Nasze Miśki - Troszkę Ameryki w barwie trzech diamentów
MmzTattoo - 18-04-2015, 20:14
W ubiegły weekend zrobiłem to co było do zrobienia pod maską:
-wymiana obejmy na przewodzie chłodzącym przy termostacie
-uszczelnienie połączenia głowica-obudowa czujnika położenia wałka rozrządu plus szybkie mycie pozostałości po wyciekach
Dodatkowo z tyłu wleciały lampki z renault laguna miały być od galanta ale na szrocie nie mieli to dobrałem inne odrazu przyjemniej we wnętrzu wieczorem chociaż widać co się kładzie na tylną kanapę jako że klips ma podświetlenie tylko w lusterku wstecznym. Poza tym listwy diodowe białe nad nogi przód i tył.
W ten weekend rozwiązałem problem rantów. Przy podejściu do oklejania pod sam rant myślałem że osiwieje zanim to zrobię równo więc poleciałem po całości a oto efekt
Rozwiązanie tymczasowe za 30zł jak przyjdzie sezon zimowy i zamienie koła te polecą do piachu i na toczenie rantów potem profesjonalnie polakieruję.
mkm - 18-04-2015, 21:49
MmzTattoo napisał/a: |
W ten weekend rozwiązałem problem rantów. Przy podejściu do oklejania pod sam rant myślałem że osiwieje zanim to zrobię równo więc poleciałem po całości |
Na same ranty jest sztuczka, która nie wymaga oklejania.
Bierzesz w miarę gruby karton i sklejasz go tak aby powstał walec ze średnicą "środka felgi".
"Wkładasz walec" w miejsce, gdzie chcesz mieć odcięcie i podklejasz taśmą.
Sprawdzasz czy równo przylega, dla bezpieczeństwa kładziesz na górze cos w miarę ciężkiego (ja uzywam starej panoramy firm) i pryskasz ranty
MmzTattoo - 18-04-2015, 21:56
Ramiona felgi wystają na tle że rantu nie machnę w ten sposób jest imitacja skręcanej. Chciałem zrobić całą płaszczyznę równoległą do opony a tam już niestety rzeźba z oklejaniem. W paru miejscach z chromu poszedł pajączek więc sama krawędź odpadała. Ale zapamiętam zacny patent.
Maczoslaw - 24-06-2015, 07:11
Prezentuje się jak na Eclipse przystało !
Co zrobileś z oryginalnymi 16" alusami ?
MmzTattoo - 18-06-2016, 22:10
Sory za odkop ori alusy były na zimę. Obecnie 18 sprzedane a auto przejeła juz praktycznie była żona więc mimo wlepy klubowej nie nalezy juz do mitsumaniakow. Temat do zamknięcia
|
|
|