To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Radio fabryczne w lancerze - problemy i usterki.

jj2010 - 03-12-2015, 13:46

Dzięki za info... :(

Pozdrawiam

Robert_N - 04-12-2015, 10:30

jj2010 mi też kiedyś tak się stało wyskoczył komunikat Error tylko ja nie mogłem wyjąć płyty (auto stało 2 tygodnie w max słońcu bulgaria) odpiąłem aku na 5 min i pomogło. Może spróbuj tak zrobić nic nie zaszkodzi.
jj2010 - 04-12-2015, 18:48

Dzięki...próbowałem z akumulatorem...nie pomogło
Dziś radio zostało wyjęte i trawiło do elektronika...może coś wymyśli.
Nie obiecuje za wiele.. ale podjął wyzwanie.
Jaki będzie efekt napisze.
Pzdr.

[ Dodano: 12-12-2015, 20:20 ]
Muza już płynie z głośników... :D
Elektronik nie dał rady..uszkodzenie mechaniczne, ale nieoceniony portal zakupowy przyszedł z pomocą..
"Nowy" zestaw z Outlandera pasuje - 220,00 z przesyłką, Klient zamienił fabryczny zestaw na zamiennik z nawigacja.
Na portalu dużo zestawów z demontażu w różnych cenach i stanie, i tutaj podziękowania dla ASO Lublin z którego Panowie " na telefon " podali symbole zestawów które będą odpowiednikiem dla mojego.
Pozdrawiam.

okta7 - 25-02-2016, 13:06

berladi napisał/a:
Witam.
Ostatnio wystąpił u mnie problem z odtwarzaczem cd,dźwięk słychać tylko z prawych głośników.
Podczas słuchania radia problem nie występuje.Podpinając jakiegoś playera pod aux problem także nie występuje.Auto oczywiście po gwarancji :cry:

Problem u kolegi już rozwiązany widzę, natomiast ostatnio miałem dokładnie to samo.

Rozłączanie aku nie pomogło.

Szykowałem się już na wymianę radia, ale ASO zasugerowało, żeby przyjechać i oni spojrzą... gdyż jest tam jakiś problem z kostką jedną - jej stykami czy czymś takim.
Odniosłem wrażenie, że ten problem był im już znany - znaczy musiał kilka razy występować w tych radiach.

Elektryk w ASO zrobił w godzinę kosztowało 80 zeta z groszami.

Także warto sprawdzić u elektryka przed wymianą radia.

Arczi89 - 25-02-2016, 16:42

przerywa taśma w radiu. Wystarczy wcisnąć na miejsce.
Golotheman - 01-03-2016, 13:27

Arczi89, jak przełączasz na następną stację ? Bo u mnie przytrzymanie "dalej" ani "wstecz" nic nie daje poza manualnym szukaniem częstotliwości... Jak przerzucasz piosenki, to na włączonym disc random (DRND) to losuje Ci, czy włącza kolejną piosenkę z rzędu ?
brylekVFR - 01-03-2016, 15:48

MMCSem chyba można zamienić funkcję przycisków
Arczi89 - 01-03-2016, 16:22

w MMCS domyślnie przełącza stacje
lobuzek - 01-03-2016, 18:21

Ratuje was radio MY 2014. Tam da się zmieniać stacje przyciskami, a i zegar ma funkcję 24h. Uczą się Japończycy.
Golotheman - 02-03-2016, 06:59

Arczi89, ja mam radio RF ze zmieniarką
Paput2000 - 11-04-2016, 20:05
Temat postu: [CY3A 1.8] Audio - brak lewego kanału przy CD
Witam
Nagle zniknął mi lewy kanał przy odtwarzaniu CD (mp3). Gdy włączone jest radio oba kanały pracują bez problemu. Dziwne jest to jakieś i coś mi świta czy aby pomiędzy napędem CD a elektroniką nie ma łącza SPIDIF, ale to tylko luźna hipoteza. W samochodzie standardowy system audio z 6-ma głośnikami.

Pozdrawiam
Paput2000

lobuzek - 11-04-2016, 20:20

Niestety częsta usterka. Pomaga albo odłączenie aku na jakiś czas, ewentualnie wyjęcie radia i sprawdzenie jakości połączeń lub wymiana radia. Był o tym temat, poszukaj na forum.
tyku - 11-04-2016, 22:00

Arczi89 napisał/a:
W seryjnym radiu często luzuje się taśma. Wystarczy rozebrać radio i poprawić w/w taśmę
:wink:
Anonymous - 22-06-2016, 18:04
Temat postu: [CY3A 1.8] Wyświetlacz radia
Cześć wszystkim,

Ostatnio zauważyłem u siebie nietypowy problem. Podczas zapalania świateł mijania przygasa mi wyświetlacz radia. Po wyłączeniu świateł wyświetlacz świeci normalnie. Wcześniej nie było problemów. Zastanawiałem się nad bezpiecznikiem ale chyba gdyby był walnięty to przygaśnięcie nie było by tymczasowe. Z góry dzięki za pomysły i podpowiedzi.

brylekVFR - 22-06-2016, 19:10
Temat postu: Re: Wyświetlacz radia
yaro.b napisał/a:
Cześć wszystkim,

Ostatnio zauważyłem u siebie nietypowy problem. Podczas zapalania świateł mijania przygasa mi wyświetlacz radia. Po wyłączeniu świateł wyświetlacz świeci normalnie. Wcześniej nie było problemów. Zastanawiałem się nad bezpiecznikiem ale chyba gdyby był walnięty to przygaśnięcie nie było by tymczasowe. Z góry dzięki za pomysły i podpowiedzi.

Może wystarczy wyregulować intensywność podświetlenia?
Może w trybie nocy jest za bardzo ściemnione, a wcześniej tak nie było. Instrukcja str. 3-2