Outlander III GEN Techniczne - Podświetlenie podłogi OIII 2016
Trewor - 15-01-2017, 09:00
W Stanach tylna kamera zgodnie z przepisami to wyposażenie obowiązkowe,więc pewnie w UE też to tylko kwestia czasu.
Już ktoś chyba nieśmiało pytał,ale też ciekawi mnie jak z gwarancją ze strony Mitsubishi w przypadku montażu poza ASO wyposażenia o którym tu piszecie.Interesuje mnie to bo sam przymierzam się do kupna Outlandera i myślę o wzbogaceniu auta o pewne dodatki np.skóra, czy flokowanie niektórych elementów plastikowych.
tokyo - 15-01-2017, 10:57
Witam
Wyposazenie ktore jest dobrze zalozone i niekolidujące w znacznym stopniu z autem oraz nie zakluca jego pracy nie ma problemu z gwarancja. To samo dotyczy wiciszen oswietlen (nawet na ten temat rozmawialem ostatnio w wawie z panem z centrali - nie moze byc druciarstwa) - podswietlenia sa podłączane w te samew miejsca co fabryczne
Elemwnty ktore bezprzecznie ingerujace: instalacja gazowa dodatkowe otwory w karoserii powoduja ze mozna stracic gwarancje na poszczegolne elementy ale nie na cale auto- tu jednak nasuwa mi sie wspomnienie jak wyszedl OUTII i niektóre serwisy chipowaly silniki 2.0TDI poprzez wczytanie programu na hamowniach do sterownika bez utraty gwarancji .
wszystko zalezy od serwisu - nalezy wspoomniec ze czasy kiedy serwisy przebieraly w klientach juz sie skonczyly a klient ma wolny wobor
rezon - 15-01-2017, 11:07
SK666 napisał/a: | Trochę jak z podświetlaną strefą nóg, którą różne koncerny montują już w standardzie, a dla wielu „ascetycznych gustów” pozostaje dalej „wsiowym dodatkiem”, o czym informują nas w stylu powiedzmy, mało eleganckim. | Dawno już przestałem się tym przejmować co ktoś myśli - patrzę, aby to, co montuję w samochodzie było dla mnie wygodne, a jak się da to innym też pomagało. Jak np. chlapacze z tylu, które dla wielu też są takim "wsiowym" dodatkiem, a montuję je głównie z uwagi na tych, co jadą za mną oraz oczywiście aby nieco mniej chlapać tylną szybę. Mam też przednie - ale to dla siebie . Ciekawe, ilu tak krytykujących Twoje wsiowe gusty ma chlapacze? A Outek ma większe możliwości chlapania niż Superb. Skrętne ksenony czy doświetlanie zakrętów, ogrzewana elektr. przednia szyba czy grzany tyłek to też często używane przeze mnie wyposażenie. I też przejechałem jakieś 500kkm bez tego wszystkiego i nawet bez ABS A teraz też kombinuję co mi tu jeszcze jest "niezbędne"
Podświetlenie nóg nie jest mi do szczęścia potrzebne, tak samo jak oświetlenie konsoli czy dźwigni zmiany biegów - ale skoro było w standardzie to przecież nie wyrzucę . Z fajnych dodatków to bardziej doceniam wszelkiego rodzaju coming home/leaving home czy oświetlenie przy drzwiach, a w Superbie to również chyba najbardziej wsiowy parasol w drzwiach czy demontowalną lampkę w bagażniku. Szkoda, że Śkoda nie ma jeszcze na wyposażeniu firmowego kapelusza i odpowiedniej skrytki nawet w opcji za dopłatą
Wywaliłem też firmową navi i wstawiłem chiński kombajn na Androidzie - dynamiczne przeliczanie tras w zależności od bieżącej sytuacji kilka razy oszczędziło mi stania na autostradzie. oczywiście BT sterowany z kierownicy.
Zapomniałem o takim bajerze jak dziura w podłokietniku i pokrowiec na narty. 4 osoby i narty w środku i to zgodnie z austriackimi przepisami
Terex23 - 15-01-2017, 15:43
jesli chodzi o bajery montował juz ktoś cos takiego do swojej fury
https://www.drive2.ru/l/8001670/
tokyo - 16-01-2017, 18:52
Tak zakladalem to
Zalozenie bardzo proste koszt okolo ~2400 ze stanow klient to zamowil.
Takie grzanie auta zima , a chlodzenie latem. Ori mitsubishi
Terex23 - 16-01-2017, 19:35
tokyo napisał/a: | Tak zakladalem to
Zalozenie bardzo proste koszt okolo ~2400 ze stanow klient to zamowil.
Takie grzanie auta zima , a chlodzenie latem. Ori mitsubishi |
trochę droga ta wygoda
tokyo - 16-01-2017, 20:40
teoretycznie tak ale w stosunku do webasto to nie jest tak zle
Trewor - 16-01-2017, 22:30
Czy to działa w ten sposób,że po prostu zdalnie odpala się silnik+ zaprogramowane ogrzewanie lub klimę?
rezon - 16-01-2017, 22:52
tak btw praca silnika na postoju to jest chyba niezgodna z przepisami w całej UE
kubabrzesko - 08-02-2017, 10:11
Mam ten bajer palenia outka fabrycznie zalozony do 3.0 GT.Swietna sprawa w zimie i w lecie tez sie pewnie sprawdzi.Oprocz standardowego pilota jest drugi mniejszy z antenką ubogacony o dodatkowy przycisk odpalania samochodu.
szeryf85 - 11-04-2019, 09:38
Trochę odkopuję temat
Czy w oryginale jest tak, że przy otwartych drzwiach rozjaśnia się tylko ta strona, po której są otwarte drzwi?
esesen - 19-04-2019, 14:45
szeryf85 napisał/a: | Czy w oryginale jest tak, że przy otwartych drzwiach rozjaśnia się tylko ta strona, po której są otwarte drzwi? | - u mnie obie tak samo się rozświetlają.
PS. A tak swoją drogą, czy ktoś próbował się podłączyć do tego układu, żeby rozszerzyć to oświetlenie dodatkowo np. na tył?
|
|
|