Nasze Miśki - Czarny TURBOLOT-O1T
Bizi78 - 10-03-2017, 09:41
Zawsze możesz pospawać elektrodą do nierdzewki .
Pawel1988 - 10-03-2017, 12:19
Ok dzięki wszystkim
Czyli chyce to na garażu migiem lub elektroda i zawioze do pospawania, może coś z tego będzie .
A z innej beczki chciałem się podzielić pewnymi spostrzeżeniami.
1. Serdecznie z całego serca nie polecam osobiście "firmy" FEBEST - jest to oczywiście moja subiektywna opinia.
Tuleje dyfra nie wytrzymały nawet roku (całe pozrywane) Zawieszenie tył skrzypią tuleje wahacza wzdłużnego lewego- najlepsze jest to ze wyglądają jak nowe o nic się nie ocierają , same ich skręcanie powoduje zgrzyt jak tapczan u dziadka. Z prawej za to pływające.
Natomiast polecam wahacze firmy SH - rok i zero luzów, nawet jakby się jutro posypały to za 100zł uważam ze warto biorąc pod uwagę ze mój ulubiony FEBEST 300! . Tak się chciałem podzielić z Wami .
Możecie napisać co macie u siebie i jak to się sprawdza.
Ja znalazłem komplet poli do outlandera ale na ruskiej stronie i tak się zastanawiam. http://crt.ru/catalog/MIT...UTLANDER/CU2W/-
Chyba że są w Olkuszu ale nie widziałem.
Bzyk_R1 - 10-03-2017, 13:55
Pawel1988, w Olkuszu są do outlandera i takie Ci polecam. Ostatnio przygladałem się moim w dyfrze i wyglądają super. Od sierpnia zeszłego roku nic się z nimi nie dzieje. Jeżeli na przeglądzie coś mi wyjdzie do wymiany to na pewno wrzucę PU z Olkusza. Zazdroszczę wydechu. Proszę opisz dokładnie prace i wstaw zdjęcia. To będzie kiedyś u mnie też robione i będę miał ściąge.
Pawel1988 - 10-03-2017, 14:39
Bzyk a mają komplet na tył do outlandera ? Bo w sklepie online jakby nic nie było a te 2 w wzdłużnym chce juz wymienić reszta potem bo w wahliwe narazie olej poszedł, będzie luz to się zrobi
Pawel1988 - 10-03-2017, 15:22
A jeżeli chodź o wydech to opiszę juz trochę bo zanim to ogarnę to napewno trochę minie (cierpię na jakiś dziwny brak czasu )
Rury kupiłem 4m ścianka 1.5mm + kolanka
Tłumik końcowy chyba ten co Wasio MF komorowy najbardziej zbliżony wymiarami do oryginału
Gniazdo lambda, emulator sondy i flansze, tłumik będzie łączony ale tylko w jednym miejscu.
Środkowy będzie przelot. Jak przetnę mój wydech to dam znać bo wydaje mi się ze w outlanderach turbo jest zamontowany oryginalnie dość spory tłumik przelotowy z nierdzewki ale to tylko teoria.
Bzyk_R1 - 10-03-2017, 17:36
No ładnie to wygląda. Ile cali? 3 czy 3,5? Powiem Ci mają coś do zawieszenia tylnego, ale ja kupowałem tylko do zawieszenia dyfra. Z tego co z nimi rozmawiałem to nie ma problemu wykonać komplet z PU, mają katalogi i wymiary. Trzeba tylko dać im zlecenie wykonania.
Jak zarobisz z dwóch części wydech, to nie będzie problemu z poprowadzeniem go pod autem?
Pawel1988 - 10-03-2017, 20:17
Nie do końca rozumiem z czym problem ? Wydech będze łączony flanszami ze zdjęć myślę że gdzieś w okolicy za sankami przednimi i będzie wisieć na orginalnych mocowaniach które zrobię z prętów nierdzewnych.
Pawel1988 - 10-03-2017, 20:23
Aha Bzyk ty chyba myslisz ze będą dwie rury ? To nie, będzie jedna i niestety żadne 3 cale 2.48 dokładnie- czemu ? Wyjście z turbiny ma tyle i 3 calowy wydech by nic nie dał poza większymi kosztami. Wiem ze 3 cale niby przyszłościowe ale ja raczej aż tak bardzo nie będę grzebal tylko jeszcze chipa żeby silnika nie zajechać a w kute tłoki itp nie będę się bawić .
Bzyk_R1 - 10-03-2017, 21:24
Nie. Chodziło mi o to czy nie lepiej zrobić z 3 części żeby łatwiej manewrowć pod spodem. Wiesz na dłuższych fragmentach delikatne różnice w kątach i gdzieś może nie leżeć idealnie. Tak zapytałem o cale bo nie wiedziałem jaki jest oryginalny wymiar. W@sio chyba porobił z 3" Jestem ciekaw różnicy między waszymi wydechami. Ja również planuje chip i też kończę na Stage 1. Jeżeli jeszcze nie wybrałeś miejsca modyfikacji, proponuje jechać tam gdzie ja. Jestem na etapie negocjacji ceny😊
Pawel1988 - 10-03-2017, 21:34
Tak Wasio ma 3 cale i na początku miał cały przelot i było za głośno, ja robie identyczny jak oryginał czyli 60mm.
A gdzie Ty jedziesz bo śledzę twój wątek na bieżąco ale nie kojarzę miejsca ? Jak zrobię to napewno wrzucę filmik jak to chodzi, potem chip i zobaczymy co powychodzi. Czekam na twoje wyniki
Bzyk_R1 - 10-03-2017, 22:02
To super. Ja na razie wyleczyć muszę tylne nadkola co niedługo mam nadzieję nastąpi. Po tym umawiam się na termin w RS Motorsport. Dzięki Staszkowi możemy to zrobić za około 1300zł. Robiłeś coś ze sprzęgłem? Mam obawy czy moje wytrzyma dodatkowe Nm.
Pawel1988 - 10-03-2017, 23:25
Ja tez właśnie planuje do Motorsport. I to jest dziwne mówiłem tez Staszkowi ze jak dzwoniłem to powiedzieli mi 1200 . Dzwoniłem jakoś w styczniu.
A sprzęgło robiłem ale seria . Gdybym teraz zmieniał to tylko na te co chyba ma Wasio excedy do Lancera pasuje p&p a wytrzyma napewno więcej gdzieś na forum jest numer tego sprzęgła jakby ktoś potrzebował.
W@sio - 10-03-2017, 23:38
Wrzucałem na forum i to w kilku miejscach. Ja zapłaciłem 1300 ale miałem sporo porzeźbione w aucie i Boguś musiał sporo przestawiać względem seryjnej mapy, w tym korygować czasy wtrysku pod kątem układu paliwowego z EVO
Fragu - 11-03-2017, 08:56
Szkoda, że ja mam tam taak daleko :/
Bzyk_R1 - 11-03-2017, 09:06
Fragu, wcale nie daleko. Dużo nie spalisz LPG i możesz wracać też na gazie tylko spokojnie bez szaleństw zanim go powtórnie wystroisz. A ja nawet rozważałem Tune-up w Gdańsku co do ceny to rzeczywiście mają rozrzut dam znać jak coś. Wychodzi na to że pierwszy z naszej trójki mam "zabieg"
|
|
|