyba jednak założyć coś w stylu oryginalnych "rogów". Niestety. Pozdrawiam.
Anonymous - 06-07-2008, 20:47

niewyglada to 'super' ale zawsze mozesz sie pobawic i cos wyrzezbic :!: gdzies kiedys chyba widzialem na forum ze ktos mial na zdezraku male zaslepki spryskiwaczy od Bmw jakiegos chyba z calym mechanizmem jednak nie pamietam w ktorym temacie to widzialem :P
SirSinner - 07-08-2008, 22:06

Hej, nie wiem czy aktualne ale wczoraj widziałem spryskiwacze w Mazdzie MX6 (bodajże), miała malutkie trujkąciki do spryskiwania.
Z daleka prawie nie widoczne.

Anonymous - 07-08-2008, 23:37

cuuube napisał/a:
(klik na zdjecie to sie powiekszy)

Widzę ładna kolekcje w tle po piwie :)

Gdzieś na zachodnim forum czytałem ze koleś się podpiął tak zwane "rogi" w zdeżaku pod spryskiwacz od wycieraczek, pompka daje wystarczająco mocny strumień ale zbiorniczek może okazać się za mały i trzeba będzie dolewać częściej płyn.

SirSinner - 18-01-2010, 13:23

Wiktor czy udało Ci się uporać z podłączeniem włącznika spryskiwaczy?

Mam obecnie założony zderzak ze spryskiwaczami reflektorów, zbiorniczek od kombi na dwie popmki, tylko instalacji do podłączenia brak. Co prawda są tam jakieś dwa wolne pojedyńcze przewody ale nie wydaje mi się, żeby były od pompki.

Drugi problem to taki że jeden z zaworków zwrotnych się popsół (ten bliżej zbiornika) i nie wiem czy go wywalić i dać po prostu wężyk czy jest szansa żeby coś takiego dostać?

Matik608 - 18-01-2010, 14:25

ja mam zbiornik od Gala ze spryskiwaczami lamp i wchodzi mi tam cos ok 8l, nigdy nie maslelem o tym zeby zrobić z tego użytek ale jesli Tobie sie uda to pomyśle bo mam zderzak do wymiany wiec szukał bym ze spryskiwaczami :D widziałem na allegro typ miał same spryskiwacze za 240zł :shock:
tylko że sam przełacznik nic Ci nie robi bo chyba cała wiazke trzeba ciagną do pompki?
zbiorniczek ze spryskiwaniem lamp ma jeszcze czujnik poziomu płynu tylko nie da sie chyba tego podłaczyć do gala bez spryskiwaczy... (przynajmniej ja nie umiem :? )