Nasze Miśki - Elegance by Deejay
deejay - 19-01-2011, 10:18
Tomek jesli chodzi o platikowe klosze lamp przednich , robię to w taki sposób :
-- papier 2000 , polerka ręcznie na mokro , do usunięcia i zmatowienia niedoskonałości powłoki
-- następnie pasta polerska najlepiej firmy 3M (jakość) , lekko ścierna i polerowanie maszynowo ok 1200-1500 obr/min lekko zwiększając obroty do uzyskania wysokiego połysku , tylko wszystko z wyczuciem by nie przypalić plastiku
Jeśli ten zabieg nie pomoże osiagnąc zamierzonych rezultatów , to kolejnym krokiem jest znowu polerka papierem 2000 na mokro , odtłuszczenie powierzchni i naniesienie natryskowo specjalnym lakierem bezbarwnym o wysokiej twardosci , który wyciągnie głebie i nada połysk Przerabiałem ten temat własnie w Renault i efekt był taki jakbym założył nowe lampy , klient nie wierzył
Ps: Jak bedziesz w kraju to możemy sie tym pobawić u ciebie
Tu wstawiam poglądowy filmik
http://www.youtube.com/wa...feature=related
robertdg - 19-01-2011, 10:27
deejay, ale tak czy inaczej po polerce trzeba pomalowac, bo jak nie zabezpieczysz tego, to i tak za niedługi czas szkło (a raczej tworzywo) straci połysk - wiem bo tez przerabiałem ten temat
deejay - 19-01-2011, 10:31
Zgadza sie , efekt krótkotrwały , najlepiej jest pomalowac lakierem bezbarwnym i problem znika na dłuższy czas
Owczar - 19-01-2011, 10:31
deejay napisał/a: | Z tego miejsca chciałbym serdecznie podziękować Owczarowi i Mackbeth za dużą pomoc przy naprawie i uruchomieniu mojego " Junkersa Pokładowego " |
Bartek, nie ma sprawy Grunt, że junkers działa, bo zima ma wrócić jeszcze
deejay - 19-01-2011, 10:36
Owczar napisał/a: | bo zima ma wrócić jeszcze |
tak , tak , bo właśnie zaczyna u mnie za oknem padać śnieg
robertdg - 19-01-2011, 10:46
Niech popada śniegiem, może dziury w tworach drogopodobnych zasypie
deejay - 19-01-2011, 10:50
Robert nawet nic nie mów o dziurach
Arturro-86 - 19-01-2011, 10:58
deejay napisał/a: | Robert nawet nic nie mów o dziurach |
Ja wczoraj wracałem ok. 23 z Oświecimia do Tychów... sytuacja w Tychach woła o pomstę do nieba. Nie wiem, jak to u Was (myślę, że we Wrocławiu też dobrze nie ma), ale władowałem się w taką dziurę na DK1 na wysokości "Bliskiej", że przez kilka sekund same wulgaryzmy wypowiadałem...
deejay napisał/a: | Z aktualnych rzeczy ostatnich dni , Webasto przeszło kpl. "remont" tzn czyszczenie komory spalania , kontrola elektroniki i wykasowanie błedów . Któregoś ranka odmówiło po prostu posłuszeństwa , przy okazji webasto dostało nowy przekaznik do Climatronica i teraz pieknie grzeje i pracuje
Z tego miejsca chciałbym serdecznie podziękować Owczarowi i Mackbeth za dużą pomoc przy naprawie i uruchomieniu mojego " Junkersa Pokładowego " |
Jakie dokładnie były objawy "usterki" Webasto u Ciebie Było słychać pompke itp., ale nic nie grzało
deejay - 19-01-2011, 11:01
Arturro-86 napisał/a: | Jakie dokładnie były objawy "usterki" Webasto u Ciebie Było słychać pompke itp., ale nic nie grzało |
tak pompka i przewietrzanie komory tylko pracowało
KRUGER_V6 - 19-01-2011, 21:55
Przepiękny egzemplarz. Przeczytałem temat od deski do deski i dużo się dowiedziałem (np na temat stada świerszczy pod maską- mam takie ) Doginaniu drzwi, itd. Powiem Ci że że widząc twoje soczewki postanowiłem złożyć takie same, twoje auto jest dla mnie wyznacznikiem eksploatacji i dbania o nasze kochane 4 kółka. Pozdrawiam serdecznie
deejay - 22-01-2011, 21:39
Wolne chwile nigdy nie idą na marne przy moim aucie
Przyszedł czas na kolejną wymianę filtra paliwa , a juz niedługo wymiana kpl paska rozrzadu .
a tu kolejna dawka teflonu , przed zbliżającą sią kolejną porcją śniegu i soli

robertdg - 22-01-2011, 21:43
Błyszczy się jak wojskowe
mackbeth - 22-01-2011, 22:19
normalnie lusterko lepsze niż w łazience:)
A paski zmienione?
deejay - 22-01-2011, 22:54
mackbeth napisał/a: | A paski zmienione? |
tak
Rafal_Szczecin - 22-01-2011, 23:12
Bartku, bo pamietasz, jak obiecales, ze wpadniesz i mi Bandziora tez tak odpicujesz ?
to Bandzior i jego ciezarna siostra tez czekaja, tak wiec zapraszam do sz-n
piekny jest
|
|
|