To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Srebrna Kuna czyli następca Białej strzały C50 :-)

Fragu - 20-01-2017, 18:17

Zbędna masa ;-p
KamilZ - 20-01-2017, 20:16

Ładne lustereczka ale tak jak Łukasz napisał, zbędna masa :-)
Jutro będzie się działo. Rozbiórka do gołej blachy i przymiarka większych hebli :-)

KamilZ - 22-01-2017, 21:24

Wczoraj prace poszły do przodu i Colt rozebrany prawie do zera. :D W środku praktycznie nigdzie nie ma rdzy ale niestety pod prawym poszerzeniem rdza :x Jutro zamawiam graty do środka, kubeł, pasy 6 pkt., mocowania, nowe kable WN, płyn hamulcowy Motula, Tarcze nacinane Mikoda od Mini. Zaciski od Carismy GDI na tarczę 282 wraz z bębnami i kilkoma pierdołami spod maski idą do piaskowania i malowania proszkowego.

Hugo - 23-01-2017, 08:09

Dach bez widocznej korozji. Szok :shock:
Fragu - 23-01-2017, 10:14

Jako osoba współodpowiedzialna za rozbiórkę też coś wrzucę:

A tu porównanie jakiej wielkości tarcze były, a jakiej wielkości będą:

Pod deską znaleźliśmy niemiecką szperę: :mrgreen:

I jeszcze w trakcie walki:

Hugo - 23-01-2017, 10:33

W oryginale w CA0 1,6 są tarcze 236 mm? Wentylowane czy lite?
Fragu - 23-01-2017, 10:36

Wentylowane 236mm.
KamilZ - 23-01-2017, 10:45

Hugo napisał/a:
Dach bez widocznej nie korozji. Szok :shock:

Na zewnątrz jest parę rudych kropeczek wielkości 1 do 1.5 mm ale to w sumie pikuś :-)

KamilZ - 29-01-2017, 19:17

Dla tych osób które pamiętają mojego poprzedniego Colta. Tak wygląda po jednym starcie w Wrak race

Właściciel powiedział że przejedzie cały sezon więc będzie go szykował do następnego startu :D

A teraz o czasie teraźniejszym :lol:
Zeszły piątek był piękny bo przyjechało wszystko co chciałem czyli nowe graty do Colta. Fotel, pasy 6 pkt. przewody WN, Płyn hamulcowy, Tarcze Mikoda nacinane oraz Zaciski i kilka pierdół z piaskowania i malowania proszkowego. Na żywo wszystko wygląda ładniej :)

W sobotę zaczęliśmy składać hamulce ale nie obyło się bez problemów. Kilka dni wcześniej urwałem w jednym zacisku odpowietrznik bo był kompletnie zardzewiały i dałem do piaskowania gdzie mi to naprawili...ale okazało się że przepuszcza. Przegwintowaliśmy na większy odpowietrznik ale znowu to samo. Rozwiązaniem okazała się kulka z łożyska i już nie puszcza. Prawie udało się złożyć ale zapomniałem ze dwa klocki zostały u mnie w garażu i dupa, pracę stanęły. Do tego okazało sie że gość mi sprzedał dwa zaciski gdzie w jednym było mniejsze jarzmo a ja je pomalowałem i nie zauważyłem. Dobrze że mam drugie w zapasie więc muszę na nowo dać do malowania.
Może za dwa tygodnie uda się zamontować kubeł i pasy bo muszę dać wspawać mocowania zgodne z załącznikiem J. Jeszcze nadkola do zrobienia ale to już jak będą fundusze :)

mkm - 30-01-2017, 06:26

KamilZ napisał/a:
Dla tych osób które pamiętają mojego poprzedniego Colta.

Dobrze, że przypomniałeś - strasznie dawno to było :biggrin:
BTW - zabierz mu felgi - szkoda ich :wink:

Fragu - 30-01-2017, 07:10

Teraz Twój były colt wygląda groźniej :D
Bizi78 - 30-01-2017, 07:12

mkm napisał/a:
zabierz mu felgi - szkoda ich :wink:

Tylko po wrak race to mogą już się do niczego nie nadawać :wink: .

KamilZ - 30-01-2017, 09:07

Może i szkoda felg ale właściciel coś gadał że strasznie biją, dziwne co? ;-)
Druga sprawa ze ja nie potrzebuje 14 cali a trzecia to taka że to inny rozstaw :-) zostały mi tylko dwa dekielki od nich na pamiątkę :-)

mkm - 30-01-2017, 22:47

Chodziło mi o to, że to rarytasowe felgi, wiec bym je zachował w całości :wink:
KamilZ - 31-01-2017, 09:09

Wiem wiem ale nie miałem nic innego żeby założyć, zwykle stalowe nie pasują przez te śruby na tarczy :-(