To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Kassia - Mitsubishi Eclipse 3.0V6 2000r.

Kassia - 23-01-2017, 09:49

W najwieksze mrozy jakie byly z tydzien czy 2 temu wysiadło ogrzewanie^^
Okazało się, że układ był zatkany, płukali go 3 razy, wlali nowy płyn i wkoncu mam w aucie nawet za ciepło chwilami :P

Tak czy inaczej mam ostatnio jakis kryzys z tym autem i mysle czy by go nie sprzedac...

LukasiusPomorze - 24-01-2017, 00:10

Nie łam się - autko ma swoje lata i potrzebuje odrobinę troski.

To trochę jak ze starym kawalerem trzeba zakasać rękawy i urabiać aż wyjdzie z niego książę albo żaba w zależności od potrzeb :)

Kassia - 30-01-2017, 12:44

Nie mam już sił do tego auta^^
Po raz nie wiem ktory wysiadły mi długie światła, ale moze sie tylko cos rozłaczyło, sprawdzi sie.

A dzisiaj to już w ogóle przegieło, odpalilam, wysiadłam, sprawdzilam czy drzwi nie zamknełam i zaczelam skrobać szyby. Skonczylam chce wsiąść do auta a tam psikus - zamkniete. Nie mam pojecia jakim cudem domknely sie te drzwi^^

Telefon do gościa który otwiera samochody, 3 minuty grzebania w zamku, stówka w kieszeni mniej i auto otworzone...

Olivia - 30-01-2017, 19:56

Kiedyś miałam taki przypadek w służbowym Viano. To była jeszcze ta wersja gdzie wciskając wewnętrzną klamkę w drzwiach ryglowało się od środka. Problem w tym że z prawej strony zaryglowałam a kluczyki zostały na fotelu kierowcy, natomiast ja, korzystając jeszcze że nie zdjęłam kurtki zaczęłam odśnieżać. Dostałam się dopiero po przez uchylone lekko szybę w drzwiach odsuwanych, wszystko dzięki małym dłoniom. Efekt - dłoń podrapana i wyrwanie mocowania od uchylnej szyby.

Podobny problem miałam z Carismą. Auto odpaliłam, wiedziałam że prawe przednie drzwi miałam zamarznięte ale pomimo tego nie uchyliłam żadnej z szyb. Wyszłam ze zmiotką i po odśnieżeniu auta złapałam za klamkę od strony kierowcy, w tym momencie zamek się automatycznie zaryglował a ja zostałam z autem odpalonym i stanem paliwa blisko rezerwy a żeby było śmieszniej zapasowy kluczyk miałam w plecaku w ... aucie :evil: Otworzyłam auto anteną od CB-radia trafiając tzw. batem w przycisk do otwierania szyby kierowcy. Efekt - słupek miałam anteną podrapany.

Od tam tej pory zawsze uchylam sobie którąś z szyb gdy odśnieżam czy czyszczę szyby przed jazdą.

Hugo - 30-01-2017, 21:25

Jak może się sam zaryglować centralny zamek na odpalonym silniku w Mitsubishi?
Owczar - 30-01-2017, 21:52

Pewnie jakiś dokładany alarm.
Bizi78 - 30-01-2017, 22:15

Ja mam alarm sygnowany logo mitsu 150BSV (inaczej prestige 150) i po odpaleniu drzwi się automatycznie ryglują :wink: .
Ale nigdy po odpaleniu i wyjściu z auta same się nie zaryglowały.
W dalszą trasę zabieram zawsze zapasowe kluczyki i staram się je trzymać przy tyłku tak na wszelki wypadek 8) .

larelijux - 30-01-2017, 22:17

Chwała Bogu, że ja nie mam żadnych z tych wynalazków, jedyne co to niedziałające krańcówki na obydwu przednich drzwiach, ale o tym pamiętam zawsze :mrgreen:
Olivia - 30-01-2017, 22:51

Cytat:

Normalnie. W nocy temperatury ujemne, w dzień dodatnie. Nie otworzyłam wszystkich drzwi aby zamki się "odkleiły" od bolców, czyli fizycznie jedynie od strony kierowcy zamek puścił i było otwarte. Kiedy chwyciłam za klamkę od pasażera - gdzie zamek był zamarznięty - wszystkie zamki się zaryglowały. Ot cała tajemnica. Byłam przy tym więc wiem jak to wyglądało :evil: Zresztą, mój kolega zakładał mi do centralnego zamka sterowanie z pilota (z półtorej roku po tym zdarzeniu), więc jestem pewna że żadnego alarmu w aucie nie posiadam ani nigdy takowego nie było.

Owczar - 30-01-2017, 22:52

Moja żona miała kiedyś odwrotną sytuację. Zgubiła kluczyk keyless go i nie mogła zamknać auta. :D Kluczyk z tunelu środkowego spadł na zakręcie pod fotel i wsunął się pod dolną tapicerkę siedziska.
Owczar - 30-01-2017, 22:53

Olivia napisał/a:
Cytat:

Normalnie. W nocy temperatury ujemne, w dzień dodatnie. Nie otworzyłam wszystkich drzwi aby zamki się "odkleiły" od bolców, czyli fizycznie jedynie od strony kierowcy zamek puścił i było otwarte. Kiedy chwyciłam za klamkę od pasażera - gdzie zamek był zamarznięty - wszystkie zamki się zaryglowały. Ot cała tajemnica. Byłam przy tym więc wiem jak to wyglądało :evil: Zresztą, mój kolega zakładał mi do centralnego zamka sterowanie z pilota (z półtorej roku po tym zdarzeniu), więc jestem pewna że żadnego alarmu w aucie nie posiadam ani nigdy takowego nie było.

No to wiele wyjąsnia :)

Kassia - 31-01-2017, 18:01

Hugo napisał/a:

Mnie nie pytaj, jeśli chodzi o ten samochód to juz mnie nic nie zdziwi^^
Cytat:

Ja mam alarm sygnowany logo mitsu 150BSV (inaczej prestige 150) i po odpaleniu drzwi się automatycznie ryglują

Ja nie wiem co tam jest ale tez jak odpalam to sie auto z automatu zamyka.

Trzeba dorobić drugi kluczyk w razie W i tyle.

Krzyzak - 01-02-2017, 09:13

Cytat:
Ja nie wiem co tam jest ale tez jak odpalam to sie auto z automatu zamyka.
to nie wina auta - to coś jest dołożone, więc albo fantazja kogoś poniosła albo się ten moduł zepsuł
Hornet - 01-02-2017, 21:38

Mój misiek sam się zamyka jak po otworzeniu z pilota nie wsiądę. Może tu jest pies pogrzebany - elektronika nie wykryła otwarcia drzwi...
Kassia - 15-02-2017, 09:02

Tak sobie przemyslalam i nieraz tyle czasu siedze w odpalonym aucie, bo coś ogarniam i sie nigdy nie zdarzyło żeby sie zamknał wiec nie wiem co to sie odwaliło wtedy :P

Po pół roku od ostatnich obliczeń sprawdziłam jak sie ma spalanie :D
Przejechane 500 km (prawie 400km w trasie), spalone 50l Bp95 czyli spalanie 10l/100km. Troche sie zwiekszyło, ale da sie żyć :P Przynajmniej w tej kwestii mnie to auto nie zawodzi :P