Outlander I GEN Techniczne - popychacze
W@sio - 16-07-2017, 22:37
Zwierzu ma u siebie 4g63T i ma komplet popychaczy ze swojego silnika, podobnie jak ja kupił i wymienił bez potrzeby.
Da się wymienić bez demontażu wałków. Potrzebne jest narzędzie marki Snap-On. Ja z przyjacielem pawela znaleźliśmy w necie zdjęcie, odpowiednie wyskalowanie, blacha 1,6mm godzina docinania i narzędzie gotowe. U mnie w temacie Outka znajdziesz zdjęcie.
Zwierzu - 16-07-2017, 22:54
KUTER napisał/a: | pewnie te z olx z przebiegiem 1000km za 450zł komplet? Tylko widzisz, moje pytanie było inne: czemu popychacze wyglądające na zupełnie inne miałyby pasować do 4g63. Mam plan namierzyć który daje dupy i wymienić jeden ew. dwa. Pytałem jeszcze, czy daje się je wymienić bez wyjmowania wałków. Na YT koleś diagnozuje i zabiera się za wymianę w eclipsie bez zdejmowania wałków, a to ta sama rodzina silników. Anyway, dzięki za odpowiedź. Jeśli zdecyduję się na wymianę kompletu to wiem gdzie uderzać. |
To własnie moje ogłoszenie. Te popychacze mają poprawioną konstrukcję i np dziura ma 1mm a nie 0,5 o ile dobrze pamiętam. Ja bym się nie decydował na wymianę jednego.
|
|
|