To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Elegance by Deejay

deejay - 19-01-2011, 10:18

Tomek jesli chodzi o platikowe klosze lamp przednich , robię to w taki sposób :

-- papier 2000 , polerka ręcznie na mokro , do usunięcia i zmatowienia niedoskonałości powłoki
-- następnie pasta polerska najlepiej firmy 3M (jakość) , lekko ścierna i polerowanie maszynowo ok 1200-1500 obr/min lekko zwiększając obroty do uzyskania wysokiego połysku , tylko wszystko z wyczuciem by nie przypalić plastiku :wink:

Jeśli ten zabieg nie pomoże osiagnąc zamierzonych rezultatów , to kolejnym krokiem jest znowu polerka papierem 2000 na mokro , odtłuszczenie powierzchni i naniesienie natryskowo specjalnym lakierem bezbarwnym o wysokiej twardosci , który wyciągnie głebie i nada połysk :) Przerabiałem ten temat własnie w Renault i efekt był taki jakbym założył nowe lampy , klient nie wierzył :wink:

Ps: Jak bedziesz w kraju to możemy sie tym pobawić u ciebie :wink:

Tu wstawiam poglądowy filmik

http://www.youtube.com/wa...feature=related

robertdg - 19-01-2011, 10:27

deejay, ale tak czy inaczej po polerce trzeba pomalowac, bo jak nie zabezpieczysz tego, to i tak za niedługi czas szkło (a raczej tworzywo) straci połysk - wiem bo tez przerabiałem ten temat ;-)
deejay - 19-01-2011, 10:31

Zgadza sie , efekt krótkotrwały , najlepiej jest pomalowac lakierem bezbarwnym i problem znika na dłuższy czas :)
Owczar - 19-01-2011, 10:31

deejay napisał/a:
Z tego miejsca chciałbym serdecznie podziękować Owczarowi i Mackbeth za dużą pomoc przy naprawie i uruchomieniu mojego " Junkersa Pokładowego "

Bartek, nie ma sprawy :) Grunt, że junkers działa, bo zima ma wrócić jeszcze :D

deejay - 19-01-2011, 10:36

Owczar napisał/a:
bo zima ma wrócić jeszcze

tak , tak , bo właśnie zaczyna u mnie za oknem padać śnieg :wink:

robertdg - 19-01-2011, 10:46

Niech popada śniegiem, może dziury w tworach drogopodobnych zasypie :lol:
deejay - 19-01-2011, 10:50

Robert nawet nic nie mów o dziurach :twisted:
Arturro-86 - 19-01-2011, 10:58

deejay napisał/a:
Robert nawet nic nie mów o dziurach :twisted:

Ja wczoraj wracałem ok. 23 z Oświecimia do Tychów... sytuacja w Tychach woła o pomstę do nieba. Nie wiem, jak to u Was (myślę, że we Wrocławiu też dobrze nie ma), ale władowałem się w taką dziurę na DK1 na wysokości "Bliskiej", że przez kilka sekund same wulgaryzmy wypowiadałem...

deejay napisał/a:
Z aktualnych rzeczy ostatnich dni , Webasto przeszło kpl. "remont" tzn czyszczenie komory spalania , kontrola elektroniki i wykasowanie błedów . Któregoś ranka odmówiło po prostu posłuszeństwa , przy okazji webasto dostało nowy przekaznik do Climatronica i teraz pieknie grzeje i pracuje
Z tego miejsca chciałbym serdecznie podziękować Owczarowi i Mackbeth za dużą pomoc przy naprawie i uruchomieniu mojego " Junkersa Pokładowego "

Jakie dokładnie były objawy "usterki" Webasto u Ciebie :?: Było słychać pompke itp., ale nic nie grzało :?:

deejay - 19-01-2011, 11:01

Arturro-86 napisał/a:
Jakie dokładnie były objawy "usterki" Webasto u Ciebie Było słychać pompke itp., ale nic nie grzało

tak pompka i przewietrzanie komory tylko pracowało

KRUGER_V6 - 19-01-2011, 21:55

Przepiękny egzemplarz. Przeczytałem temat od deski do deski i dużo się dowiedziałem (np na temat stada świerszczy pod maską- mam takie :badgrin: ) Doginaniu drzwi, itd. Powiem Ci że że widząc twoje soczewki postanowiłem złożyć takie same, twoje auto jest dla mnie wyznacznikiem eksploatacji i dbania o nasze kochane 4 kółka. Pozdrawiam serdecznie
deejay - 22-01-2011, 21:39

Wolne chwile nigdy nie idą na marne przy moim aucie :wink:
Przyszedł czas na kolejną wymianę filtra paliwa , a juz niedługo wymiana kpl paska rozrzadu .

a tu kolejna dawka teflonu , przed zbliżającą sią kolejną porcją śniegu i soli :)

robertdg - 22-01-2011, 21:43

Błyszczy się jak wojskowe ;-)
mackbeth - 22-01-2011, 22:19

normalnie lusterko lepsze niż w łazience:)

A paski zmienione?

deejay - 22-01-2011, 22:54

mackbeth napisał/a:
A paski zmienione?

tak :)

Rafal_Szczecin - 22-01-2011, 23:12

Bartku, bo pamietasz, jak obiecales, ze wpadniesz i mi Bandziora tez tak odpicujesz ?
to Bandzior i jego ciezarna siostra tez czekaja, tak wiec zapraszam do sz-n ;) ;)

piekny jest :D