To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - Diody LED do jazdy dziennej

13zbyszek13 - 25-09-2010, 19:37

A Q5 to ta wersja z diodami ?
Komandor - 03-11-2010, 06:19

13zbyszek13 -
1. czy orurowanie z diodami led posiada homologacje (mysle o homo na lampy i na rure)?
Podobno kazde orurowanie powinno teraz posiadac homo dla typu auta do jakiego jest przeznaczone (dla aut rejestrowanych po 2007 lub jakos tak).
2.czy orurowanie nie zmniejsza kata natarcia (mysle o zmniejszonym przeswicie pod zderzakiem)?
3.jak wyglada montaz i ile kasy zabiera (czy konieczne jest wiercenie w blachach?)?

Pozdro

13zbyszek13 - 03-11-2010, 09:35

Komandor napisał/a:
13zbyszek13 -
1. czy orurowanie z diodami led posiada homologacje (mysle o homo na lampy i na rure)?
Podobno kazde orurowanie powinno teraz posiadac homo dla typu auta do jakiego jest przeznaczone (dla aut rejestrowanych po 2007 lub jakos tak).
2.czy orurowanie nie zmniejsza kata natarcia (mysle o zmniejszonym przeswicie pod zderzakiem)?
3.jak wyglada montaz i ile kasy zabiera (czy konieczne jest wiercenie w blachach?)?

Pozdro

1 Orurowanie oczywiście że posiada homologację mam certyfikat , LEDy i całe sterowanie ,wiązka jest firmy Hella i też posiadają homologację.
2.Nie zmniejsza prześwitu pod samochodem
3.Montowane jest w otwory technologiczne będące już w samochodzie , trzeba tylko w plastikowej osłonie silnika zrobić dwa nacięcia według instrukcji i szablonu.
Dostajesz w komplecie wszystko co jest potrzebne do zamontowania + bardzo dokładną instrukcje ze zdjęciami + certyfikat
4.Jak masz trochę pojęcia to zamontujesz sobie sam , czas to około 1-2 godzin.
Ja zleciłem to koledze blacharzowi ma sprzęt i wprawę koszt to 200,00 / w ASO zaśpiewali 900,00 /

dab - 03-11-2010, 12:56

[ Dodano: 03-11-2010, 12:58 ]
13zbyszek13 napisał/a:
blachażowi

nie jestem Miodkiem i nie lubie sie czepiac ale to zabolalo... :oops:
8)

13zbyszek13 - 03-11-2010, 13:40

dab napisał/a:
nie jestem Miodkiem i nie lubie sie czepiac ale to zabolalo...

Ok. rozumie przepraszam , postaram się poprawić

tomko - 03-11-2010, 15:16

13zbyszek13 napisał/a:
dab napisał/a:

Ok. rozumie....

nadal boli ;-) :mrgreen:

mitsu00 - 03-11-2010, 17:11

tomko napisał/a:
13zbyszek13 napisał/a:
dab napisał/a:

Ok. rozumie....

nadal boli ;-) :mrgreen:

Dajcie już na luz.............. :axe: :wink: Chłop się stara, ale nie zawsze mu wychodzi.

13zbyszek13 - 03-11-2010, 20:19

13zbyszek13 napisał/a:
dab napisał/a:

Ok. rozumie przepraszam , postaram się poprawić

Ups........

dab - 04-11-2010, 07:50

przeciez tak sobie zartujemy :lol:
...ale fakt..bol pozostal :badgrin: :badgrin: 8)

13zbyszek13 - 04-11-2010, 11:44

dab napisał/a:
przeciez tak sobie zartujemy
...ale fakt..bol pozostal

Boli
Poboli i przestanie
:P :P :P

dab - 04-11-2010, 14:42

:thumbleft:
mitsu00 - 04-11-2010, 19:41

A wracając do tematu, to zauważyłem że LED-y do glonojada pojawiły się już w katalogu akcesorii oryginalnych. Cena jak zwykle w Mitsubishi iście soczysta - tylko 1451zł za komplet bez montażu :finga:
medyc - 04-11-2010, 20:52

pytałem dziś w salonie sprzedawczynię odnośnie świateł do jazdy dziennej / podobno obowiązkowo mają być w modelach od 2011/ ale pani nic nie wiedziała. Podobno już sa jakieś ale nie ledowe :)
janekzpolic - 04-11-2010, 23:57

strasznie nie podoba mi się ta moda na światła do jazdy dziennej ,ciągle się boje że ktoś mi wjedzie w tył po zmroku
karol_alasz - 05-11-2010, 01:49

janekzpolic napisał/a:
strasznie nie podoba mi się ta moda na światła do jazdy dziennej

Z założenia miała to chyba być ekonomiczna wersja świateł mijania całorocznych-lepsza widoczność jadącego pojazdu itd... tylko zupełnie nie rozumiem czemu przy tych światłach zezwala się na nieużywanie świateł tylnych :shock: .Ciemny samochód na drodze przez las zobaczy się nie za prędko...Poza tym idea też świateł całorocznych była taka w uproszczeniu,że jak samochód nie ma zapalonych tzn że nie jedzie... Dla mnie osobiście idea świateł do jazdy dziennej nijak sie ma z logiką... A juz zamiast mandatem to bym pałą karał tych co jeżdżą na postojowych (od nauki jazdy zaczynając)-to juz jest jawny przejaw piractwa drogowego... :evil:

Fragment:"Ciemny samochód na drodze przez las zobaczy się nie za prędko..." można zastąpić stwierdzeniem iż taki samochód zobaczymy duuuuuużo wcześniej z włączonymi światłami-to dla tych co nie do końca zrozumieli przesłanie... :P