Nasze Miśki - Galancer Evilution i Satarion oraz czarne GTO TT MK3
truespinmice - 15-05-2007, 16:15
zrób mu cały przelot wraz z downpipem i co się będziesz pie***yc zyskasz troche wrogów na ulicy, ale także sporo kucy
to będzie dobry fundament na przyszłe mody
TommiCrazy - 24-05-2007, 16:33
jesli sie da...zanim wroce do PL , zamowie u tego twojego znajomego zrobienie tego wydechu zeby mi go zrobil na wzor twojego , czy w Narrow body i w wide body sa ine takie same
truespinmice - 24-05-2007, 20:31
w NB i WB są różne wydechy, ale identyczne podłogi
Ze zrobieniem wydechu nie będzie problemu, ale tak dla 100% pewności czy nie masz żadnych "modów" przesłał byś fotke od spodu swojego Stazza.
Koszt to jest: 3mb kwasówki (pewnie 2.5")+koszt robocizny.
Koszt kwasówki jest różny, w zależności od sklepu i aktualnej ceny metalu na rynku
Kiedyś zapłaciłem 114zł za 3mb.....teraz jest "troche" drożej - ile, niewiem.
Ty byś chciał cały wydech, czyli downpipe+wydech do końca, czy tylko sam "wydech"?
I jaka średnica??
ps. pamiętaj , że przelot od 2.5" wzwyż + jeden tłumik końcowy przelotowy (nie mniejszej średnicy) = głośne autko i wzrok sąsiadów
TommiCrazy - 25-05-2007, 13:56
puszke bede mial HKS z lancera evo fq 320 :> byc moze tez srodkowy tlumik, reszte rurek spasuje do stariona, ale kaze w domu komus trzasnac pare fotek spodu samochodu i ci przesle, wczoraj ci poslalem maila
truespinmice - 25-05-2007, 16:01
TommiCrazy napisał/a: | wczoraj ci poslalem maila |
wiem, wiem - już poszła odpowiedź
TommiCrazy - 09-06-2007, 14:58
czy ktos moglby mi podac liste czesci silnika ktore musza zostac wymienione przy zmianie glowicy silnika 4g63 z sohc na dohc? starion ma inny blok niz przednio napedowe modele aut z silnikiem 4g63 ale pasuje na niego glowica dohc.
truespinmice - 09-06-2007, 21:52
austarion.com twoim przyjacielem
TommiCrazy - 11-06-2007, 02:29
z tego co widze rozne dyskusje , wiekszosc ludz woli tuningowac seryjne silniki 8v ze wzgledu na dedykowane czesci starionowe , jednak ja upieram sie ze silnik dohc bedzie mial wiecej mocnego dolu, w starionie wkuza mnie moc osiagana na wysokich obrotow, daje to frajde przy jezdzie z duzymi predkosciami lecz jednak wole auta zrywne i elastyczne, stad tez obstawam z zamiarem dokonania tej konwersji na dohc.
druga sprawa to angielski wybor czesci do 4g63 dohc jest piekielnie duzy
na forum stariona wyczytalem ze konwersja nie jest latwa ze wgledu na potrzebe kombinowania z zamontowaniem Crank Angle Sensor oraz z zamontowaniem thermostatu do radiatora.
na mechanice silnika niestety znam sie slabo ale jedli mechanicy w polsce potrafia sobie z tym poradzic to jestem gotow zaczac ta przerobke w najblizszym czasie
truespinmice - 11-06-2007, 12:51
kucze ale masz problemy
kup sobie camaro to będzie ci od dołu ciągną
a tak na poważnie to , niewiem czy gra jest warta świeczki.....może lepiej będzie swapa zrobić, albo przerobić system na MPI ?!?!
TommiCrazy - 13-06-2007, 18:36
truespinmice napisał/a: | kucze ale masz problemy
kup sobie camaro to będzie ci od dołu ciągną
|
gdybym juz zmusil sie na amerykanca to z checia bym przytulil tylko 3 opcje
plymouth roadrunner
pontiac gto
dodge charger
nie wykluczam ze kiedys sobie sprawie :>akurat w ostatni weekend bylem znow na hotrod show i macalem znow okolo 300 takich
truespinmice - 14-06-2007, 16:53
yyyyyy, a gdzie vetta???????
ps. to moje małe marzenie
TommiCrazy - 15-06-2007, 00:18
vetta mi sie juz troche przejadla, przez swoja legendarnosc byla doslownie wszedzie, zabardzo populystyczna teraz:> oczywiscie mowie o modelach od lat 80-90-00 a wracajac do przeszlosci oczywiscie vetta stingray i nic innego z tej rodziny
truespinmice - 15-06-2007, 11:31
u mnie w mieście vetta to nie populstwo......są tylko dwie C4 - obie niesamowicie piękne..........<ślina>
TommiCrazy - 16-06-2007, 02:02
truespinmice napisał/a: | u mnie w mieście vetta to nie populstwo......są tylko dwie C4 - obie niesamowicie piękne..........<ślina> |
no ja mowie o pospolitosci medialnej, w tv w filmach w grach..... troszku sie mi przejadlo, vetta to prawie symbol hameryki, dlatego wole cos takiego egzotyczniejszego jak roadrunner i inne
TommiCrazy - 16-06-2007, 02:56
to chyba takie zestawienie by cie niezle uszczesliwilo
|
|
|