Outlander I GEN Techniczne - wypadanie zaplonu a swiece
luk2501 - 28-10-2018, 16:55
Ja u siebie mam AC 03 czyli pojedyncze wtryskiwacze które można rozebrać, takie sobie zażyczyłem. Są praktycznie obok benzynowych wężyki gumowe maksymalnie krótkie i jednakowej długości. Na gazie przeszło 20tkm i zero problemów. Dzisiaj trasa autostradą cały czas 150 spalanie 12 więc całkiem spoko. Ale świece denso mady in japan, bo nie polecali koledzy ngk.
freelt - 01-11-2018, 01:09
Dzięki mitsumaniaki mieliście rację - Uszkodzona listwa AC W02, a dokładniej to wtryskiwacz na 3 cylindrze. Zostało stwierdzone przez innego gazownika.
Po podpięciu kompa do Staga, chłop wyłączył mu 3 wtryskiwacz na listwie. Z migającym przełącznikiem gaz/benz, auto zaczęło jeździć jak na benzynie, bez przerywań i strzałów.
Po telefonie do firmy montującej instalację w moim aucie, tym razem nie usłyszałem już nic o nieoryginalnych cewkach. Powiedziano mi, że po sprawdzeniu wymienią uszkodz. listwę w ramach gwarancji.
Za 1,5 tygodnia okaże się, czy auto ma wreszcie sprawną instalację lpg, czy będzie to tylko zregenerowany wtryskiwacz na listwie. Jak będzie dalej kicha to zamontuję barracudy 130 za 500 zł, bo tyle zawołał gazownik, który mi zdiagnozował to uszkodzenie.
luk2501 - 01-11-2018, 10:56
Jak montowałem gaz w innym aucie założyłem stag 300 premium i valteki. Trzy dni po założeniu wieki pisk centralki i przełączenie na benzynę. Podjechałem od razu do zakładu montującego, diagnoza wtryskiwacz na listwie. Bez problemu od razu decyzja, wymiana listwy na nową. Auto miało w tedy 30tkm a teraz 95tkm zero problemów. Więc nie trzeba od razu skreślać wtryskiwaczy, listwy acw02.
Bzyk_R1 - 01-11-2018, 16:14
No to cieszymy się że usterka znaleziona. Listwy ACW02 nikt nie skreśla bo to dobry produkt ale w tym przypadku było raczej pewne że coś szwankuje.
pablo1122 - 26-12-2018, 14:14 Temat postu: wypadanie zapłonu cylinder 1 Mitsubishi Outlander Witam wszystkich. Posiadam Mitsubishi Outlandera 2.0 benzyna 2005rok . od 3 tygodni męcze sie z ciągłym problemem który jest zarówno na benzynie jak i na lpg. przyrywa szarpie nie równa praca silnika. wymieniłem cewki przewody oraz świece Ngk Irydowe. niestety nic nie pomogło. błąd jaki mi się wyświetla po podłączeniu pod komputer to.ZAPŁON CYLINDRA 1- Wypadanie zapłnów obecny. prosze o jakieś podpowiedzi . dziękuje i pozdrawiam.
luk2501 - 26-12-2018, 17:42
Może lejący wtrysk. Sprawdź ciśnienie na cylindrach czy jest równe.
pablo1122 - 26-12-2018, 17:48
Sprawdziłem i na każdym jest po 14
Dobi - 26-12-2018, 21:41
Mam dokładnie to samo w 2.0 turbo. Szarpie na lpg i na benzynie.Widzę to tak : Chcę gwałtownie przyśpieszyć - misiek jakby się przyksztusił ( powietrze ,paliwo ? ) przyszarpie parę razy i dopiero idzie jak na 2.0 T przystało. WN wszystko nowe . Na forum evo znalazłem info , że kable NGK ( takie mam ) a dokładnie fajki są krótsze od ori. Kiedy szarpie z wydechu dochodzi takie charakterystyczne strzelanie , tak jak w starych gażnikowych dziadach -kiedy zapłon jest przestawiony.
