To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - za (avancowany) galant gls by savagger

jacek11 - 08-11-2015, 22:23

A jak to wygląda w dzień ?
savagger995 - 10-11-2015, 08:37

O tak, w mocnym nasłonecznieniu brakuje trochę jasności. Ogólnie jest ok

qba11 - 29-12-2015, 09:39

Autko widuję praktycznie codziennie, zawsze się zastawiałem czyj ten Galant bo naprawdę przykuwa wzrok ;) Wrzucił bym tylko jakieś ładne 18 :D
savagger995 - 29-12-2015, 13:53

17 będą najprawdopodobniej na wiosnę. :biggrin: 18 są za duże. BTW wczoraj właśnie taka Honda jak twoja jechała za mną z Radomia. Później mnie wyprzedziła, to nie byłeś ty czasem?
Hugo - 29-12-2015, 14:48

savagger995 napisał/a:
18 są za duże
Jeśli chodzi o komfort to nie ma różnicy, a wygladają w ogromnych wnękach Galanta dużo lepiej niż 17".
qba11 - 31-12-2015, 08:41

savagger995 napisał/a:
17 będą najprawdopodobniej na wiosnę. :biggrin: 18 są za duże. BTW wczoraj właśnie taka Honda jak twoja jechała za mną z Radomia. Później mnie wyprzedziła, to nie byłeś ty czasem?

Tak, to byłem ja ;)

savagger995 - 17-11-2016, 22:20

Jako iż od dawna nic nie pisałem należałoby skrobnąć co-nieco 8) .Robi się coraz zimniej a ,że garaż jest nieogrzewany więc na dłubanie przy galu należy poczekać do wiosny. Co zrobiłem przez rok czasu:
- Olej znów wybór padł na Motul 5W40 .
- Zmienione pasy na beżowe z kombi tylnej kanapy. Mocowanie oczywiście nie pasuje więc należy wymienić samą rolkę z pasem. Wymiana jest banalna. Dodatkowo naciągnąłem sprężyny pasów aby lepiej się zwijały. W przyszłości z przednimi zrobię identycznie,
-Zimne Ledy zainstalowane jako podświetlenie wnętrza.
-Żarówki h7 LEDowe 6000k. Świecą świetnie, ustawione odpowiednio nisko nie oświetlają nikogo z naprzeciwko.
-Polerka lakieru, plus woskowanie .
-sprężyny na przód HR czarne.
-tarcze i klocki przód TRW.
-Wachacze proste CTR.
-Alusy 17'
-Ustawianie zbieżności
-Lakierowanie zacisków na biało
-Rozginanie rantów drzwi na dole i zabezpieczanie ich Dinitrol jako neutralizator na to wosk noxudol i na łączenie masa poliuretanowa.
-Nowe tarcze zegarów z folii translucentnej
-Wymieniony nieszczelny zawór do tankowania gazu.
- chromowane ramki tablic
-Ledowe światło stop
-Zalegające w schowku logo mitsubishi przyklejone na listwę drzwi
-amortyzatory tył Kayaba excell G

i pewnie coś jeszcze ale nie idzie tego wszystkiego zapamiętać :roll:

Dla potomnych tak wygląda kanapa z kombi w sedanie trochę rzeźby i wszystko pasuje. Widać,że boczki kanapy z kombi są krótsze ok 3 cm. ale w niczym to nie przeszkadza należy tak wygiąć drut mocujący i wszystko stabilnie się trzyma. Więc nie należy wprowadzać ludzi w błąd bo wszystko ładnie pasuje .

booohal - 17-11-2016, 22:35

savagger995 napisał/a:
-Żarówki h7 LEDowe 6000k. Świecą świetnie, ustawione odpowiednio nisko nie oświetlają nikogo z naprzeciwko.

Rozumiem, że takie lepsiejsze kińczyki? Wrzuć foto odcięcia w nocy na jakiejś ścianie. Też się zastanawiam.

