Śląskie - Radary i Fotoradary
waldi-1 - 11-12-2007, 19:33
powiem wam tak, robie w takiej firmie i miedzy innymi montujemy też fotoradary, owszem jest dużo atrap czyli takich zmyłek dla kierowców , a te atrapy sa głównie dlatego ze niema kasy na nie, ale niecieszcie sie bo co jakis czas w puste skrzynki wkłada sie radar z innego miejsca, a gdzie i kiedy tego juz wam niepowiem poniewąz niemoge
JCH - 11-05-2008, 16:22
Od niedawna nowy fotoradar w Bytomiu
zamontowany na stacji BP przy ul.Wrocławskiej łapie jadących od strony Wrocławia, Gliwic, Zabrza do centrum Bytomia.
Nie widać tego na zdjęciu ale radar jest sprytnie schowany za tablicą z oznaczeniem pasów jezdni. Jedziesz, jedziesz ..... a tu nagle ...... pstryk
waldi-1 - 11-05-2008, 16:40
a ja wam powiem ze w krakowie na ul armii krajowej jadąc od strony makro <wjazd do krakowa od olkusza> zamontowałem radar
krzychu - 11-05-2008, 19:55
A jesli montujesz wiesz moze jak to mniej wiecej dziala?? Znaczy czy to na gorze nad puszka to jest jakas lampa podczerwieni czy miernik predkosci czy co to jest?? No i jak robi zdjecia w nocy??
Krzychu
waldi-1 - 11-05-2008, 20:04
w nocy widzi jak noktowizor, radar działa tak jak zwykła suszarka, wysyła fale i odbiera , ustawia sie na dana prędkosc a jak tylko przekroczysz ja to pstryk i zdjęcie masz
qbahc - 11-05-2008, 20:31
misjonarz. napisał/a: | conti64 napisał/a: | misjonarz., a za nim, jadąc do Pszczyny, jest łuk w prawo, a na nim skrzyżowanie i tam często stoją z suszarką . Już tam uważam |
no tak a jeszcze do tego przy wjeździe do bielska od strony Katowic lubią sobie postawić przenośny fotoradar na zielnym pasie na środku. no i jest jeszcze jeden jak się jedzie z Mikołowa przez lasy na Kobiór. miejscowości niestety nie pamiętam ale tam jest 50km/h |
Gostyń. Z tego co wiem to na wiślance są 2 stałe fotoradary, jeden na Zawiści, a drugi gdzieś w okolicy stacji benzynowej (chyba lostosu)
krzychu - 11-05-2008, 20:42
waldi-1 napisał/a: | w nocy widzi jak noktowizor, radar działa tak jak zwykła suszarka, wysyła fale i odbiera , ustawia sie na dana prędkosc a jak tylko przekroczysz ja to pstryk i zdjęcie masz |
czyli dziala w podczerwieni pewnie....
A swoja droga kiedys ogladalem na discovery pogrmcow mitow i tam testowali foto radar. Mieli tam jak mniemam Nikona D2X (taki full frame aparat normlany) tylko tam chyba blyskaja zwykla lampa ponoc.... Nie wiem co za sprzet maja w polsce??
A w BB na pewno jest przy wiezdzie do bielska od zywca kolo szkoly i przejscia dla pieszych, pod hulanka (czy jak sie to nazywa to rondo nowe to w tym tunelu na pewno) Potem przy bystrznskiej (przy wyjedzie z BB na szczyrk) postawili nowy radar zaraz za skretem na bystra. O tylu ja wiem
Krzychu
Ps. gdzie to jest "jeden na Zawiści"
qbahc - 11-05-2008, 21:13
Jadąc wiślanką od strony Katowic wioska za Łaziskami Górnymi.
londolut - 14-05-2008, 14:49
waldi-1, a jakie są odchyłki od prędkości jaka jest ustalona na znakach? +/- ile ?
Anonymous - 14-05-2008, 23:54
W Będzinie jest na + 20
W tunelu pod rondem w Katowicach można jechać do 85
Anonymous - 21-05-2008, 19:53
krążą różne opinie więc spytam: czy podczas robienia zdjęcia "błyska flesz" czy nie wiadomo w którym momencie pstryknął nam zdjęcie??
Jadąc z Warszawy zagapiłem się, bo szukałem zjazdu na stację i nagle zobaczyłem przed maską "aparacik"... Ograniczenie było do 70 km/h... ja miałem ok. 100....
Jeśli pstryknął to niebawem dostanę foto
krzychu - 21-05-2008, 19:57
Mógł być pusty, a z tego co wiem i pisal kolega wczesniej nie fleszhuja
Krzychu
Anonymous - 22-05-2008, 08:36
damiano, jeżeli to było za dnia to nie zauważysz, jeśli zaś po zmroku to błyska na czerwono.
londolut, odchyłki zależą od przepustowości drogi i rodzaju terenu. W mieście przenośne często ustawione są na +10, na trasie mogą być i nawet +30 +40
waldi-1, montujesz chyba same maszty z obudową, a nie foto-radary. Jeżeli faktycznie montujesz foto-radary to znaczy że pracujesz w Policji w Sekcji Ruchu Drogowego.
Anonymous - 22-05-2008, 08:42
conti64 napisał/a: | damiano, jeżeli to było za dnia to nie zauważysz, jeśli zaś po zmroku to błyska na czerwono.
|
no właśnie to było za dnia...
krzychu - 22-05-2008, 09:55
conti64 napisał/a: | damiano, jeżeli to było za dnia to nie zauważysz, jeśli zaś po zmroku to błyska na czerwono. |
Widziałeś na własne oczy?? Bo z tego co zawsze czytam to wynika że pracują w podczerwieni a nie błyskaja na czerwono?
conti64 napisał/a: |
waldi-1, montujesz chyba same maszty z obudową, a nie foto-radary. Jeżeli faktycznie montujesz foto-radary to znaczy że pracujesz w Policji w Sekcji Ruchu Drogowego. |
No a widziałeś policjantów co by jezdzili z betoniarką czy koparka?? Od tego są firmy a drogówka przyjezdza otwiera wkłada suszare i zamyka a potem czeka na żniwa.
Krzychu
|
|
|