Space Star Techniczne - [MSS GDI] Check engine
plecho1 - 18-02-2016, 14:00
Nie ma za co
Radek.J. - 18-02-2016, 18:18
Wróćmy do głownego wątku w tym poście
Panowie. Panowie po zdiagnozowaniu błedów nim przystapiłem do ewent napraw - zresetowałem komputer. Po resecie przy diagnozie - okazało sie że pozostał jeden błąd. Nr 78.
Czy to może swiadczyc że to jest główna przyczyna moich objawów check engin? I na tym się powinienem skupić a odpuscic pozostałe 2 błędy?
Nadmieniam że objawy pozostały : 3000 obr/min i nie podbija wiecej
ara35l - 18-02-2016, 19:14
Przepraszam moja wina z tego co mi koledzy wcześniej pomagali ,jeśli pozostałe błędy nie powrócą to masz tylko jeden błąd,właśnie ten 78...ja miałem padniety czujnik położenia wałka rozrządu a pokazywał mi kilka błędów....po resecie kompa pozostał mi tylko jeden właśnie ten od czujnika....reszta nie wróciła. Kabelek kupiłem jak najbardziej działa...niestety octan level na poziomie 76 procent...:( coś można poradzić?
[ Dodano: 23-02-2016, 12:20 ]
Może najpierw zmienię stację z shell na bp...zobaczymy czy to poprawi coś....:)
Radek.J. - 24-02-2016, 14:46
No jasna cholera mnie weźmie z tym acceleratorem. Nie mam pojęcia jak to naprawic. A teraz nie dość że mam te same objawy co opisane powyżej to jeszcze od czasu do czasu CE zaczyna mrugać. Zadnych przyczyn sie nie dopatrzyłem dlaczego tak sie dzieje. Ale jak juz to auto w ogole nie jedzie bo nie reaguje na pedał gazu (obroty wtedy sa na 100/min) musze wyłaczyc ze stacyjki, najlepiej jak wypne wtyczke z gniazda, właże i odpale. CE sie swieci ale juz nie mruga i auto jedzie. i TAK DO NASTEPNEGO RAZU. nIGDY NIE WIADOMO KIEDY TO SIE STANIE....:(
......NIEKIEDY trzeba wkurzenia żeby podjąc zdecydowane kroki. Wymieniłem cały zaspół acceleratora - uzywka - problem zniknał. Po resecie kompa - brak błedów.
TEMAT UWAZAM ZA ROZWIAZANY. DZIEKUJE WSZYSTKIM
|
|
|