To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Techniczne - Kierownica - wymiana, obszywanie, problemy z przyciskami.

racer1972 - 12-12-2010, 23:37

Ruch kierownicy interesuje wyłącznie ESP... a te jak wiadomo jest zintegrowane z ASR więc owszem ale tylko pośrednio :P A skąd te info o konieczności kalibracji :?:
Trik - 13-12-2010, 01:22

racer1972 napisał/a:
A skąd te info o konieczności kalibracji
No z ASO :P
jaca71 - 13-12-2010, 20:39

racer1972 napisał/a:
Ruch kierownicy interesuje wyłącznie ESP... a te jak wiadomo jest zintegrowane z ASR

Czy aby nie czasem ASR=ESP?

racer1972 - 17-12-2010, 23:59

Kontrola trakcji to przecież nie kontrola stabilności nawet jeśli są zintegrowane... Ta... ASO zawsze chętnie "skalibruje" Ci portfel... :badgrin: Jak byłem na przeglądzie to pan był zawiedziony gdy zaznaczyłem,że nie życzę sobie wymiany nawet śrubki bez mojej zgody... :rolleyes:
jaca71 - 18-12-2010, 06:22

racer1972,
Czy aby ASR to nie nazwane przez Mitsubishi ESP? TC lub CT to kontrola trakcji.

SoP-PeL - 18-04-2012, 08:35
Temat postu: Kierownica wielofunkcyjna
Witam,

Czy któryś z kolegów miał podobny problem jak poniżej i czy jakoś udało mu się go załatwić, a mianowicie:

W mojej kieracie co jakiś czas szwankują przyciski stacja w górę / stacja w dół , głośność + i głośność -. Objawia się to że na głośność + ścisza mi radio, ale na głośność - też mi ścisza. Po czym po kilku sekundach wszystko wraca do normy.
Apogeum było jak układ głośnomówiący zaczął na przycisku "odbierz" odrzucać telefony - Wtedy nie wytrzymałem i pojechałem do ASO. Panowie stwierdzili że nigdy takiego problemu nie było - wgrali patch'a i wio. Był spokój przez może 1,5 tygodnia - i znów dziś jadę do roboty i to samo.

Czy któryś z kolegów miał podobny problem? Czy i jak sobie z nim poradził?

Pozdrawiam!

tokyo - 18-04-2012, 10:58

Witam
Jakie jest radio: orginal czy dokladane (MMIS, chińczyk lub cos innego)?
Prawdopodobnie przyciski do wymiany na kierownicy,problem ze stykami na tasmie zwijacza lub luzne zlacze za radiem.
Pozdrawiam

SoP-PeL - 18-04-2012, 11:20

Radio oryginalne Rockford Fosgate, zmieniarka 6CD i 9 głośników.
prosto - 18-04-2012, 15:27

ja mam ten sam problem, z tym ze u mnie nie działa cała lewa strona a wiec ani radio ani bluetooth (dziala tylko przy skreconej kierownicy) natomiast prawa strona czyli tempomat dziala bez zarzutow. juz rozmawiałem z uzytkownikiem tokyo, i obiecał ze cos z tym zrobimy :) wiec czekam
Trik - 18-04-2012, 17:17

Od czasu kiedy wstawiłem sobie Rockforda, czyli ok roku, kilkukrotnie coś takiego mi się przytrafiło. I dotyczy to tylko funkcji ciszej głośniej. pozostałych ciekawostek nie zauwazyłem. Może to coś w steronikach radzia, albo faktycznie luzy na wtyczkach. Tylko moja kiera kończy 4,5 roku. :roll:
SoP-PeL - 19-04-2012, 23:04

Moja ma ledwo roczek:/
mjsystem - 11-07-2012, 18:14

Dołaczam do grona "poszkodowanych" :evil:

Daję głos na plus a ścisza się....
Do naprawy gwarancyjnej tasma...ehhh....

bastek - 14-07-2012, 10:06

ehhh to napiszcie, czy zwykłe radio czy rockford
bo kupiłem rockforda, jeszcze nie zmieniałem...i nie wiem czy zmieniać?

u mnie na zwykłym, 3,5 roku, wszystko OK

Trik - 14-07-2012, 15:02

bastek, Ja mam Rockforda i miałem tak ze 2, 3 razy. Pomaga wyłaczyć na chwile i właczyć pokrętłem. Nic z taśmą nie robiłem. Ładuj RF.
prosto - 17-07-2012, 18:59

ja mam zwykłe radio i ten sam problem, taśme juz kupiłem na allegro za 100zł i jutro najprawdopodobniej TOKYO zajmie się tym problemem :)

[ Dodano: 20-07-2012, 13:45 ]
u mnie juz wszystko naprawione, TOKYO zajął się sprawą i w pare minut taśma została wymieniona na parkingu :D no i koszt wymiany bardzo koleżeński :)

koszt taśmy z allegro (uzywana, sprawna) - 100zł z przesyłką.
koszt bluetooth (tokyo załatwił) - 300 zł z montażem

jak się wczesniej okazało miałem przyciski do sterowania bluetooth przy kierownicy, ale tylko przyciski , nie było całego modułu który odpowiadał za działanie bluetooth :shock: