Zloty i Spoty - ZLOT 2011 - ORGANIZATOR i MIEJSCE - POSZUKIWANIA!!!
Anonymous - 10-09-2010, 00:45
Hubeeert napisał/a: | skończyło się to piwkotomem i jego odejściem z Forum po ZLOCIE w Strykowie... |
Ja się nigdzie nie wybieram. Nawet jak zostanę sam (A znam nasz region i wiem że nie zostanę) to i tak zlot zorganizuję.
Hubeeert napisał/a: | Boję się sytuacji gdzie w trakcie organizator zostanie pozostawiony samemu sobie. |
Łódzkie jeszcze nigdy mnie nie zawiodło, a i ja chyba nikogo nie zwiodłem.....
akbi napisał/a: | o tototo ... dlatego we wcześniejszych postach tak bardzo nalegam na stworzenie "dobrej i mocnej" grupy organizatorów. |
grupa jest....codziennie dostaję telefony i wiadomości na gadu, mailu, pw z pomocnymi dłońmi.....
Blondi napisał/a: | Jaśli organizacja zlotu zajmą się Łodziaki to napewno nie zostaną z tym sami Pomogli w Żywcu to i my pomożemy w .. Bełchatowie? |
koszmarek napisał/a: | my daleko też nie mamy. Nawet jak zostanie organizator sam sobie w regionie, to myślę, że Maretzky nie będzie się zastanawiał żeby pomóc bardziej niż teraz. To niewiele, bo wiem jak się robi to na odległość, ale lepsze to niż nic. |
Z góry dziękuję.....oby nie trzeba było.
koszmarek napisał/a: | Forest, jak wygląda sprawa "mocnej i zgranej ekipy"? |
No i mamy problem jedynie z funkcyjnym......
Hubert, Bartek......Co z naszą rozmową????
pamar napisał/a: | Poczekajcie do niedzieli, pojedziemy "silną grupą pod wezwaniem" i zobaczymy co w wawrzkowiźnie piszczy.
A grupa będzie... |
Jasne że będzie....
Na niedzielę już się zapowiedział junior, misiek spotka się z nami na miejscu no i ty Arturro....Oczywiście siebie już nie wymieniam bo i tak jade.....przecie inicjatywa moja....
olekolek21 napisał/a: | nie będziemy się podejmować organizacji zlotu w miejscu, którego kompletnie nieznamy |
Ja też bym się nie wychylił, jak bym nie sprawdził gruntu.....
Hubeeert - 10-09-2010, 01:28
Forest_Taft napisał/a: | Hubert, Bartek......Co z naszą rozmową???? | Byłem w delegacji i miałem inne sprawy na głowie. Sorry, ale Forum nie jest całym światem.
Anonymous - 10-09-2010, 02:12
Hubeeert napisał/a: | Byłem w delegacji i miałem inne sprawy na głowie. Sorry, ale Forum nie jest całym światem. |
Oczywiście że tak.....Ja tak się tylko przypominam.
Hubeeert - 10-09-2010, 02:43
Forest_Taft napisał/a: | Oczywiście że tak.....Ja tak się tylko przypominam. | Zrobione. Pobudka za 4 godziny. Dobranoc.
koszmarek - 10-09-2010, 06:43
Hubeeert napisał/a: | ale Forum nie jest całym światem. |
JAK TO NIE !?
nie bij
cns80 - 10-09-2010, 08:55
Przebrnąłem przez temat i chciałbym zwrócic uwagę w kwestii rozmów ze sponsorami. Wydaje mi się że SATALL jako sponsor (w Strykowie) niezbyt wiele w niósł w porównaniu z przygotowaniem ekipy Japan Motors i ich budżetem. Myślę że ze względu na dobrą współpracę i powazne traktowanie siebie nawzajem na warunkach partnerskich wypadałoby najpierw z nimi rozmawiać na temat sponsorowania. O ile pamiętam to SATALL dał na zlot pewną sumę i wystawił samochody do prezentacji (nie pamiętam czy to on organizował jazdę na trolejach). Japan Motors w Żywcu wyłożył chyba więcej pieniędzy. W tym roku nie wiem ile było, ale zapewnili samochody do wszystkich konkurencji + wystawowe i przyjechali dobrze zorganizowaną ekipą.
Mam wrażenie że jako sponsor będą lepsi.
Co do ośrodków się nie wypowiadam, bo już wystarczająco dużo bicia piany było w tym temacie
akbi - 10-09-2010, 08:59
cns80, myślę, że te kwestie powinny dopiero być omawiane na etapie, w którym będzie już określony Organizator i miejsce Zlotu.
