To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Z Powrotem w Maniakach Gal 2.0

AlexMorane - 11-02-2016, 00:33

Na żywo nie, dużo zdj szperałem i mi się Kombi w galancie nie podoba ze względu że ten tył wygląda jak Karawan :( Tak samo w omedze, Sedany uwielbiam ale Kombi nie :( Z drugiej strony np Lagune II Wolę w Kombi :P
AlexMorane - 11-05-2016, 01:56

Dawno się tu nie odzywałem :P Trochę już Autko ponaprawiałem ale to innym razem :P Teraz mam pytanko może ktoś będzie wiedział :( Dzisiaj trochę mocniej pojechałem sobie doprowadziłem auto do ok 7-8 Tyś obrotów na 2 biegu (Mam automat) I zaczęło mi coś "Pikać" przez ok 100m aż nie wyłączyłem silnika, gdy po chwili go włączyłem z powrotem już było wszystko ok. Wie ktoś może cuś o tym ? Albo gdzie znajdę odp ?
Owczar - 11-05-2016, 09:07

AlexMorane napisał/a:
Dzisiaj trochę mocniej pojechałem sobie doprowadziłem auto do ok 7-8 Tyś obrotów na 2 biegu (Mam automat)

No to ciekawe, bo AT zmienia biegi przy maks 6,5k....

AlexMorane - 11-05-2016, 09:58

No to nawet i 6.5 Dokładnie nie wiem :) dla tego jest tam słowo "ok" bo na obroty nie patrzałem :P
Owczar - 11-05-2016, 10:24

Masz LPG?
AlexMorane - 11-05-2016, 12:07

Tak mam LPG to coś od niego ?
sveno - 11-05-2016, 12:57

AlexMorane napisał/a:
Tak mam LPG to coś od niego ?
reduktor nie wyrobił, spadek ciśnienia i komp przerzucił silnik na benzynę sygnalizując to pikaniem/piszczeniem tak jak wtedy gdy gaz się skończy.
Owczar - 11-05-2016, 14:50

Dokładnie :) Tak czy inaczej warto przyjrzeć się instalacji bo jak nie wyrabia w 2.0 to słabo...
AlexMorane - 16-05-2016, 11:58

No to się przyjrzymy :) Ale to nie teraz są tam rzeczy trochę ważniejsze :) Wypadało by trochę się pochwalić co już zrobiłem i co wyszło dodatkowego :(

No to Piasta z przodu wymieniona, poduszka też, wahacz, pospawany "Wózek" miała być wymieniona uszczelka pod pokrywą ale panowie z 4cars.pl wysłali mi nie tą uszczelkę bo od V :( więc to poczeka

A teraz to co wyszło :( Okazało się że przez wózek lekko rama się wykrzywiła z powodu nierównej pracy i już zawsze będzie mnie ściągać w lewo (Jest to bardzo delikatne i prawie nie wyczuwalne) pytałem się pana który to odkrył czy coś to niszczy, czy jest to niebezpieczne itd okazało się że nie :) (Jeeeej chociaż tyle dobrego) kwestia cierpliwości i przyzwyczajenia :) no i raz wracając z pracy obiło mi się o krawężnik i rozwaliłem przewód wspomagania z przodu, zanim to naprawiłem przejechałem może 3km, i lekko pompka się zatarła (Ale jeszcze działa) i piszczy więc też kwestia czasu a czekać ją będzie wymiana no i sam zderzak popękany, co prawda próbowałem go zrobić ale nie zbyt to mi wyszło przez pośpiech :( za jakiś czas będzie próba nr 2 :P i wtedy wrzucę foty przed i po :)

Owczar - 16-05-2016, 12:17

Żadne ściąganie nie zostaje bez konsekwencji - z reguły przyczynia się do nierównego zużywania opon. O kwestiach bezpieczeństwa nie wspominając.
AlexMorane - 16-05-2016, 22:51

W pełni może nie, ale nie jest to u mnie to zbytnio wyczuwalne więc i nie jest to jakoś bardzo szkodzące
AlexMorane - 05-08-2016, 00:26

I cisza :P Ale może coś poruszę. Dziś próbowałem zmienić piastę tył... Jedna śruba tak się zapiekła że nie idzie domowymi sposobami tego ruszyć :/ Auto pójdzie na warsztat. Kupiłem klocki bo przy hamowaniu zaczął piszczeć i charczeć (okazało się że nie ten system :/ grrr ja to mam pecha) ale po złożeniu z powrotem hamulców przestało hałasować cokolwiek do tego osłona drążku kier do wymiany, przegub przecieka (Na szczęście tylko zaciski) a za 2 tyg czeka mnie wyjazd (ok 700 KM) :( No i czekają mnie nowa cewka i kable :/ Bo już szarpanie zaczyna drażnić. Trochę przeżyć mnie czeka :( Ale nadal myślę że warto inwestować w tą "zabawkę" Chociażby dla samej stylizacji budy :) Ale zauważyłem że mógł być bity (Mam 2 inne lampy z tyłu jedna z białym paskiem kierunku druga z pomarańczowym, do tego źle zamontowana klapa bagażnika) A na domiar złego tył mi ktoś przytarł na parkingu :( sprawa na policji, niby mają rejestracje (Podała mi je sąsiadka bo widziała zdarzenie) i cisza od miesiąca (co z nimi nie tak ?) a zderzak szpetny ruda na drzwiach coraz mocniejsza trzeba chyba w końcu coś z tym zrobić bo będzie za późno :P
Hugo - 05-08-2016, 07:40

Która śruba się zapiekła?
AlexMorane - 05-08-2016, 10:02

Górna przy jarzmie.