Hugo - 18-11-2016, 19:17

savagger995 napisał/a:
Dodatkowo naciągnąłem sprężyny pasów aby lepiej się zwijały
Jak to zrobiłeś?
savagger995 napisał/a:
Widać,że boczki kanapy z kombi są krótsze ok 3 cm
savagger995 napisał/a:
Więc nie należy wprowadzać ludzi w błąd bo wszystko ładnie pasuje
:mrgreen: Chyba jednak nie do końca pasuje, skoro boczki oparcia są krótsze i są szpary. Widać nawet przed powiększeniem fotki. Więc to Ty wprowadzasz w błąd :wink:

P.S. Piękny Galant!

mkm - 20-11-2016, 21:43

Zegary słabo wyglądają, a raczej nie wyglądają... :wink:
Za to lampy z czarnym dodatkiem mnie się bardzo podobają - ale tylko tył :biggrin:

savagger995 - 19-01-2020, 17:11

Jako iż od dawna nic nie pisałem należało by uzupełnić dane. Przez zmianę pracy samochód głownie stoi i na rok robię ok 1500 km. Co zrobiłem od ostatniego wpisu:

- Swap silnika na 2,5 v6 wreszcie samochód przyspiesza tak jak powinien i ma super dźwięk.
Z minusów v6 jest cięższa i dodatkowo przód siadł niżej teraz zdarza mi się o coś zahaczyć :mrgreen: . Możliwe ,że mi się wydaje ale przy silniku 2.0 się lepiej prowadził w zakrętach.

- kompletny nowy wydech od dawcy na swap od samych portek do tłumika końcowego o większej średnicy z tłumikiem końcowym Meganflow. Przy 2 tys jest trochę głośno ale dźwięk jest super. :biggrin: Dźwięk jak na filmiku https://www.youtube.com/watch?v=UYptQZKj0tY

- Nowe sprzęgło docisk i łożysko oporowe.

- Zregenerowana skrzynia od Malika

- Wszystkie płyny i oleje wymienione na nowe

- Zmieniony rozrząd na zestaw polecany na forum do v6

- Uszczelki dekli, uszczelniacze zaworów, uszczelniacz półosi długiej

- Zregenerowana zardzewiała miska olejowa 2xpodkład epoksydowy na to lakier akrylowy

- Naprawiony czujnik abs koła tylnego jakimś sposobem wyrwał się przewód pewnie gdzieś zahaczyłem :oops:

- Kolektor wydechowy od Hugo DZIĘKOWAĆ razem z uszczelką metalową

- Sonda lambda przed katem Denso dox 0113

- paski osprzętu i rolka napinacza alternatora

- napełniony układ klimatyzacji

- bezpiecznik alternatora. Wyczyszczenie wszystkich mas. Dołożona dodatkowa miedzy alternatorem a silnikiem

- Sterownik gazu Stag Qmax , wtryski acr03 , reduktor kme silver

- uchwyt do akumulatora czerwony połysk z dawcy

- Opony letnie z przodu goodyear 205 17

- Zegary HC od dawcy

- Podświetlenie climatronika i nawiewów diodami RGB sterowane Pilotem

- Zregenerowanie halogenów Avance

- lip pod zderzak

- banan ctr z gumką hyundai

- poliftowe lampy tył dodatkowo usunięte zaślepki ze środka dzięki czemu świecą większa powierzchnią

- kierownica skórzana z czerwonym obszyciem z dawcy

dzięki diodom RGB mogę wybrać kolor jaki mi odpowiada pilotem

Kolektor dolotowy już był pomalowany w krwistą czerwień :twisted:

Zdjęcie ze składania deski i wnętrza po swapie

Spot na ślubie jednego z mitsumaniaków

Hugo - 19-01-2020, 18:02

Śliczny! Lampy tył ori czy DEPO?
savagger995 - 19-01-2020, 19:13

Jedna Depo druga Oryginał takie kupiłem ale kupujący nie wspomniał mi o tym. Musiałem z oryginalnej usunąć tą zaślepkę z wnętrza żeby świeciły identycznie. Dzieki Hugo za kolektor wydechowy :) .
apikus - 19-01-2020, 19:32

savagger995 napisał/a:
na rok robię ok 1500 tys km.

Gratulacje. Zacny przebieg :D

savagger995 - 19-01-2020, 19:44

:mrgreen: :mrgreen: 1500 km na rok mój błąd :lol: :lol: