To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze nieMiśki ;-) - Biała Dama wśród zwierząt...

eremita - 11-04-2016, 13:16

Graty, bardzo ładne auto :mrgreen:
gzesiolek - 11-04-2016, 14:23

eremita, dzięki...

Taki prawie Galant EA na miarę naszych czasów :P

Bartekkita - 17-04-2016, 23:07

gzesiolek napisał/a:
eremita, dzięki...

Taki prawie Galant EA na miarę naszych czasów :P

Chyba trafiłeś w punkt ;) Piękne auto, super wykończenie jak na dzisiejsze czasy. Byłem dwa lata z rzędu na targach w Poznaniu przemacałem wzdłuż i wszerz wszystkie nowe auta tej klasy poza Passerati, bo w tym to nawet nie chce siedzieć. Mazda jest IMO najlepiej wykończona, jedynie nowe 508 jej dorównuje. Pod względem miękkości, dobrania przyjemnych tworzyw w miejscach, w których opieram poszczególne części ciała, nie zbierania odcisków palców itd, to spokojnie bije biedniejsze wersje C jak i E klasy.

Lipa - 30-08-2016, 14:30

Bardzo ładne auto. Biały kolor i te chromowane wstawki dodają uroku. Mi się bardzo podoba. Wnętrze również się świetnie prezentuje. Sam przyznam, że zastanawiałem się nad Mazda 6 lecz w końcu odpuściłem. Zastanawiają mnie opinie na temat tego samochodu krążące po necie. Można by rzec, że wszystko wchodzi ze skrajności w skrajnosc.

Niech się sprawuje!

Dan 78 - 30-08-2016, 15:34

Obecnie chyba jedno z najładniejszych i zbierających najlepsze opinie (chociaż jeszcze za krótko jest) aut na rynku ! Jak dla mnie może z nim konkurować jedynie w całokształcie Accord MK VIII 2,4 i starszy rocznikowo Lex GS MK III.

Gzesiolek, a jak faktycznie jest z tym wyciszeniem, bo to jedna z niewielu rzeczy, na którą użytkownicy 6 narzekają, że przy 140 jest głośno i być może jest to pokłosie zastosowania zbyt cienkich blach (kawał auta, a ważny 1,3 tony z groszem). ?

gzesiolek - 31-08-2016, 12:02

Lipa, wg mnie negatywne opinie mają trzy przyczny:
1) fama o rudej... tutaj jeszcze nie do końca wiadomo jak będzie, ale po Maździe 6 Igen zwłaszcza przedliftowej, której trafiło na polskie drogi tysiące z UE, i która rdzewiała w oczach, dla wielu osób Mazda 6 = rudzielec...
2) seria wadliwych diesli z pierwszego roku produkcji, gdzie padał wałek, a opiłki z niego demolowały silnik... wymieniane były na gwarancji, była akcja naprawcza, ale jednak wielu się zawiodło...
3) wyciszenie - niestety tutaj jest jedyna tak naprawdę, ale istotna w tej klasie aut wada...

Uszczegóławiając dla Dan 78, wyciszenie przy jeździe do 120km/h nie jest gorsze niż w innych autach tej klasy... choć oczywiście lekkość auta skądś się musi brać, ale nie jest to główna wada... Zwłaszcza, że silniki Mazdy są dość ciche...
Wadą są tzw. "wicherki", czyli szumy przepływającego powietrza, nazywane też "efektem niedomkniętej szyby", tutaj jak masz pecha do egzemplarza zaczynają się już przy 100-120km/h, u mnie pojawiają się przy 140-150km/h. Problemem są najprawdopodobniej uszczelki szyb i drzwi...
Mazda walczy z tym, ale jakoś mało skutecznie... w FL2 na 2017, właśnie mają być grubsze szyby i przerobione nieco uszczelki... zobaczymy czy im się uda... :roll:

Generalnie jakby nie to, to jak dla mnie byłby prawie ideał... inne drobne wady opisałem w pierwszym poście...
Aha, żeby nie było ja jestem b. zadowolony... ale jak ktoś non stop pomyka autostradami po parę godzin dziennie to może go to wyciszenie męczyć...

tyku - 31-08-2016, 19:46

gzesiolek napisał/a:
3) wyciszenie - niestety tutaj jest jedyna tak naprawdę, ale istotna w tej klasie aut wada...
Zgadzam się. Przetestowałem. Tak piękny samochód, a tak poszli po bandzie. :( Gołe blachy, jak w moim lancerku po zakupie. :D
Owczar - 01-09-2016, 00:03

Jeśli chodzi o szumy to bardzo często jest to kwestia aerodynamiki i sposobu w jaki powietrze oplywa auto. W galancie nawet jak zakleimy drzwi taśma typ szumy pozostaną, a powoduje je turbulentny oplyw powietrza.