Nasze Miśki - CoJ0t
robertdg - 25-04-2010, 12:53
Maciek, nie widziałem takich kierunków w PL, na eBay'u także patrzyłem, ale bezskutecznie, skąd Ty je wytrzasnąłeś
Rafal_Szczecin - 25-04-2010, 13:15
Maciek ma produkcje w domu
Maciek - 25-04-2010, 21:49
robertdg napisał/a: | Maciek, nie widziałem takich kierunków w PL, na eBay'u także patrzyłem, |
No a tu np http://cgi.ebay.de/3097-I...=item2ea7fbfedd
Za 1-2 miesiące do CoJOta zamawiam.
robertdg - 25-04-2010, 21:56
Maciek, no to moze jakbys zamówil 2 komplety to by przesylka staniala o polowe
Maciek - 15-05-2010, 20:21
Spalanie CoJOt'a to prawie 8l/100km coś nie za bardzo.
Rafal_Szczecin - 15-05-2010, 22:29
Maciek napisał/a: | Spalanie CoJOt'a to prawie 8l/100km coś nie za bardzo. |
cos nie za bardzo ?
a co bys chcial przy 15'ste feldze ?
prawie 8 to powiedzialbym wysmienity wynik
Marcin-Krak - 15-05-2010, 22:31
Maciek, a to spalanie w mieście, trasa czy mieszane ?
Bo jak na miasto, to takie akceptowalne.
Rafal_Szczecin napisał/a: | prawie 8 to powiedzialbym wysmienity wynik |
No to nie prawie 13
Maciek - 16-05-2010, 11:40
Mieszane z trasą 80 km (max 130km/h - autostrada) w tych 512 km. Ja Zbierm - EA5A tekie same przejazdy robię ze śr 10l/100. Po prostu zamieniłem się z Anitą na auta i ja jeździłem CoJOt'em przez ostatnie klikanaście dni. Nie szalałem nie deptałem i starałem się jeździć tak jak Galem (czasem było ciężko ) Colt cały czas nie ma mocy i strasznie się męczy mając przyspieszyć. Byłem na ustawianiu zapłonu i przestawili kąt o 1st (obecnie 5). Zrobili to jednak bez masowania złącza bo w knidze nie mieli nic takiego w uwagach dotyczących nastawiania ????
Anonymous - 16-05-2010, 22:09
Maciek napisał/a: | Mieszane z trasą 80 km (max 130km/h - autostrada) w tych 512 km. Ja Zbierm - EA5A tekie same przejazdy robię ze śr 10l/100. Po prostu zamieniłem się z Anitą na auta i ja jeździłem CoJOt'em przez ostatnie klikanaście dni. Nie szalałem nie deptałem i starałem się jeździć tak jak Galem (czasem było ciężko ) Colt cały czas nie ma mocy i strasznie się męczy mając przyspieszyć. Byłem na ustawianiu zapłonu i przestawili kąt o 1st (obecnie 5). Zrobili to jednak bez masowania złącza bo w knidze nie mieli nic takiego w uwagach dotyczących nastawiania ???? |
jedyne rozwiązanie:
kontynuacja projektu rafała i swap 6a13
spadnie spalanie i wzrośnie moc
Maciek - 17-05-2010, 11:40
Derpin napisał/a: | swap 6a13 |
No przedni pomysł ale potrzeba się znać na tym albo mieć fufinki a u mnie ani tego ani tego
Zacina się też przepustnica choć była czyszczona i zastanawiam się czy można ją przesmarować? Tzn w tym miejscu gdzie jest zamocowana klapka. Z rana trzeba mocno wcisnąć pedał gazu bo jest jakby przyklejony.
robertdg - 17-05-2010, 12:02
Maciek napisał/a: | Zacina się też przepustnica choć była czyszczona i zastanawiam się czy można ją przesmarować? Tzn w tym miejscu gdzie jest zamocowana klapka. Z rana trzeba mocno wcisnąć pedał gazu bo jest jakby przyklejony. | Jeżeli byla przepustnica czyszczona i dalej sie to dzieje, to radze wyregulować przepustnice śrubą zderzakową na wartość odchylenia podana w Manualu, następnie skoryować obroty biegu jalowego śrubą SAS, problem zniknie, prawdopodobnie w zderzaku i/lub w śrubce wyrobilo sie troszke materialu przez lata i klapa delikatnie za mocno siada, po czym nastepuje problem jej utykania w przepustnicy, konczy sie na tym ze mozna oberwac linke gazu.
Maciek - 17-05-2010, 13:22
robertdg napisał/a: | klapa delikatnie za mocno siada |
Takie miałem wrażenie jak czyściłem. Wydawało mi się że klapka na maksa opiera się o obudowe. Zrobie reg wg opisu z FAQ
A czy teoretycznie złe (za ciasne) spasowanie pierścieni na tłoku może mieć jakieś złe następstwa.
Maciek - 31-05-2010, 11:31
Sobota (29.05) rano zamontowałem silencer do tłumika. I nastała CIIISZA No prawie odgłos z basowym dudnieniem pozostał ale jest zdecydowanie mniej przeszkadzający.
Maciek - 08-06-2010, 13:10
Wczoraj wieczorkiem (07,06,10) klima została przywrócona do życia Stara sprężarka była nieszczelna więc kupiliśmy swego czasu inną o tym samym oznaczeniu. Okazało się że są inne podejścia przewodów i inna średnica koła. Ostatecznie do CoJOt'a trafiła spr wymontowana z Outlandera 2004r Była identyczna i podeszła bez problemu ale nie dała się odpalić bez oporu. Okazało się że brakło jej masy do działania (sprzęgiełko nie załączało) bo nie było styku w miejscach połączenia (śruby) do bloku silnika i pod samym kołem. Teraz tylko konserwacja (odgrzybianie) układu gdyż nie robiła jakiś czas.
Maciek - 22-09-2010, 12:29
CoJOt zaniemógł elektrycznie Po 4 dniowym przestoju nie chciał odpalić. Chodzi o podłączenie radia. Jeśli jest podłączone niby prawidłowo tzn z podtrzymaniem pamięci to wysiorbuje moc. Jak rozepne kable tzn za każdym razem trzeba programować ust/stac. to może stać klika dni i jest ok. Moze jakieś porady?
|
|
|