Nasze Miśki - za (avancowany) galant gls by savagger
jacek11 - 08-11-2015, 22:23
A jak to wygląda w dzień ?
savagger995 - 10-11-2015, 08:37
O tak, w mocnym nasłonecznieniu brakuje trochę jasności. Ogólnie jest ok
qba11 - 29-12-2015, 09:39
Autko widuję praktycznie codziennie, zawsze się zastawiałem czyj ten Galant bo naprawdę przykuwa wzrok Wrzucił bym tylko jakieś ładne 18
savagger995 - 29-12-2015, 13:53
17 będą najprawdopodobniej na wiosnę. 18 są za duże. BTW wczoraj właśnie taka Honda jak twoja jechała za mną z Radomia. Później mnie wyprzedziła, to nie byłeś ty czasem?
Hugo - 29-12-2015, 14:48
savagger995 napisał/a: | 18 są za duże | Jeśli chodzi o komfort to nie ma różnicy, a wygladają w ogromnych wnękach Galanta dużo lepiej niż 17".
qba11 - 31-12-2015, 08:41
savagger995 napisał/a: | 17 będą najprawdopodobniej na wiosnę. 18 są za duże. BTW wczoraj właśnie taka Honda jak twoja jechała za mną z Radomia. Później mnie wyprzedziła, to nie byłeś ty czasem? |
Tak, to byłem ja
savagger995 - 17-11-2016, 22:20
Jako iż od dawna nic nie pisałem należałoby skrobnąć co-nieco .Robi się coraz zimniej a ,że garaż jest nieogrzewany więc na dłubanie przy galu należy poczekać do wiosny. Co zrobiłem przez rok czasu:
- Olej znów wybór padł na Motul 5W40 .
- Zmienione pasy na beżowe z kombi tylnej kanapy. Mocowanie oczywiście nie pasuje więc należy wymienić samą rolkę z pasem. Wymiana jest banalna. Dodatkowo naciągnąłem sprężyny pasów aby lepiej się zwijały. W przyszłości z przednimi zrobię identycznie,
-Zimne Ledy zainstalowane jako podświetlenie wnętrza.
-Żarówki h7 LEDowe 6000k. Świecą świetnie, ustawione odpowiednio nisko nie oświetlają nikogo z naprzeciwko.
-Polerka lakieru, plus woskowanie .
-sprężyny na przód HR czarne.
-tarcze i klocki przód TRW.
-Wachacze proste CTR.
-Alusy 17'
-Ustawianie zbieżności
-Lakierowanie zacisków na biało
-Rozginanie rantów drzwi na dole i zabezpieczanie ich Dinitrol jako neutralizator na to wosk noxudol i na łączenie masa poliuretanowa.
-Nowe tarcze zegarów z folii translucentnej
-Wymieniony nieszczelny zawór do tankowania gazu.
- chromowane ramki tablic
-Ledowe światło stop
-Zalegające w schowku logo mitsubishi przyklejone na listwę drzwi
-amortyzatory tył Kayaba excell G
i pewnie coś jeszcze ale nie idzie tego wszystkiego zapamiętać
Dla potomnych tak wygląda kanapa z kombi w sedanie trochę rzeźby i wszystko pasuje. Widać,że boczki kanapy z kombi są krótsze ok 3 cm. ale w niczym to nie przeszkadza należy tak wygiąć drut mocujący i wszystko stabilnie się trzyma. Więc nie należy wprowadzać ludzi w błąd bo wszystko ładnie pasuje .
booohal - 17-11-2016, 22:35
savagger995 napisał/a: | -Żarówki h7 LEDowe 6000k. Świecą świetnie, ustawione odpowiednio nisko nie oświetlają nikogo z naprzeciwko. |
Rozumiem, że takie lepsiejsze kińczyki? Wrzuć foto odcięcia w nocy na jakiejś ścianie. Też się zastanawiam.