Bzyk_R1 - 26-12-2018, 22:06
Panowie przy problemach z wypadaniem zapłonu istotne jest to czy ma to związek z paliwem. Często wypadanie jest na benzynie bo rdzewieje rura wlewu paliwa, piach i brud dostaje się do zbiornika a potem wykańcza ktoryś z wtryskiwaczy. Problem znika po przełączeniu na lpg.
U Was paliwo nie ma znaczenia więc kolej na sprawdzenie układu zapłonowego. Musicie być 100% pewni cewek, kabli i świec. Jeżeli tutaj jest wszystko ok, można rozważyć jeszcze pompę paliwa, czujniki tps, lub podciśnienia, katalizator i MAF. Ale powinny być jeszcze oprócz wypadania inne błędy w odczycie.
Sprawdźcie wszystkie podciśnienia, połączenia gdzie można zasysać powietrze. Zróbcie reset ecu, i odczytajcie korekty na jałowych obrotach oraz odczyt z przeplywki.
Dobi - 26-12-2018, 23:23
U mnie pompa paliwa odpada.Cyrk z poszarpywaniem zaczął się tydzień przed instalką gazu , gazownik nie znalazł absolutnie żadnych błędów w kompie i wartości odbiegających od normy.Układ paliwowy więc odpada.Cały WN jest ok .Zastanawia mnie jedna rzecz.Kiedy miśka kupiłem jakiś nieodległy czas temu dał wypadanie na pierwszym z checkiem.Auto nie paliło ma wszystkie cylindry.Świece do wymiany na irydowe NGK.Poprawa no i po jakimś czasie zaczeła się zabawa z szarpaniem.Możliwym jest , że nie przepalone paliwo zawaliło katalizator ??
pablo1122 - 27-12-2018, 03:19
Panowie a jest możliwośc iż czujnik położenia wału wysyła błedne informacje ? i nie wywala zadnego błedu na kompa? ktoś mi mówił że istnieje taka możliwość. auto kupiłem i zrobiłem nim pare tysięcy bez żadnych problemów i na gazie i na benzynie się ładnie kręciło. i czy sonda lambda też może coś mieć z tym wspólnego bo też pojawił się błąd na kompie?
Bzyk_R1 - 27-12-2018, 07:55
Dobi, a sprawdzałeś wtryskiwacze? Czy wlew paliwa jest ok? Psyka po odkręceniu korka przed tankowaniem? Katalizator nie ma z tym nic wspólnego raczej.
pablo1122, czujnik to też pewien trop. Musisz skontaktować się z forumowiczem tościk on przerabiał temat i może podpowiedzieć objawy. A co do sondy to pisałem żeby podać współistniejące błędy bo najczęściej problem jest powiązany. Co to dokładnie za błąd bo sonda może dużo wyrzucić?
pablo1122 - 27-12-2018, 09:39
uszkodzenie w obwodzie grzania sondy lambda(Bank 1 Sonda1)
-obecny. taki mam bład. ogólnie mam przy wlewie dziurke n tej mnejszej rurce nie na tej dużej. nie syczy jak odkręcam i ogólnie czuć troche paliwo. ale czemu to się dzieje i na benzynie i na lpg? co zbiornik paliwa ma wspólnego z instalacją gazową?
Bzyk_R1 - 27-12-2018, 10:44
pablo1122, a kod błędu pamiętasz? 0135 czy 0141? A może inny jakiś. Sprawdzałeś jak wygląda przewód do pierwszej sondy? Jaki przebieg auta? Może być tak że pierwsza sonda korekcyjna już pada.
pablo1122 - 27-12-2018, 10:57
przebieg 250 tysięcy. nie pamiętam zbytnio. a co mam sprawdzić przy tej sondzie ? jaki przewód? ogólnie podniosło mi się spalanie na komputerze . jak jezdziłem jeszcze i było git to pokazywało 10.1 a tera ponad 11 pokazuje.
[ Dodano: 27-12-2018, 10:59 ]
i czy sonda ma coś z tym wspólnego ? za dużo paliwa dostaje i szarpie?
[ Dodano: 27-12-2018, 11:26 ]
patrzyłem teraz miernikiem tą sonde nastawiłem na Omy i nic. nawet nie drgnęło na mierniku...
|
|
|