Bartek - 10-09-2010, 10:52
cns80, sprawa jest omówiona z Forestem - też jestem zdania, że JM ma pierwszeństwo w Głownosponsorowaniu Zlotu
akbi - 10-09-2010, 12:17
Bartek napisał/a: | też jestem zdania, że JM ma pierwszeństwo w Głownosponsorowaniu Zlotu |
Uważam, że pierwszeństwo powinien mieć dealer z regionu w którym będzie organizowany Zlot ... oczywiście jeśli poziom wsparcia będzie na poziomie JM
Anonymous - 10-09-2010, 14:47
akbi napisał/a: | oczywiście jeśli poziom wsparcia będzie na poziomie JM |
W takim układzie proszę o przesłanie na PW lub Mail informacji nt. sponsoringu JM w celu zapoznania się, co ułatwi mi negocjacje.
londolut - 10-09-2010, 14:51
akbi, a co da ci sponsor z regionu jeśli dostaniesz wsparcie z "psią kasą"? Sponsor ma sadzić kapustą na prawo i lewo, udostępniać swoje graty tak jak JM. Jedynie co to 'zewnętrzny sponsor' może narobić wstydu 'lokalnemu'
Bartek napisał/a: | też jestem zdania, że JM ma pierwszeństwo w Głownosponsorowaniu Zlotu | I ja! Dali radę w Żywcu, chciało im się przyjechać na drugi koniec polski to do Bełchatowa nie wpadną ?
yaro1976 - 10-09-2010, 14:55
może podsumujmy wspólnie wymagania jakie powinien spełniać ośrodek:
np:
1. baza noclegowa: min tyle i tyle
2. termin wolny
3. parking na xxx sam.
4. infrastruktura do zabawy dla zlotowiczów (jaką byśmy chcieli)
5. itp, itd
bo na razie mamy 20 stron topicu i wymagania porozrzucane, w ten sposób łatwo coś zgubić podczas rozmów/późniejszych negocjacji, a tak to "print" i z listą do ludzi...
akbi - 10-09-2010, 14:58
londolut napisał/a: | akbi, a co da ci sponsor z regionu jeśli dostaniesz wsparcie z "psią kasą"? |
czytaj proszę ze zrozumieniem:
Cytat: | Uważam, że pierwszeństwo powinien mieć dealer z regionu w którym będzie organizowany Zlot ... oczywiście jeśli poziom wsparcia będzie na poziomie JM |
brodzky - 10-09-2010, 16:25
Chciałbym dorzucić swoje zdanie do tematu a obserwuję od samego początku
Odnośnie sponsora - wszyscy zgodnie twierdzimy, że chcemy tego kto da więcej (warunek AKBIego sprowadza się do tego samego). Jeśli JM sam się zgłosił po co kombinować?
- nie będę tu wygłaszał teorii absolutnych. Byłem na każdym zlocie odkąd jestem w klubie i nigdy mi odległość nie przeszkadzała. Ani jednego złego słowa nie powiem na organizację. Raz, że zloty są darmowe; dwa, że ważniejsze od tego czy jest cały dzień ciepła woda w kranie jest to czy jest z kim pogadać.
Co jednak obserwuję to to, że zloty te jeśli nie są już tak magiczne jak były. Raz, że lat przybywa i nie cieszy to już chyba tak bardzo jak kiedyś; dwa - marka staje się coraz bardziej popularna a z nią trafiają się ludzie mylące zlot Mitsuświrków z VW (hint: bączki Colta na trawie w Grudziądzu pod dzikim miasteczkiem).
Co do ośrodka: nie wiem czy to w tym wątku powinienem napisać czy w tym o wrażeniach:
- powinno być miejsce takie, by dało się pojechać kolumną. Tak to jedna z najlepszych scen na zlocie ale przypomnę bum w Strykowie oraz to jak zdziwiony byłem na pierwszym zlocie w Białymstoku gdy dwie czerwone Carismy z flagami leciały po lewej wyprzedzając kolumnę w lesie z zakrętami. Trochę to głupie robić kolumnę i oglądać takie sceny.
- wszystko powinno być na miejscu: W Białymstoku nocleg, konkursy i gokarty były daleko od siebie a tez było fajnie. Pamiętacie dzieciaka, który napisał na forum, że wpadł przypadkiem na zlot, i że jak dorośnie na pewno kupi Misia?
- parking minimum na xxx samochodów. Ile było aut w tym roku? Nie liczyłem ale na oko 150 góra 180 a wymagane jest 300 miejsc
- nocleg na 500 osób. Ile osób było w tym roku?
- co do terminu się nie wypowiadam poza tym, że uważam że obecny jest najlepszy
Dziękuję za uwagę
koszmarek - 10-09-2010, 17:25
yaro1976 napisał/a: | 1. baza noclegowa: min tyle i tyle
2. termin wolny
3. parking na xxx sam.
4. infrastruktura do zabawy dla zlotowiczów (jaką byśmy chcieli)
5. itp, itd |
1. 500 ma być (było koło 300 w tym roku)
2. termin znamy.
3. parking na 300 aut (było 111 w tym roku razem z wystawą JM)
4. my szukaliśmy offroad/gokarty/paintball(offroad był jaki był, gokarty odpadły- były quady- a paintballa nikt nie chciał.)
i tak dalej. Nadal szukamy tych maksymalnych liczb(500 osób/300 aut).
|
|
|