Hugo - 18-11-2016, 19:17
savagger995 napisał/a: | Dodatkowo naciągnąłem sprężyny pasów aby lepiej się zwijały | Jak to zrobiłeś? savagger995 napisał/a: | Widać,że boczki kanapy z kombi są krótsze ok 3 cm | savagger995 napisał/a: | Więc nie należy wprowadzać ludzi w błąd bo wszystko ładnie pasuje | Chyba jednak nie do końca pasuje, skoro boczki oparcia są krótsze i są szpary. Widać nawet przed powiększeniem fotki. Więc to Ty wprowadzasz w błąd
P.S. Piękny Galant!
mkm - 20-11-2016, 21:43
Zegary słabo wyglądają, a raczej nie wyglądają...
Za to lampy z czarnym dodatkiem mnie się bardzo podobają - ale tylko tył
savagger995 - 19-01-2020, 17:11
Jako iż od dawna nic nie pisałem należało by uzupełnić dane. Przez zmianę pracy samochód głownie stoi i na rok robię ok 1500 km. Co zrobiłem od ostatniego wpisu:
- Swap silnika na 2,5 v6 wreszcie samochód przyspiesza tak jak powinien i ma super dźwięk.
Z minusów v6 jest cięższa i dodatkowo przód siadł niżej teraz zdarza mi się o coś zahaczyć . Możliwe ,że mi się wydaje ale przy silniku 2.0 się lepiej prowadził w zakrętach.
- kompletny nowy wydech od dawcy na swap od samych portek do tłumika końcowego o większej średnicy z tłumikiem końcowym Meganflow. Przy 2 tys jest trochę głośno ale dźwięk jest super. Dźwięk jak na filmiku https://www.youtube.com/watch?v=UYptQZKj0tY
- Nowe sprzęgło docisk i łożysko oporowe.
- Zregenerowana skrzynia od Malika
- Wszystkie płyny i oleje wymienione na nowe
- Zmieniony rozrząd na zestaw polecany na forum do v6
- Uszczelki dekli, uszczelniacze zaworów, uszczelniacz półosi długiej
- Zregenerowana zardzewiała miska olejowa 2xpodkład epoksydowy na to lakier akrylowy
- Naprawiony czujnik abs koła tylnego jakimś sposobem wyrwał się przewód pewnie gdzieś zahaczyłem
- Kolektor wydechowy od Hugo DZIĘKOWAĆ razem z uszczelką metalową
- Sonda lambda przed katem Denso dox 0113
- paski osprzętu i rolka napinacza alternatora
- napełniony układ klimatyzacji
- bezpiecznik alternatora. Wyczyszczenie wszystkich mas. Dołożona dodatkowa miedzy alternatorem a silnikiem
- Sterownik gazu Stag Qmax , wtryski acr03 , reduktor kme silver
- uchwyt do akumulatora czerwony połysk z dawcy
- Opony letnie z przodu goodyear 205 17
- Zegary HC od dawcy
- Podświetlenie climatronika i nawiewów diodami RGB sterowane Pilotem
- Zregenerowanie halogenów Avance
- lip pod zderzak
- banan ctr z gumką hyundai
- poliftowe lampy tył dodatkowo usunięte zaślepki ze środka dzięki czemu świecą większa powierzchnią
- kierownica skórzana z czerwonym obszyciem z dawcy
dzięki diodom RGB mogę wybrać kolor jaki mi odpowiada pilotem
Kolektor dolotowy już był pomalowany w krwistą czerwień
Zdjęcie ze składania deski i wnętrza po swapie
Spot na ślubie jednego z mitsumaniaków
Hugo - 19-01-2020, 18:02
Śliczny! Lampy tył ori czy DEPO?
savagger995 - 19-01-2020, 19:13
Jedna Depo druga Oryginał takie kupiłem ale kupujący nie wspomniał mi o tym. Musiałem z oryginalnej usunąć tą zaślepkę z wnętrza żeby świeciły identycznie. Dzieki Hugo za kolektor wydechowy .
apikus - 19-01-2020, 19:32
savagger995 napisał/a: | na rok robię ok 1500 tys km. |
Gratulacje. Zacny przebieg
savagger995 - 19-01-2020, 19:44
1500 km na rok mój błąd
|
|
|