| 

| Nasze Miśki - Srebrna Kuna czyli następca Białej strzały C50 :-)

Fragu - 20-01-2017, 18:17

Zbędna masa ;-p
 KamilZ - 20-01-2017, 20:16

Ładne lustereczka ale tak jak Łukasz napisał, zbędna masa
   Jutro będzie się działo. Rozbiórka do gołej blachy i przymiarka większych hebli
   KamilZ - 22-01-2017, 21:24

Wczoraj prace poszły do przodu i Colt rozebrany prawie do zera.
  W środku praktycznie nigdzie nie ma rdzy ale niestety pod prawym poszerzeniem rdza  Jutro zamawiam graty do środka, kubeł, pasy 6 pkt., mocowania, nowe kable WN, płyn hamulcowy Motula, Tarcze nacinane Mikoda od Mini. Zaciski od Carismy GDI na tarczę 282 wraz z bębnami i kilkoma pierdołami spod maski idą do piaskowania i malowania proszkowego. 

Hugo - 23-01-2017, 08:09

Dach bez widocznej korozji. Szok
   Fragu - 23-01-2017, 10:14

Jako osoba współodpowiedzialna za rozbiórkę też coś wrzucę:

A tu porównanie jakiej wielkości tarcze były, a jakiej wielkości będą:

Pod deską znaleźliśmy niemiecką szperę:

I jeszcze w trakcie walki:

Hugo - 23-01-2017, 10:33

W oryginale w CA0 1,6 są tarcze 236 mm? Wentylowane czy lite?
 Fragu - 23-01-2017, 10:36

Wentylowane 236mm.
 KamilZ - 23-01-2017, 10:45

| Hugo napisał/a: |  	  | Dach bez widocznej nie korozji. Szok   | 
 Na zewnątrz jest parę rudych kropeczek wielkości 1 do 1.5 mm ale to w sumie pikuś
   KamilZ - 29-01-2017, 19:17

Dla tych osób które pamiętają mojego poprzedniego Colta. Tak wygląda po jednym starcie w Wrak race

Właściciel powiedział że przejedzie cały sezon więc będzie go szykował do następnego startu

A teraz o czasie teraźniejszym
   Zeszły piątek był piękny bo przyjechało wszystko co chciałem czyli nowe graty do Colta. Fotel, pasy 6 pkt. przewody WN, Płyn hamulcowy, Tarcze Mikoda nacinane oraz Zaciski i kilka pierdół z piaskowania i malowania proszkowego. Na żywo wszystko wygląda ładniej

W sobotę zaczęliśmy składać hamulce ale nie obyło się bez problemów. Kilka dni wcześniej urwałem w jednym zacisku odpowietrznik bo był kompletnie zardzewiały i dałem do piaskowania gdzie mi to naprawili...ale okazało się że przepuszcza. Przegwintowaliśmy na większy odpowietrznik ale znowu to samo. Rozwiązaniem okazała się kulka z łożyska i już nie puszcza. Prawie udało się złożyć ale zapomniałem ze dwa klocki zostały u mnie w garażu i dupa, pracę stanęły. Do tego okazało sie że gość mi sprzedał dwa zaciski gdzie w jednym było mniejsze jarzmo a ja je pomalowałem i nie zauważyłem. Dobrze że mam drugie w zapasie więc muszę na nowo dać do malowania.
 Może za dwa tygodnie uda się zamontować kubeł i pasy bo muszę dać wspawać mocowania zgodne z załącznikiem J. Jeszcze nadkola do zrobienia ale to już jak będą fundusze
   mkm - 30-01-2017, 06:26

| KamilZ napisał/a: |  	  | Dla tych osób które pamiętają mojego poprzedniego Colta. | 
 Dobrze, że przypomniałeś - strasznie dawno to było
   BTW - zabierz mu felgi - szkoda ich
   Fragu - 30-01-2017, 07:10

Teraz Twój były colt wygląda groźniej
   Bizi78 - 30-01-2017, 07:12

| mkm napisał/a: |  	  | zabierz mu felgi - szkoda ich   | 
 Tylko po wrak race to mogą już się do niczego nie nadawać
  . KamilZ - 30-01-2017, 09:07

Może i szkoda felg ale właściciel coś gadał że strasznie biją, dziwne co?
   Druga sprawa ze ja nie potrzebuje 14 cali a trzecia to taka że to inny rozstaw
  zostały mi tylko dwa dekielki od nich na pamiątkę   mkm - 30-01-2017, 22:47

Chodziło mi o to, że to rarytasowe felgi, wiec bym je zachował w całości
   KamilZ - 31-01-2017, 09:09

Wiem wiem ale nie miałem nic innego żeby założyć, zwykle stalowe nie pasują przez te śruby na tarczy

|  | 
 |  |