To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - moje CA0...

Jogurt - 30-11-2008, 16:12

londolut napisał/a:
Powiedzcie mi gdzie jest odpowietrznik układu chłodzenia? Czy to może śruba z łbem na imbus, która jest na pokrywce z termostatu?
w 1,6 jest zaraz za tą gruchą w ktrej jest termostat. jak nie widzisz nic takiego tam to będzie ta, a wogóle to nie naprawiaj ogrzewania bo z Tobą to trzeba jeździć z otwrtymi oknami potem, juz nie mówiąc o tym jak żywa gorzelnia zacznie huchać z tyłu :badgrin:
londolut - 30-11-2008, 16:20

Dzięki Jogurt za tłumaczenie na gg i tel :) :prayer:

Jogurt napisał/a:
juz nie mówiąc o tym jak żywa gorzelnia zacznie huchać z tyłu :badgrin:
Buehehehehehe ;)
Jogurt - 30-11-2008, 16:23

londolut napisał/a:
Dzięki Jogurt za tłumaczenie na gg i tel :) :prayer:
luzik, rachunek za tel prześlę pocztą :)
londolut - 23-01-2009, 16:18

Dawno się tutaj nic nie działo więc trzeba by co skrobnąć.
Otóż misiak sunie do przodu bezproblemowo. Kilometr po kilometrze zjada asfaltowe nawierzchnie ;) Na wiosnę szykuje się kilka modyfikacji misiola. Niektóre graty już zanakupiłem.

Dystanse trzeba troszkę przyciąć bo jak wiadomo nie wejdą całe pod tapicerkę drzwi
Do tego zestawu brakuje jak na razie tylko mat głuszących, kabla zasilającego i kabli do podłączenia głośników. Mam nadzieję, że cały ten zestaw wydusi z siebie jakieś zacnijsze dźwięki z mojego DEH-3900MP ;)

londolut - 29-01-2009, 14:40

Kolejne fanty przybyły do Colta.
Jako, że przejechałem już 20k wypadało by zmienić świeczki i kable. Do tego przy wymianie sworzni ukręcił się jeden z łączników stabilizatora. Jest pretekst, żeby wymienić oba ;)
Dziś postaram się zmienić świece i kable. Zobaczymy czy starczy czasu i czy będę miał w domu klucz ;)

Edit:
No i po krzyku ;) Świeczki i kable wymienione - przebieg 116 505 (wg budzika). Jutro lub w przyszłym tygodniu zmiana łączników stabilizatora. Czekam na kanał i... na jeszcze jedną paczuszkę z Wawki 8)

rosomak1983 - 29-01-2009, 16:44

londolut, czyli w zawiasach juz wszystko bedzie grało?
Ale czemu zmieniales kable? Chcesz je zmieniac co 20 tyś razem ze swiecami :D

A tak na powaznie zdradz ile kosztowały Cie łaczniki oraz kabel.
POZDRO

Rafal_Szczecin - 29-01-2009, 19:26

a kabli NGK to juz nie bylo ???
Jogurt - 29-01-2009, 19:32

Rafal_Szczecin napisał/a:
no pisał przecież że 20tys zrobił i wymienia kable i świece, ngk by za duzo wychodziły co 20kkm :badgrin:
Anonymous - 29-01-2009, 21:26

co takie częste wymiany? tak to sie zmienia na LPG... :) kabelki dobre i 100tysi polatają
londolut - 29-01-2009, 22:21

rosomak1983 napisał/a:
londolut, czyli w zawiasach juz wszystko bedzie grało?
Po wymianie łączników tak :)
rosomak1983 napisał/a:
czemu zmieniales kable?
Miałem zalożony jakiś shit z JC :oops:
rosomak1983 napisał/a:
ile kosztowały Cie łaczniki oraz kabel
Łączniki 35zł szt. - oryginały, kable 82zł komplet.
Rafal_Szczecin napisał/a:
Pytałem Mateusza o Seiwa/NGK i coś z jego propozycji. Powiedział żebym NGK sobie odpuścił - jak do tej pory wszystki jego porady tylko na +. Zobaczymy :)
Dedis napisał/a:
co takie częste wymiany?
Świeczki co 20k to dobry czas na nie. Z resztą po kąpieli się należało ;) Kable jw.
mkm - 29-01-2009, 23:34

londolut napisał/a:
Po wymianie łączników tak :)

tak sie pocieszaj... uslyszysz zawieszenie w innym miejscu, a potem w innym i w innym, a jak usuniesz ostatnie to znow bedzie trzeba laczniki wymieniac...

rosomak1983 - 29-01-2009, 23:47

Cytat:
tak sie pocieszaj... uslyszysz zawieszenie w innym miejscu, a potem w innym i w innym, a jak usuniesz ostatnie to znow bedzie trzeba laczniki wymieniac...

wiecej optymizmu. Londolut ma autko w stanie extra lux i przy tym przebiegu nie bedzie problemów...

londolut - 29-01-2009, 23:52

rosomak1983 napisał/a:
w stanie extra lux
to one będzie po lakierowaniu budy i małych upgrade`ach ;) Na razie jest 100% fabryki i tak pozostanie no może mały lifting ale bez wioski, sama stylizacja ;)

rosomak1983 napisał/a:
przy tym przebiegu
Piotrek, muszę cię zmartwić - obawiam się, że jest grubo ponad 200 najechane ;) Te 100 parę jest po prostu niemożliwe.
Anonymous - 30-01-2009, 00:09

dobry tok myślenia :D
ja rok temu wymieniłem łączniki staba. w międzyczasie regenerowałem sworzeń wahacza... poza tym rok czasu i 15tys km brak napraw zawieszenia. auto 4 lata w kraju... więc nie wiem skąd taki pesymizm mkm :) tym bardziej że jeżdże zwykle w 4 osoby i średnio przejmuję sie stanem nawierzchni :)
nadmienię, że auto ma 206tysi minimum :) i 16 latek :)

co do świec to w zdrowym motorze NGK lub DENSO żyją spokojnie 50tysi

pzdr

rosomak1983 - 30-01-2009, 00:09

londolut napisał/a:
że jest grubo ponad 200 najechane ;) Te 100 parę jest po prostu niemożliwe.

Skad takie wniosk? ja tez mam raczej optymistyczny przebieg zwarzywszy na rocznik i niewiem do końca jak to sprawdzic... Stan bardzo dobry jak na te lata ale nie wiadomo...