To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Pajero I - Wrozamet Edition

Rob^ - 09-02-2016, 21:20

Znajdź 6 różnic między starą a nową piastą AVM nr 428 ;)

p.s.

Byłbym zapomniał ... dotarły nowe resory
;)

... i nawet udało się je zamontować bez większych problemów :D

:D

polaff - 10-02-2016, 07:19

Rob^, nawet ramę masz z tyłu :mrgreen:
Jeszcze powiedz, że z drugiej strony też jest rama i nawet vin się zachował :shock:

Rob^ - 10-02-2016, 08:42

polaff napisał/a:
Rob^, nawet ramę masz z tyłu :mrgreen:

Jak nie jak tak !!! :D
... są co prawda widoczne niewielkie ogniska korozji ale to tak jak z siwymi włosami u faceta ... tylko dodają mu uroku ;)
;)

polaff - 10-02-2016, 09:03

szok
Rob^ - 12-02-2016, 17:24

Podpowie mi ktoś czy istnieje szansa że to coś się "zapowietrzyło" ... swego czasu zauważyłem brak płynu w układzie wspomagania .... dolałem go ale na wolnych obrotach działa bardzo słabo.
Tak naprawdę dopiero ponad 3000 obrotów działa poprawnie.

Choć coś mi się jednak wydaje że trzeba będzie "nową" pompkę zamówić ;)

polaff - 12-02-2016, 21:11

płyn się pieni jak na pracującym silniku otworzysz zbiornik?
christcrusher - 12-02-2016, 21:45

Maglownicy raczej odpowietrzac nie trzeba , uklad wspomagania sam sie odpowietrza , jedyne co powinienes zrobic to polmachac troche kierownica w lewo i prawo i tyle.
Moze pompa wspomagania juz cisnienia nie robi...

Rob^ - 12-02-2016, 22:13

polaff napisał/a:
płyn się pieni jak na pracującym silniku otworzysz zbiornik?

Raczej nie ... wygląda raczej normalnie.

christcrusher napisał/a:
Moze pompa wspomagania juz cisnienia nie robi...

Tego się obawiam ... zaczęła mi ciężko chodzić kierownica jakiś czas temu ... płynu w zniorniku nie było .... dolałem ale niewiele to poprawiło :(

Problem że wszystkie pompki które znajduję w necie są chyba inne od mojej ... większość pasujących sprzedający przedstawiają że są do silnika 2.5 dizel .... wygląda podobnie ale jednak inaczej ...

Tak wygląda moja pompka ;)

christcrusher - 13-02-2016, 09:02

prosze ............ , nie jest za drogi.

Szukaj dla silnika 4g54 ,latwiej w necie wyszukac 8)

Rob^ - 13-02-2016, 10:41

christcrusher dzięki bardzo ... napisałem do sprzedawcy aby potwierdził dostępność ... ale oni mają teraz Nowy Rok więc to może potrwać ;)
Poszukam jeszcze w PL ale coś słabo z dostępnością z tego co widzę :(

Rob^ - 15-02-2016, 10:59

W wolnej chwili ... przy sobocie dołożyłem dodatkowe światła cofania ;)
Niestety coś się popsuło i nie działają ... nie podaje napięcia po włączeniu biegu wstecznego :(
Bezpiecznik, czujnik lub kabelki ... następna robótka do zrobienia ;)

Rob^ - 22-02-2016, 19:49

Następne dwie usterki wyeliminowane ...
Urwany kabelek od czujnika biegu wstecznego ... chyba go jakaś gałązka zbytnio naprężyła i puścił ;)
Kabelek przylutowany i zabezpieczony przed wilgocią.
Wymieniłem też pompę wspomagania w układzie kierowniczym ... koszt 250zł z przesyłką za używkę ... wszystko działa jak trzeba ! :D

c.d.n.

Rob^ - 26-02-2016, 20:32

Dzisiaj Misiek dostał w prezencie 4x BFGoodrich All Terrain T/A KM2 w rozmiarze 255/85 R16

Jak ktoś chce stare, wytarte i popękane BFG A/T to chętnie oddam w dobre ręce za przysłowiową flaszkę ;)

polaff - 27-02-2016, 05:32

Ładne.Ciekawe jak one w terenie robią. Ja na m/t-kach jeździłem:) Psy miały fajne miny jak stały z suszarą a przejeżdżało auto na m/t :D
Rob^ - 02-03-2016, 19:48

Udało mi się kupić osłonę wiatraka chłodnicy !!! Niestety tylko jedną, górną część ... kiedyś może uda się znaleźć resztę i będzie jak trzeba :D

Bez tej osłony woda spod kół po najechaniu na większą kałużę była rozbryzgiwana po komorze silnika wentylatorem.
Niby nie problem ale zdarzało zachlapanie aparatu zapłonowego wodą co generowało niepotrzebny postój ;)