[92-96]Colt CA0 - [CAxA] skrzynia biegów? sprzęgło? - zle wchodzi dwójka...
Havoc - 15-04-2010, 13:27
No i jak Macieju? To te cięgna były problemem? W moim nowym nabytku 5tkę ciężko co w ogóle wbić
Maciejos - 15-04-2010, 23:09
Havoc napisał/a: | No i jak Macieju? To te cięgna były problemem? W moim nowym nabytku 5tkę ciężko co w ogóle wbić |
Tak, tak - wybacz, że dopiero teraz odpisuję
Odkąd mam wyregulowane cięgna , Colciachą jeździ się po prostu bajecznie
U mnie raz piątka, raz dwójka - na następny dzień trójkę ciężko było wbić - pomogła , wspomniana wcześniej, regulacja cięgien skrzyni.
Moja rada jest taka - podjedź do jakiegoś najbliższego mechanika i poproś, żeby przyjrzał się cięgnom - nie daj sobie wmówić od razu uszkodzenia skrzyni - bo często mechanikom nie chce się grzebać w okolicach ( i w samej) skrzyni - trzeba się trochę napocić, by zrobić sobie dojście do cięgien no i potem trochę trzeba pokręcić kluczami, by to ustrojstwo wyregulować - a zarobek dla mechanika jest mały (ja zapłaciłem 20 zł) - no i odsyłają z kwitkiem, że to już trzeba całą skrzynię wymienić - a to już wydatek dość spory dla kieszeni właściciela auta (...no i spory zarobek dla mechaników)
Havoc - 21-04-2010, 15:40
Dzięki wielkie. Tak zrobię, mam nadzieję że pomoże
[ Dodano: 29-10-2010, 08:29 ]
No, może by tak w końcu zrobić coś z tą skrzynią. Prawie wszystko w miśku co ważniejsze naprawione przed zimą.
Jedno pytanie jeszcze. Tak odnośnie oleju do skrzyni, ile litrów trzeba wlać. Są sprzedawane w pojemnikach 1L, to wystarczy, czy ze 2 brać?
|
|
|