Forum ogólne - Zakaz wjazdu starymi samochodami do centrum miast.
Tomek - 16-04-2015, 20:27
no w końcu
tylko doskonale wiem jak się to skończy
będą się czepiać starego dziadka jadącego swoim fiatem 125p, a ciężarówka czy autobus, dwa największ kopciuchy pojadą spokojnie
czytam pierwsze linijki artykułu i już dalej się nie chce
Cytat: | - Obok pieców węglowych znaczny wpływ na zanieczyszczenia powietrza w naszym mieście ma ruch samochodowy - mówił prezydent Krakowa Jacek Majchrowski. |
nie ma to jak mówić o czymś o czym się nie ma pojęcia
Marcin-Krak - 16-04-2015, 20:42
Te analizatory spalin to podobno są do d
Nie można ich w dieslach używać.
A co do wjazdu do centrum miasta - płacisz podatki - możesz wjechać.
Kraków to jednak wymaga poważniejszych zmian.
Począwszy od tego, żeby rządzić zaczęły osoby kompetentne i nie bojące się podejmować sensowne decyzje. A tak tkwimy w stagnacji. Na komunikację miejską w Krk wydaje się od wielu lat tyle samo, albo i mniej
mkm - 16-04-2015, 21:12
Ja tam czytam dalej i już wiem wszystko...
Cytat: | Za przekroczenie norm grozi mandat w wysokości 500 zł oraz zatrzymanie dowodu rejestracyjnego. |
apg2312 - 16-04-2015, 22:11
Marcin-Krak napisał/a: | Kraków to jednak wymaga poważniejszych zmian. |
Wiem, że to nie jest ten temat, ale nie tylko Kraków. Cały ten kraj wymaga poważniejszych zmian.
A tak na marginesie - nie jestem prawnikiem, więc mogę się mylić, ale z tego co wiem prawo nie działa wstecz. Skoro wg Wiki norma Euro 1 obowiązywała od 1993 roku, to wszystkie pojazdy wyprodukowane przed tym rokiem mogą mieć wszelkie normy w ... rurze wydechowej.
Dalej - normy obowiązują tylko nowo produkowane modele po wprowadzeniu w życie konkretnej dyrektywy unijnej, nie trzeba więc niczego obawiać, jeżeli posiada się starszy samochód. Moja Cari jest z 1996 roku, więc norma Euro 3 (wprowadzona w 2000 roku) jej nie dotyczy, i mogą mi nagwizdać.
Jedyną możliwością jest wprowadzenie tak jak w Niemczech specjalnych stref dla aut spełniających konkretne wymagania (np. nie mniej niż Euro 3 czy Euro 4).
Ale oczywiście, dla większości włodarzy miejskich jest to świetna okazja dla wspomożenia budżetu. Tylko i wyłącznie o to tutaj chodzi.
Heh, 14-go kwietnia robiłem przegląd. Diagnosta nawet nie podłączył analizatora spalin
Muszę jeszcze raz pojechać, sprawdzić, jaki jest skład spalin, i dowiedzieć się, którą normę spełniam
mkm - 17-04-2015, 02:23
apg2312, benzynowe Carismy wszystkie wiszą na portalach niemieckich z "zieloną 4", więc teoretycznie luz.
Bizi78 - 17-04-2015, 07:29
Nie wiem tylko czy to wiarygodne źródło :
http://autosotua.com/emis...hi/carisma.html
Stówa - 25-10-2015, 15:21
Śmiech na sali z tymi spalinami. Tak jak koledzy wcześniej zauważyli to nie Niemcy, żeby od tak wymieniać auta co 3 lata. Tym bardziej, że ja na przykład bardzo sobie cenię klasyki lub Old Timery i nie wyobrażam sobie nie posiadania sobie auta z taką ponadczasową linią. Co do tych norm to apg2312, ma rację! Prawo nie działa wstecz i ciężko narzucić samochodom z 2002 roku normę spalania Euro 6. Chociaż jeśli tak ślepo będziemy iść za UE to może i to nas czekać.
http://www.pb.pl/3965197,...ilnikami-diesla
rej - 29-10-2015, 12:05
Popieram. NIektóre auta to takie smrodziuchy, że nie da się oddychać.
mkm - 06-11-2015, 07:15
rej, w Waszym województwie wpływ na smród ma także paliwo zza granicy
"Smrodziuchami" nie ma się co przejmować - gorsze są wypatroszone diesle z lekko "słodkawym" zapaszkiem - w tej słodyczy jest tablica Mendelejewa
|
|
|