To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Mitasubiszi Galant - czyli wieś kupuje samochód

booohal - 25-11-2015, 18:48

Owczar napisał/a:
ekonomiczne uzasadnienie

Nie jestem do końca przekonany.
Uniwersalna będzie się dużo szybciej zużywać bo jeździsz i zimą i latem. Cały roczny przebieg robisz na jednej oponie, a nie rozbija się na dwa komplety. Dodatkowo, żeby to jako tako trzymało na śniegu to pewnie mieszanka jest dość miękka. A to z pewnością tez ograniczy trwałość.
No, ale to tylko gdybanie.
Mam nadzieję, że koledze się sprawdzi.
Lubię gdy ktoś przeciera szlaki :)

Owczar - 26-11-2015, 00:08

Ale kogoś może być nie stać żeby kupić dwa komplety nowych opon. Choć tak jak piszesz na dłuższą metę wychodzi podobnie. Do codziennej jazdy na pewno wystarczą. Choć gdybym miał środki kupiłbym dwa osobne komplety. Jeden teraz, a drugi na wiosnę. Na 15 calach ceny nie są aż tak kosmiczne.
booohal - 26-11-2015, 10:28

Owczar napisał/a:
Na 15 calach ceny nie są aż tak kosmiczne.

Przy aktualnej konkurencji wręcz śmiesznie niskie ;) Oczywiście w 195/65/15.

eremita - 26-11-2015, 10:54

Owczar napisał/a:
Lepsza nowa całoroczna opona niż używki na lato i zimę.

A to fakt

Ja oobiście wole też mieć osobno lato zima. Zimówka jest zimówką do 4 lat po tym okresie jej własciwości się zmiejszają :roll:
Pomijam fakt chorych cen używek, ja wychodzę z założenia że kupuje nowe i po czterech latach sprzedaje w dobrej cenie nie wiele dokładając znowu mam nowe :mrgreen: .
Taki mam plan bo jeszcze nigdy nie miałem samochodu tyle czasu :P
Teraz scenic z dnia na dzień zwiekasza rekord bo leci 4 rok jak go mam, jak zakładałem zimówki to własnie myślałem że to ostatni seszon i na sprzedaż jak patrzyłem na ceny używek to zmiana na nowe wyjdzie mnie jakies 300zł :mrgreen: