Nasze nieMiśki ;-) - I am the highway
staszq2 - 22-03-2017, 14:56
Fragu napisał/a: | wybrałem Fuldy ;p |
Nigdy nie miałem ale że Hankook był tańszy to zdecydowała cena. Co by nie gadać trzeba obuwie już zmienić bo bociany już zawitały
vrangsinn - 22-03-2017, 15:00
czekam z niecierpliwością na opinie o tych oponach....bo MM wybór opon ostatnio to 3 rodzaje Fuldy, Dunlupy i ewentualnie ktoś rozważa 3 rodzaj....a ze mnie człek baaardzo przewrażliwiony i czekam na konkret, a nie wyniki testów.....Staszq2-u podziel sie jak już przetestujesz
staszq2 - 22-03-2017, 15:04
vrangsinn napisał/a: | podziel sie jak już przetestujesz |
Jasna sprawa, że tak. Hankook wybrałem również dzięki namowom dużej firmy wulkanizatorskiej, właściciel je zachwalał i stwierdził, że nie ma co przepłacać za inne droższe markowe bo nie ma spektakularnej różnicy no ale czas pokaże czy był to trafny wybór.
Krzyzak - 22-03-2017, 15:22
Ja zaryzykowałem i kupiłem Nokian iLine. Dziś odbieram od wulkanizatora. Fakt, że jeżdżę już na cichutkich Dunlopach, to wybór nie był łatwy. Ale te nokiany były w dobrej cenie. Mam już zimówki W+ i stare 14 calowe NRHi - oba zestawy spisywały się znakomicie, więc liczę że będzie ok (mimo made in russia).
staszq2 - 22-03-2017, 16:53
O zimowych Nokian słyszałem same pochlebne opinie toteż letnie podejrzewam że też powinny być ok jeśli firma stawia na jakość. BTW w Focusie mam chinczyki Zettex i powiem szczerze że jestem zaskoczony tak dobra jakością za relatywnie niska cenę i do tych opon też mnie wulkanizator przekonał...
Fragu - 30-03-2017, 08:19
staszq2 napisał/a: | Zettex |
Byś się zdziwił jak Zetexy latają po torach
Wielu znajomych je upala jako deszczówki - a cena na poziomie 150-180 zł jest śmieszna.
staszq2 - 31-03-2017, 12:33
Fragu napisał/a: |
Byś się zdziwił jak Zetexy latają po torach
Wielu znajomych je upala jako deszczówki - a cena na poziomie 150-180 zł jest śmieszna. |
Oooo widzisz cena prawie na poziomie opony bieżnikowanej ale ja w "nalewajki" nie wierzę chyba, że do jazdy przepisowaej tylko po mieście w trasie bym się bał. Czyli jak się nie sprawdzi danej opony samemu to się nigdy człowiek nie dowie czy jest coś warta czy szrot.
BTW po blisko 1000 km na Hankook VP3 odczucia mam pozytywne co prawda to żaden dystans żeby sobie opinie wyrobić ale:
1. Nie są ani ciche ani głośne
2. Droga hamowania raczej przyzwoita na suchym, w deszczu nie miałem okazji, trzymają się dobrze drogi choć zauważyłem lekką podsterowność opon na szybkich łukach ale nie aż taką jak np. w Uniroyal Rain Sport 3 - te w porównaniu do Hankook wręcz pływały i to w aucie o ponad 400 kg lżejszym a rozmiar ten sam.
3. Opona raczej z tych twardszych bo tłumienie nierówności dużo bardziej odczuwalne niż na zimówkach a może to "wina" nowych amorków
4. Na pewno duży Plus za rant.
Fragu - 31-03-2017, 14:00
Jest kilka dobrych nalewek do rajdowania - spisują się wyśmienicie - ale faktycznie do auta "cywilnego" bym się nie pchał w takie opony.
Zazwyczaj ciężko je wyważyć, komfort jazdy jest dyskusyjny
staszq2 - 31-03-2017, 17:13
Fragu napisał/a: | Zazwyczaj ciężko je wyważyć, komfort jazdy jest dyskusyjny |
Ale na upalanie Fragu napisał/a: | do rajdowania |
Się nadają jak najbardziej
abdul - 05-08-2017, 21:20
staszq2, co tak szybko sprzedajesz?😉
staszq2 - 10-08-2017, 23:25
abdul napisał/a: | staszq2, co tak szybko sprzedajesz?😉 |
Heh badam rynek abdul, cena jest ostateczna nie do negocjacji, jak się znajdzie a już niby się znalazł kupiec to sprzedam jeśli jutrzejszy deal okaże się dobry .... Ale na razie to tajemnica, ogólnie zamysł wystawienia był taki aby przesiąść się do tego samego modelu ale z silnikiem V8 lub 2.7 BiT ale tylko manual - taka fanaberia mnie dopadła ale ale jest jeszcze jeden pomysł jak wypali to będzie "come back"
Bzyk_R1 - 11-08-2017, 06:36
I to ostatnie mi się najbardziej podoba Stasiu. Będę kibicować namawiać, pomagać i wspierać. Trzeba kontynuować temat wszyscy widzimy że zachwyt nad japońskim turbo z AWD nigdy nie znikł z Twojego podpisu
Fragu - 11-08-2017, 07:07
Pierwsza litera E ostatnia O ?
Bzyk_R1 - 11-08-2017, 12:18
Fragu, Pomiędzy E a O nie mieści się słowo "rodzina" a myślę że Staszek potrzebuje właśnie takiego rodzaju auta. Ale jest jeszcze podobne słowo jak EvolandeR
Fragu - 11-08-2017, 13:12
Oj Bzyk_R1 pleciesz
|
|
|