Nasze Miśki - Srebrna Kuna czyli następca Białej strzały C50 :-)
Fragu - 20-01-2017, 18:17
Zbędna masa ;-p
KamilZ - 20-01-2017, 20:16
Ładne lustereczka ale tak jak Łukasz napisał, zbędna masa
Jutro będzie się działo. Rozbiórka do gołej blachy i przymiarka większych hebli
KamilZ - 22-01-2017, 21:24
Wczoraj prace poszły do przodu i Colt rozebrany prawie do zera. W środku praktycznie nigdzie nie ma rdzy ale niestety pod prawym poszerzeniem rdza Jutro zamawiam graty do środka, kubeł, pasy 6 pkt., mocowania, nowe kable WN, płyn hamulcowy Motula, Tarcze nacinane Mikoda od Mini. Zaciski od Carismy GDI na tarczę 282 wraz z bębnami i kilkoma pierdołami spod maski idą do piaskowania i malowania proszkowego.
Hugo - 23-01-2017, 08:09
Dach bez widocznej korozji. Szok
Fragu - 23-01-2017, 10:14
Jako osoba współodpowiedzialna za rozbiórkę też coś wrzucę:
A tu porównanie jakiej wielkości tarcze były, a jakiej wielkości będą:
Pod deską znaleźliśmy niemiecką szperę:
I jeszcze w trakcie walki:
Hugo - 23-01-2017, 10:33
W oryginale w CA0 1,6 są tarcze 236 mm? Wentylowane czy lite?
Fragu - 23-01-2017, 10:36
Wentylowane 236mm.
KamilZ - 23-01-2017, 10:45
Hugo napisał/a: | Dach bez widocznej nie korozji. Szok |
Na zewnątrz jest parę rudych kropeczek wielkości 1 do 1.5 mm ale to w sumie pikuś
KamilZ - 29-01-2017, 19:17
Dla tych osób które pamiętają mojego poprzedniego Colta. Tak wygląda po jednym starcie w Wrak race
Właściciel powiedział że przejedzie cały sezon więc będzie go szykował do następnego startu
A teraz o czasie teraźniejszym
Zeszły piątek był piękny bo przyjechało wszystko co chciałem czyli nowe graty do Colta. Fotel, pasy 6 pkt. przewody WN, Płyn hamulcowy, Tarcze Mikoda nacinane oraz Zaciski i kilka pierdół z piaskowania i malowania proszkowego. Na żywo wszystko wygląda ładniej
W sobotę zaczęliśmy składać hamulce ale nie obyło się bez problemów. Kilka dni wcześniej urwałem w jednym zacisku odpowietrznik bo był kompletnie zardzewiały i dałem do piaskowania gdzie mi to naprawili...ale okazało się że przepuszcza. Przegwintowaliśmy na większy odpowietrznik ale znowu to samo. Rozwiązaniem okazała się kulka z łożyska i już nie puszcza. Prawie udało się złożyć ale zapomniałem ze dwa klocki zostały u mnie w garażu i dupa, pracę stanęły. Do tego okazało sie że gość mi sprzedał dwa zaciski gdzie w jednym było mniejsze jarzmo a ja je pomalowałem i nie zauważyłem. Dobrze że mam drugie w zapasie więc muszę na nowo dać do malowania.
Może za dwa tygodnie uda się zamontować kubeł i pasy bo muszę dać wspawać mocowania zgodne z załącznikiem J. Jeszcze nadkola do zrobienia ale to już jak będą fundusze
mkm - 30-01-2017, 06:26
KamilZ napisał/a: | Dla tych osób które pamiętają mojego poprzedniego Colta. |
Dobrze, że przypomniałeś - strasznie dawno to było
BTW - zabierz mu felgi - szkoda ich
Fragu - 30-01-2017, 07:10
Teraz Twój były colt wygląda groźniej
Bizi78 - 30-01-2017, 07:12
mkm napisał/a: | zabierz mu felgi - szkoda ich |
Tylko po wrak race to mogą już się do niczego nie nadawać .
KamilZ - 30-01-2017, 09:07
Może i szkoda felg ale właściciel coś gadał że strasznie biją, dziwne co?
Druga sprawa ze ja nie potrzebuje 14 cali a trzecia to taka że to inny rozstaw zostały mi tylko dwa dekielki od nich na pamiątkę
mkm - 30-01-2017, 22:47
Chodziło mi o to, że to rarytasowe felgi, wiec bym je zachował w całości
KamilZ - 31-01-2017, 09:09
Wiem wiem ale nie miałem nic innego żeby założyć, zwykle stalowe nie pasują przez te śruby na tarczy
|
|
|