[07-XX]Lancer CYxA Techniczne - Tarcze hamulcowe, klocki hamulcowe - Lancer CYxA
krzychu - 08-07-2011, 23:24
No tak pytałeś, ale nie pisałeś że się zdecydowałeś
Z tym że te tarcze z tego co kiedyś patrzyłem to tak samo można kupić EBC Turbo Grove (są już dostępne w EBC Polska) i klocki EBC Green Stuff - w sensie ceny.
A są głośniejsze czy nie?
MichalRej - 08-07-2011, 23:31
Ja wiem że są już dostępne (podajże pojawiły się na początku lutego w sprzedaży), nawet dystrybutora na Polskę w październiku sam do tego bardzo namawiałem żeby coś z tym zrobili,
i może pomyśleli nad wprowadzeniem tarcz dla europejskich cywilnych lancerów, bo to co jest w serii to można sobie darować, i na pewno popyt na to w Polsce będzie...
krzychu - 08-07-2011, 23:36
MichalRej napisał/a: | październiku sam do tego bardzo namawiałem żeby coś z tym zrobili, |
Hahah ja też ze 2 razy korespondowałem, ale ceny były dalej zaporowe. W każdym razie Mikode (jeśli nie pomyliłem) też namawiałem ale nie chcieli robić na tył (że niby mały target).
Swoją drogą w tym sklepie brakes.pl pojawiły się DBA Street Slotted (lekko nacinane)!!!! Bardzo ceniona firma, a jak kiedyś chciałem sprawdzić dostępność to ogólnie się nie dało.
MichalRej - 08-07-2011, 23:45
No niestety ta firma brakes.pl to jest typowa firma internetowa, działająca tylko pod zamówienie. Jak byłem odebrać swoje tarcze, to w biurze 3 na 3 metry, przy biurku stał regał na którym były ze 2 zestawy tarcz i klocków. Więc jest to firma która nie jest w stanie robić żadnych stoków na magazynie (bo go fizycznie nie ma) a gdy na rynku zaczyna brakować pewnego asortymentu, to niestety takie firmy tracą najbardziej, bo w 100% uzależnione są od dostawcy i ich dostępności...
A co do głośności Krzychu, to są dużo, dużo głośniejsze niż seria...
krzychu - 08-07-2011, 23:52
MichalRej napisał/a: | Więc jest to firma która nie jest w stanie robić żadnych stoków na magazynie (bo go fizycznie nie ma) a gdy na rynku zaczyna brakować pewnego asortymentu, to niestety takie firmy tracą najbardziej, bo w 100% uzależnione są od dostawcy i ich dostępności... |
Ale widzisz mają dość życiowe podejście, na przód mają pewnie 2 (bardzo niska ilość napisali), a tylne zamów do 20-stego a będziesz miał na koniec września (pewnie z Australii) - przynajmniej masz informację i miejscy nadzieję że rzetelną.
MichalRej napisał/a: | A co do głośności Krzychu, to są dużo, dużo głośniejsze niż seria... |
Ale tak zawsze czy przy butowaniu z prędkości autostradowych?
MichalRej - 08-07-2011, 23:58
Cytat: | Ale tak zawsze czy przy butowaniu z prędkości autostradowych? |
Przy normalnym jeżdżeniu zachowują się jak seria- tak powiem...
A po autostradach staram się nie jeździć...
baszek - 09-07-2011, 00:18
MichalRej napisał/a: | krzychu napisał/a: | A to co zamontowałeś? |
Nie pamiętasz krzychu tematu...??
Nawet gadaliśmy na PW na ten temat... info jest na wcześniejszych stronach, ale powtórzę dla leniuchów
Tarcze SP Performance Cross Drilled Silver
Klocki Hawk Performance HPS |
No wygląda na porządny zestaw
MichalRej - 09-07-2011, 00:20
baszek napisał/a: | To na brakes.pl zamawiałeś ? |
Tak, czekałem chyba 3-4 dni na dostawę...
baszek - 09-07-2011, 00:22
MichalRej napisał/a: | baszek napisał/a: | To na brakes.pl zamawiałeś ? |
Tak, czekałem chyba 3-4 dni na dostawę... |
Ile taki komplet kosztował - gdzieś koło 1300zł? Może bym się zdecydował jeśli długo nie będzie trzeba czekać
robertdg - 10-07-2011, 11:36
krzychu napisał/a: | ATE jednak poważniejsza firma | Ostatnio się bardzo spaprała, nieco za bardzo w piórka obrośli swoją renomą - nie mogę powiedzieć abym był zachwycony, hamują bo hamują, tak czy inaczej mając porównanie cenowo jakościowe, kolejny raz bym nie sięgnął po ATE, wolałbym np za te same cene Textar'y
bastek - 14-07-2011, 22:11
no to ja też mam krzywe tarcze. 1 dzień po serpentynach w górach w deszczu. tylko przód. na razie do toczenia, ale pewnie trzeba myśleć o wymianie....
czyli wątek do poczytania.
mam pytanie-prośbę - do silnika 1,5 są takie same jak do 1,8? w
MichalRej - 14-07-2011, 23:33
bastek1 napisał/a: | do silnika 1,5 są takie same jak do 1,8 |
Tarcze są te same...
apikus - 15-07-2011, 09:32
Ja tarcze przednie wymieniłem po ok 87 kkm i tylko dlatego, ze już były zużyte. Krzywe nie były. Wymieniłem na ATE, klocki TRW. Po jakiś 5kkm jest OK. Tylne też chciałem wymienić, ale kupiłem ze złym otworem centrującym . Teraz już kupiłem właściwe i niedługo tył też wymienię.
mjsystem - 16-07-2011, 13:33
Mnie teraz czeka drugi raz toczenie tarcz i juz wiem, że po zużyciu wymienię na cokolwiek, byle lepsze. Ale co najciekawsze, to tłumaczenie ASO: pytają, czy juz jeżdziłem autem z abs i esp bo to od tego sie tak moze dziać, a jak nie od tego to od deszczu(kałuż) albo od nagłego i mocnego hamowania. Uśmiałem sie troszkę, bo to moje chyba już osiemnaste auto i uwierzcie mi, ze cokolwiek działo się złego z hamulcami, nigdy nie pokrzywiły mi się tarcze
robertdg - 17-07-2011, 09:18
mjsystem, nie przejmuj się, wiadomo że teraz producenci tną koszty a cierpią na tym konsumenci, ASO jakoś z tego chce wyjść z twarzą, więc czasami pitolą farmazony - ktoś co się nie zna łyknie temat i po sprawie, gorzej jak sypna tekstem, że "...w dieslu trzeba wycinać głowice aby wymienić swiece żarowe, bo po latach eksploatacji ich demontaż graniczy z cudem." Przy okazji z tego miejsca jeszcze raz chciałbym pozdrowić fachowców pewnego ASO za bujną wyobraźnie
|
|
|