To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełn± wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Mi¶ki - Mój mi¶kowóz :D:D

Lechfan - 08-12-2011, 18:58

a zdjęć ci±gle nie ma.. :cry:

Szkoda, bo popatrzyłbym na tego czarnucha, piękny jest! :)

Tomek - 08-12-2011, 19:47

costa brawa, jak Ci sie nowa skrzynia sprawuje po czasie??
padła już czy daje rade?

costa brawa - 08-12-2011, 22:45

no zdjec nie ma kiedy naprawde zrobic ... moze w weekend gdzies sproboje ...
a skrzynia bez problemow ... nie slychac nic niepokojacego , biegi wchodza idealnie nawet jak jest zimna - krotko mowiac udalo sie trafic faktycznie w dobrym stanie ..

costa brawa - 17-12-2011, 16:30

Nareszcie mam to na co niektorzy czekali juz sporo czasu
Dzis mialem troche wolnego czasu to poszlo po kolei : porzadne mycie z zewnatrz wewnatrz , pod maska splukany kurz , uszczeleczki przesmarowane silikonem, sprawdzone plyny, i takie na szybkiego woskowanie bo nie robilem jeszcze po malowaniu blotnikow z tylu i polerce calego auta a pasowaly by na zime zeby bylo - oczywiscie wosk z "żółwikiem" :)
noi zdjecia troche kiepsko wyszly bo juz sie szarawo robilo ale no trudno ...
a i felgi zimowe przemalowalem na taki bardziej czarny kolor - teraz jest piekny gleboki polysk czarnego i tak powinno byc :)

Jeszcze mozna by tak podsumowac co w galu w tym roku robilem ..
na poczatku roku wachacze z przodu dolne komplet
w lecie wachacze z tylu bo tulejki byly juz dosc wypracowane ale nie pozrywane + laczniki stab. w komplecie tez byly
jakies 2 miesiace temu klocki wymienilem z przodu bo juz sie powoli konczyly a zeby nie robic tego gdzies w zimie na mrozie ..
wymiana plynow to oczywiste - olej przed latem , teraz przed zima chlodniczy , i gdzies chyba hamulcowy wymienialem ale nie pamietam dokladnie ...
przeglad hamulcow i smarowanie prowadniczek co jakies 4-5 miesiecy robie srednio ale to hurtem w wszystkich samochodach
uszczelnialem jeszcze pokrywy zaworow i czyscilem przepustnice razem z kolektorem
w wrzesniu reperaturki z tylu i malowanie zderzakow przod i tyl oraz polerka calego auta - i przedewszystkim grill avanca wkoncu sie doczekal montazu :D a autko wyglada jak nalezy :)

do zrobienia zostalo
wymienic amorki z tylu - z prawej strony jakis taki chyba juz lichy jest choc na sciezce ostatnio na przegladzie wyszly niby 70 % oba ale to wiadomo ze cuda w galantach wychodza - kupione sa tylko zmienic jak bedzie czas
lozysko z przodu z prawej - dalej nie zmienilem ale musze sie wziasc za to na dniach
korecja zbierznosci przod i tyl - pasowalo by sprawdzic przed zima czy po wymianie wahaczy wszystko ok jest - jezdzi dobrze ale sprawdzic nie zaszkodzi

A tak to galant jezdzi bez problemow - eksploatacyjne sprawy jak w kazdym jednym aucie i nic pozatym ... a w tym roku dosc sporo nim pojezdzilem bo bylem na paru wycieczkach i bez obaw najmniejszych objechalem gdzie chcialem i o to wlasnie chodzi :)
a najwiekszy bol to to ze nie jest tiptronik :D ale tez nie jest zle bo za to spalanie jest boskie w tym aucie :)

Psikus - 17-12-2011, 19:18

Diobeł z niego teraz :twisted:
Rafal_Szczecin - 17-12-2011, 21:39

KOT jak kazdy czarny galant :)
costa brawa - 18-02-2012, 20:37

Taka mala nowosc wpadla do galanta - juz dawno mialem to kupic i w koncu sie skusilem
mialem j± juz prawie zamontowana w aucie ale postanowilem jeszcze pomalowac :D
Po 1.5 godzinie wyglada tak :)

testy drogowe jutro ... dzis mi sie nie chcialo :)

costa brawa - 07-07-2012, 23:27

jeny jak dawno tu nic nie pisalem ...
a galant jezdzi jak wsciekly :)
z usterek ... padla druga sonda przy glowicy od grodzi- na dniach wymienie (poprzednia przy chlodnicy wymianialem chyba z 2 lata temu)
i prawy blotnik tyl poszedl do malej poprawki lakierniczej bo taka mala rysa wyszla w miejscu wstawienia reperaturki - ale juz po krzyku
z nowosci to ...
17 dostaly czarny blysk ... fajnie wygladaja :) - napewno 100 razy lepiej jak podrapane srebrne
po zalaniu go elfem LDX 5W40 silniczek chodzi miodzio - prawktycznie wogole popychaczy nie slychac - sprobowalem po testach "deejay`a" i zadowolony jestem
przy okazji naprawy blotnika do przegladniecia poszla cala konserwacja podlogi i poprawione ( tj wypiaskowane i na nowo zabezpieczone) miejsca gdzie cos wyszlo
moze w tym tygodniu do zabezpieczenia pojda kielichy poki jeszcze sa w miare ( tylko musze fotki zrobic w razie co bo sa na laczeniu blach takie naloty rdzy a niechce zeby mi ktos przy ewentualnej sprzedazy marudzil ze spawany itp)

a tak to tylko paliwo jazda paliwo jazda paliwo jazda ... normalnie bezproblemowe auto :D
chociaz ostatnio duzo wiecej motorem jezdze jak galantem ... ale jak juz jade to 100 km minimum zrobi

wyszla tylko taka inna sprawa ze prawdopodobnie galanta sprzedam ... koledze 3 domy dalej :D ale to narazie jest do przemyslenia .. nie tyle czy on kupi tylko czy ja sprzedam :)

fj_mike - 08-07-2012, 00:17

costa brawa napisał/a:
nie tyle czy on kupi tylko czy ja sprzedam :)

:mrgreen:

m6riano - 08-07-2012, 15:38

costa brawa napisał/a:
a tak to tylko paliwo jazda paliwo jazda paliwo jazda ... normalnie bezproblemowe auto :D

odcinka-rękaw-odcinka-rękaw-odcinka-rękaw...dzień jak codzień..chciałoby sie rzec...;-)

costa brawa - 09-07-2012, 00:08

m6riano, hehehe .... no jak galantowi nigdy nie oszczedzam obrotow to odcinki(moze z 2 razy) i rekawa ( nie liczac zimy) to on u mnie nie widzial :biggrin:
Tomek - 20-02-2013, 12:22

Postanowiłe¶ się w końcu pożegnać z mi¶kowozem :( !?
fj_mike - 20-02-2013, 12:37

tomek84 napisał/a:
Postanowiłe¶ się w końcu pożegnać z mi¶kowozem !?

Na to wygl±da :(

costa brawa, jest jakie¶ zainteresowanie autem?

Anonymous - 20-02-2013, 12:41

a ja zapytam raczej co następne ? :twisted:
Tomek - 20-02-2013, 12:44

z tego co wiem, to tam pod domem stoj± fajne fury