To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Forum ogólne - Organizujemy protest, przeciw wysokiej akcyzie na paliwa!!!

Hubeeert - 13-07-2007, 14:04

Firebee napisał/a:
Hubeeert napisał/a:

4. Kto probuje sie podwiesic pod akcje (tfu jaka partia?)

UPR :axe:

:roll:
Chca nas poprzec tak?

Firebee - 13-07-2007, 14:09

cytat:

Witam serdecznie.
Wczoraj na forum onetu pojawił się taki komentarz:
"(...) Oficjalny
Klub Miłośników marki Mitsubishi `Mitsumaniaki' pragnie zaprosić (...) ale i również
do protestu przeciwko chorym akcyzom narzucanym nam przez Rząd Polski."
http://waluty.onet.pl/1,6...7,0,forum2.html
Chciałbym więc zapytać, czy klub "Mitsumaniaki" rzeczywiście coś na ten temat wie i czy można byłoby liczyć na ew. współpracę przy innych tego typu protestach?
Robert Kaczyński

Anonymous - 13-07-2007, 14:19

Firebee napisał/a:
Witam serdecznie.
Wczoraj na forum onetu pojawił się taki komentarz:
"(...) Oficjalny
Klub Miłośników marki Mitsubishi `Mitsumaniaki' pragnie zaprosić (...) ale i również
do protestu przeciwko chorym akcyzom narzucanym nam przez Rząd Polski."
http://waluty.onet.pl/1,6...7,0,forum2.html
Chciałbym więc zapytać, czy klub "Mitsumaniaki" rzeczywiście coś na ten temat wie i czy można byłoby liczyć na ew. współpracę przy innych tego typu protestach?
Robert Kaczyński

Qrde nie słyszałem nigdy o UPR... W każdym bądź razie nazwisko odrzuciło mnie od monitora na 5 metrów...
I co o tym myślicie? Szukaliśmy sprzymierzeńców, jacyś się znaleźli..

Hubeeert - 13-07-2007, 14:27

Skoro nie chca zrobic z nas swojej tuby propagandowej a mamy wspolne cele to moze?
Nie wiem - ja sie na forum znam nie na polityce.

Tyle, ze moim zdaniem jestesmy wiarygodni bo nie jestesmy zadna partia polityczna ani nie wystepujemy pod tzw "sztandarami" zadnej partii...

szczeslaw - 13-07-2007, 14:27

Firebee, co mu odpowiedziałeś?
Ja byłbym za takim popraciem. Pomijając już fakt moich sympatii politycznych, UPR na pewno ma większe możliwości dotarcia do ludzi z tą informacją niż my. Dodatkowo mają oni doświadczenie w robieniu pikiet i protestów, nieporównywalnie większe. To mogłoby przynieść jakiś skutek. Poza tym media prędzej zainteresują się akcją, w której uczestniczy jakaś partia polityczna.
Ficu865 napisał/a:
Qrde nie słyszałem nigdy o UPR...

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

[ Dodano: 13-07-2007, 14:32 ]
Hubeeert napisał/a:
Skoro nie chca zrobic z nas swojej tuby propagandowej a mamy wspolne cele to moze?

Jeżeli już, to UPR może nam posłużyć za tubę propagandową :)
UPR jest partią ideowców. Obniżka wszelkich podatków, łącznie z akcyzą od dawna znajduje się w ich programie. Dlatego nie sądzę, żeby chcieli nas używać jako tuby. Podejrzewam, że po prostu chcą coś spróbować zrobić. Sam UPR jest małą partią, dodatkowo nieobecną w sejmie, więc sam mało może. Widocznie doszli do wniosku, że po połączeniu sił jest większa szansa, że cokolwiek uda się zdziałać.
Poza tym nikt nie mówi, że to miałaby być akcja Mitsumaniaków I UPR. Zawsze można się dogadać i użyć UPR do nagłośnienia akcji Mitsumaniaków z poparciem UPR. To troszkę co innego i nie wiąże nas bezpośrednio z partią - po prostu poparli sprawę w jakiej walczymy.

