Nasze Miśki - Galant SE i trzynastki w tle
fj_mike - 27-03-2012, 22:56
Cezar napisał/a: | prawa koncowka drazka - obecna wytrzymala ponad 30tys km wiec miala prawo podziekowac za wspolprace
|
Jakiej marki miałeś?
Cezar - 27-03-2012, 23:20
Hugo napisał/a: | Cezar napisał/a:
Tylko czy jest sens pchanie dodatkowej kasy w to auto
Raczej nie ma. |
Jak sie da to chyba zaczne odkladac na cos mlodszego
fj_mike napisał/a: | Cezar napisał/a:
prawa koncowka drazka - obecna wytrzymala ponad 30tys km wiec miala prawo podziekowac za wspolprace
Jakiej marki miałeś? |
Bez pudelka - niby 555
Duzo km ta koncowka wytrzymala, czy malo? Lekkiej pracy to ona nie miala, bo czarna jezdzi po takich drogach ze szkoda pisac
fj_mike - 27-03-2012, 23:25
Cezar napisał/a: | Duzo km ta koncowka wytrzymala, czy malo? |
Jak zrobiłeś 30kkm w 5 lat to długo
Sam jestem ciekawy ile moje "piątki" pociągną
Cezar - 27-03-2012, 23:33
fj_mike napisał/a: | Jak zrobiłeś 30kkm w 5 lat to długo |
nie 5lat, tylko 1,5 roku
fj_mike - 27-03-2012, 23:43
Cezar napisał/a: | nie 5lat, tylko 1,5 roku |
To lipa
Dziury wykańczają końcówki
Hugo - 27-03-2012, 23:48
Cezar napisał/a: | Duzo km ta koncowka wytrzymala, czy malo? | U mnie wytrzymały 25 000 km.
mkm - 28-03-2012, 00:03
Cezar napisał/a: |
- popsute radio (Pioneer deh-p5700mp) jedyne co dziala to regulacja pokretlem glosnosci, inne przyciski nie reaguja. Podswietlenie i wyswietlacz dzialaja. Jakies pomysly?
|
Spróbuj wyczyścić.
Nie wiem czy pomoże, ale na pewno nie zaszkodzi.
Mój soniak tak reaguje jak mu się usyfi "wtyczka" przy panelu.
Rafal_Szczecin - 28-03-2012, 08:21
Cezar napisał/a: | - popsute radio (Pioneer deh-p5700mp) jedyne co dziala to regulacja pokretlem glosnosci, inne przyciski nie reaguja. Podswietlenie i wyswietlacz dzialaja. Jakies pomysly? |
jeden mikrowlacznik moze byc zwarty dlatego pozostale nie dzialaja .
jak bys byl blizej to moglbym Ci to zrobic
Cezar - 26-04-2012, 17:57
mkm napisał/a: | Spróbuj wyczyścić.
Nie wiem czy pomoże, ale na pewno nie zaszkodzi. |
Wszystkie styki wyczyszczone i dalej nic.
Rafal_Szczecin napisał/a: | jeden mikrowlacznik moze byc zwarty dlatego pozostale nie dzialaja .
jak bys byl blizej to moglbym Ci to zrobic |
Bede musial oddac radio do serwisu i tyle, Rafal dzieki za chec pomocy
Zawsze mozna zapodac radio z Carismy lub kupic za 200zl w media na usb
Nareszcie te nieszczesne sprzeglo doczekalo sie wymiany. Na slizgajacym sprzegle przejechalem ok 12tys km, przy wymianie okazalo sie ze siedzialo tam jeszcze ori Exedy.
Dodatkowo wlecialy obie koncowki drazkow kierowniczych (555).
Myslalem ze z wymiana koncowek zniknie stukanie w prawym przednim kole, ale niestety dalej cos tam puka Mozliwe ze to sworzen gornego wachacza (MR162803) wydaje takie odglosy? Reszta sworzni wyglada ok, gumy w nich sa cale, tylko ten jeden jest mocno podejrzany
Przez kilka dni Galant jezdzil w 'specyfikacji BMW' - na tyle letnie kola 225/45/17, natomiast na przodzie zima 185/65/15 Teraz na wszystkich kolach jest lato.
