Nasze nieMiśki ;-) - Zielone Żelazko (ZŻ) czyli Renault Megane 2
Hugo - 04-08-2015, 17:49
Kurcze, na 99% tak, sprawdź dokładnie.
robertdg - 04-08-2015, 18:31
O czym Wy piszecię Kto komu powiedział, że łożyska skrętne kolumn amortyzatorów z Miśka pasują do Renówki, WEŹCIE TE HEREZJE USUŃCIE.
Jak już chcecie to sobie porównajcie, podpora skrętna amortyzatora renault megane II:
łożysko kolumny amortyzatora Volvo s/v40 Carisma/Space star
Ja nie wiem gdzie tu podpobieństwo, chyba w nomenklaturze
Hugo - 04-08-2015, 21:27
Ups, chyba się rozpędziłem. Sorry.
Marcino - 05-08-2015, 09:04
francuz musi mieć coś wyjątkowego..:)
deejay - 09-08-2015, 00:25
Dokładnie tak jak pisze Robert. Nic wspólnego nie ma McPerson z Mitsubishi do Renault
Juiceman - 29-09-2015, 06:12
Dawno nic nie pisałem : ) ale ty chyba i dobrze. Jak w każdym francuzie elektronika to porażka Wczoraj włączając migacz miałem cudną choinkę migały stopy, po wyłączeniu migacza palił się stop w jednej lampie i takie dziwne cyrki.
Wymontowałem lampy i zacząłem żałować że to nie Japończyk. Poczyściłem, wypsikałem wd40 wymieniłem żarówki - naprawione.
Kolejny objaw na wyłączonym silniku i włączonych światłach z okolic prawej lampy dochodzi dźwięk jakby pracował silniczek od podnoszenia lampy i co chwile przeskakiwał. Wyłącza się tylko jak jest włączony silnik bądź wyłączone światła. Jakieś sugestie ? Obstawiam zwarcie ale żeby wydobyć całą lampę to chyba zderzak i nadkole trzeba zrzucić w dół zgadza się ?
Bizi78 - 29-09-2015, 07:19
Co do pracy silniczka to może warto kupić jakiś używany i zrobić podmiankę .
U mnie po założeniu nowych używanych lamp z silniczkami i po włączeniu ich przez kilkanaście sekund silniczek jednej lampy sobie pracował .
Przełożyłem silniczek od starej lampy i jest ok .
Hugo - 29-09-2015, 07:51
Juiceman napisał/a: | na wyłączonym silniku i włączonych światłach z okolic prawej lampy dochodzi dźwięk jakby pracował silniczek od podnoszenia lampy i co chwile przeskakiwał. | Możliwe, że ktoś pokręcił za bardzo regulacją manualną i silniczek wysunął się do oporu przez co przeskakuje. Możliwe też, że w drugą stronę, silniczek jest wsunięty na maksa.
Juiceman - 29-09-2015, 09:00
No i migacz znowu zaczął szaleć pewnie gubi mase... No i przednia prawa żarówka się spaliła.
jacek11 - 29-09-2015, 15:15
Juiceman napisał/a: | No i migacz znowu zaczął szaleć pewnie gubi mase... No i przednia prawa żarówka się spaliła. |
Bo trzeba było kupić mitsubishi
Juiceman - 29-09-2015, 15:26
W tej cenie to nie było nic godnego uwagi z Mitsubishi albo było za duże, albo za słabe.... Tak czy siak dorwałem jakiegoś manuala do francy i zdaje się że to powszechna usterka..... tj. brak masy w tylniej lampie i albo trzeba kupić inny klosz lub "wkładkę tą od żarówke" albo poprowadzić masę osobno. ...
|
|
|