Anonymous - 13-07-2007, 14:33

dla jasnosci dodam ze nic o tym nie wiedzialem (o poparciu UPR). a informacje nie byly z listy macierewicza. (na macierewicza zreszta sie powtarzaja). to ze informacje na jego temat byly na mikrofilmach swiadczy o tym ze jego akta zostaly zniszczone przez bezpieke i przetrwaly tylo na zdjeciach (wiadomo.. trzeba miec jakies haki). no ale nie o cimoszewiczu tu rozmawiamy.
Jackie - 13-07-2007, 15:21

Ja jestem przeciwny podpinaniu się pod jakąkolwiek partię, choćby i PO ;)
Pozdrawiam

Adaho_krak - 13-07-2007, 15:23

Jackie napisał/a:
Ja jestem przeciwny podpinaniu się pod jakąkolwiek partię, choćby i PO ;)
Pozdrawiam

Ja również, w razie jakichkolwiek komplikacji, wytrą sobie nami d.... :(

Hubeeert - 13-07-2007, 15:33

Hubeeert napisał/a:
moim zdaniem jestesmy wiarygodni bo nie jestesmy zadna partia polityczna ani nie wystepujemy pod tzw "sztandarami" zadnej partii

Firebee - 13-07-2007, 15:45

szczeslaw napisał/a:
Firebee, co mu odpowiedziałeś?

jezeli poglady beda sie zgadzaly z naszymi to czemu nie, ale pod warunkiem nie działania "pod banderą" partii, a jedynie propagowania naszych akcji własnymi torami.
Pozdr

akbi - 13-07-2007, 15:54

... chyba macie rację, podpinanie się pod partię może być odebrane jako obalenie rządu, albo coś podobnego. Pewnie ABW weszło by na forum i zobaczyło, że generalnie większość z nas nie popiera Kaczek itp.

Co do samej akcji to tak jak napisał Szczesław ... odzew wg mnie jest niezadowalający a nawet rzekłbym prawie żaden.

Myślę, że trzeba wymyślić coś bardziej spektakularnego i ponowić akcję ... dobrze by to było zorganizować w ciągu najbliższego tygodnia, póki jeszcze nie którzy będą pamiętać i naszej akcji mailowej.

Wracając do UPR, to ja bym się zupełnie od nich nie odcinał, ale przeprowadził z nimi konkretną rozmowę "co i jak" oni to widzą ... z zaznaczeniem, iż nie chcemy "walczyć" o obniżenie cen paliwa "z ramienia UPR"

szczeslaw - 13-07-2007, 21:09

Jak już pisałem wcześniej - nie widziałbym tego jako podpinanie się pod jakąś partię i prowadzenie wspólnej, sensu stricto, akcji. Widziałbym to jako popracie NASZEJ akcji przez partię. W razie czego, zawsze można by wtedy powiedzieć, że ktoś się pod nas podpiął ;)
Firebee napisał/a:
jezeli poglady beda sie zgadzaly z naszymi to czemu nie

UPR popiera każdą obniżkę podatków, także tutaj nasze interesy są zbieżne.
akbi napisał/a:
podpinanie się pod partię może być odebrane jako obalenie rządu, albo coś podobnego. Pewnie ABW weszło by na forum i zobaczyło, że generalnie większość z nas nie popiera Kaczek itp.

:?
Niektórzy zaczynają chyba popadać w "lekką" paranoję...

akbi - 13-07-2007, 21:47

szczeslaw napisał/a:
akbi napisał/a:
podpinanie się pod partię może być odebrane jako obalenie rządu, albo coś podobnego. Pewnie ABW weszło by na forum i zobaczyło, że generalnie większość z nas nie popiera Kaczek itp.

:?
Niektórzy zaczynają chyba popadać w "lekką" paranoję...

No niestety ... polskie realia.

...mam nadzieję, iż nie pomyślałeś tylko, iż ja bym mógł tak pomyśleć :P

cns80 - 15-07-2007, 15:32

akbi napisał/a:
chyba macie rację, podpinanie się pod partię może być odebrane jako obalenie rządu, albo coś podobnego. Pewnie ABW weszło by na forum i zobaczyło, że generalnie większość z nas nie popiera Kaczek itp.
Super !!!
Będziemy pierwszymi więźniami politycznymi IV RP. A nasze forum zostanie nazwane e-rebeli@ :D

Anonymous - 16-07-2007, 20:21

Za zgodą przedstawiam treść e-maila jaki dostałem od Pana Grzegorza Napieralskiego. Nadmieniam, że SLD jest jedyną partią jaka odpowiedziała na przesłaną treść waszego protestu.
-------------------------------
Sznowny Panie!
Pozwalam sobie pisać z prywatnego adresu ponieważ wspieram Państwa inicjatywę. Wyrażam głęboką nadzieję, że akcja przyniesie pożadany skutek. W końcu też jestem kierowca i doskonale rozumiem jakie przełożenie mają ceny paliw na domowy budżet. Dlatego też dołączam się i ponad to wystosuje interpelację poselską do ministra skarbu i finansów w celu osiągnięcia zakładanego celu - zmieniejszenia akcyzy i przeciwdziałania monopolistycznym zakusom Orlenu i Lotosu(podobno mają się połączyć).
Pozdrawiam,
Grzegorz Napieralski
Sekretarz Generalny SLD

--------------------------------