Kilka dni wczesniej bylem na przegladzie LPG. Wymieniony zostal filtr fazy lotnej i sprawdzone zostaly ustawienia kompa. Wszystko jest cacy mapa gazu pokrywa sie z benzyna, nic sie nie rozlazi (te kropeczki sa blisko linii), temp przestawiona na 30'C i obnizony minimalnie mnoznik. W zimowych warunkach Gal pil 1l benzynki na 100km, tak wiec nie bylo zadnej tragedii.
No i tyle
Hugo - 26-04-2012, 19:03
Cezar napisał/a: | Mozliwe ze to sworzen gornego wachacza (MR162803) wydaje takie odglosy? | Sworzeń wahacza górnego stuka tylko na skreconych kołach i na bardzo dużych dziurach.
Cezar - 26-04-2012, 19:15
Hugo napisał/a: | Sworzeń wahacza górnego stuka tylko na skreconych kołach i na bardzo dużych dziurach. |
O to to wlasnie, zapomnialem o tym dopisac
PS
Zdemontowalem i wyczyscilem rozrusznik, wtyczke przymocowalem trytytka i juz mi nie bedzie sie sam luzowal Niestety do spawania mam oslone rozrusznika, aluminium popekalo wokol dziurki na dolna srubke i wczasie przyspieszania ladnie dzwonilo. Oslona wyladowala w bagazniku i musi poczekac na odwiedziny u speca od spawania alu.
Cezar - 10-05-2012, 15:21
Cytat: | Hugo napisał/a:
Sworzeń wahacza górnego stuka tylko na skreconych kołach i na bardzo dużych dziurach.
O to to wlasnie, zapomnialem o tym dopisac |
Jednak pomylka - stuka nawet w czasie jazdy na wprost. Dobrym testem byla ul. Dluga w Warszawie (kocie lby po calej dlugosci ulicy) - pukalo ze hej. Czlowiek wyjechal tylko na asfalt i cisza.
Co tak stuka, puka na nierownosciach, sworzen czy jakas tuleja?
deejay - 10-05-2012, 22:03
Cezar napisał/a: | Jednak pomylka - stuka nawet w czasie jazdy na wprost. Dobrym testem byla ul. Dluga w Warszawie (kocie lby po calej dlugosci ulicy) - pukalo ze hej. Czlowiek wyjechal tylko na asfalt i cisza.
Co tak stuka, puka na nierownosciach, sworzen czy jakas tuleja? |
Proponuje zrobić test , osobiście tak robię jak nie moge znaleśc stuków w zawieszeniu
Strzykawka z igłą i po kolei wstrzykujemy pod każdą gumkę sworznia kilka kropel oleju i robimy jazdę testową. Robimy po jednej sztuce i jazda próbna , bo jak zrobimy wszystkie to skutków nie znajdzeimy i nie bedziesz wiedział który wachacz stuka
dawidoski13 - 13-05-2012, 16:40
Cezar napisał/a: | Jednak pomylka - stuka nawet w czasie jazdy na wprost. Dobrym testem byla ul. Dluga w Warszawie (kocie lby po calej dlugosci ulicy) - pukalo ze hej. Czlowiek wyjechal tylko na asfalt i cisza.
Co tak stuka, puka na nierownosciach, sworzen czy jakas tuleja? |
Sprawdź sobie czy nie masz luzów na zaciskach i czy klocki nie są luźno... u mnie też stukało i nie mogłem się z tym dogadać a wystarczyło kupić nowe blaszki trzymające do klocków i po problemie
Cezar - 04-06-2012, 22:39
dawidoski13 napisał/a: | Sprawdź sobie czy nie masz luzów na zaciskach i czy klocki nie są luźno. |
Zadnych luzow nie bylo
deejay napisał/a: | Proponuje zrobić test , |
Obylo sie bez testow, winnym jest jednak sworzen wahacza gornego. Potwierdzil to mechanik przy wymianie hamulcow i dzis kolejny w OSKP gdzie zajechala zona z jakims tam pytaniem i Gal wyladowal na szapakach 555 juz zamowione
Jak juz wspomnialem wymienilem przednie hamulce:
-tarcze TRW 276/24mm
-klocki TRW
Galowi pyklo licznikowe 220000 km, wiec niech ma prezent.
Czyli wszystkie hamulce sa juz nowe i czuc to, oj czuc
|
|
|