To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Bydlak

luckyluck - 16-06-2011, 21:56

Na poprawkę to już za późno jakby miała być. Ale, to na pewno nie wina maski, idealnie się zgrywa na błotnikach. Szparki równe jak u dziewicy. Wiem, że miał problem z podciągnięciem zderzaka i coś tam pierdzielił, że klejony i się bał naciągać i takie tam duperele.
robertdg - 16-06-2011, 21:58

Przy kombinowanym pasie przednim przeważnie tak bywa, czy prostowany, czy wymieniany delikatnie źle osadzony i juz sa problemy, da się to poprawić ale potrzeba kogś co poświęci conieco czasu na dłubanie i zrobi to do rzeczy bo niestety pobawić się trzeba.
Owczar - 16-06-2011, 22:01

Łukasz, czy mi się wydaje, czy masz zamiennik korka oleju? Jeśli tak to kupuj ori uszczelke u Japaneze. W tym zamienniku po roku uszczelka zrobiła się jak z plastiku...
luckyluck - 16-06-2011, 22:40

robertdg napisał/a:
da się to poprawić ale potrzeba kogś co poświęci conieco czasu na dłubanie i zrobi to do rzeczy bo niestety pobawić się trzeba.

Dlatego na razie zainwestuje w wężyk silikonowy. 12/15 powinien być ok. Jeśli to, nie pomoże, spróbuję z pasem kombinować.

Cytat:
Łukasz, czy mi się wydaje, czy masz zamiennik korka oleju? Jeśli tak to kupuj ori uszczelke u Japaneze. W tym zamienniku po roku uszczelka zrobiła się jak z plastiku...

Nie mam pojęcia co to jest. Roman stwierdził, że mój oryginalny korek ciekł i wsadził jakiś od Carismy. Do wymiany pójdzie jak nic, bo nawet wizualnie mi się nie podoba. :x

robertdg - 16-06-2011, 23:07

Z paem raczej nie pokombinujesz, jest spawany na stałe, to lampy decyduja o wysokości atrapy, potem zderzak i taka zabawa tu podrgulować, tam podregulować, byleby szparki były jak to wyżej napisałeś "dziewicze" :badgrin:
luckyluck - 16-06-2011, 23:15

robertdg, tfu, nie miałem na myśli pasa. Chodziło mi o pałąk zderzaka. Podnosząc środek teoretycznie w górę powinien pójść grill. Ale to teoria, bo pewnie wyjdzie inaczej podczas roboty.
robertdg - 17-06-2011, 08:02

NO tak w Avance minimalnie poprzez ruch zderzaka da się zmienić położenie atrapy, która rynienką jest przymocowana w zderzaku, ja jednak na Twoim miejscu sprawdziłbym, czy przypadkiem reflektory nie opadają minimalnie w dół środeczkiem - oczywiście względem maski, bo żeś takie zdjęcia porobił, że a niech Cię :P
luckyluck - 11-09-2011, 12:28

Update.
Uszczelka wrzucona jednak jak szumiało tak szumi. Może to nie wiatr a jakieś łożyska? Do tego coś zaczęło skrzypieć na zaciskach hamulcowych, pewnie blaszki się poluzowały. Najbardziej skrzypi i rzęzi przy skręcaniu. Trzeba sprawdzić.
Ostatnio klimatyzacja zaczęła terkotać jak głupia. Już myślałem, że któryś wiatrak padł, ale dociekliwość doprowadziła do rozkręcenia elementu wydającego dziwny dźwięk (po raz pierwszy przydał się śrubokręt z giętkim grotem :D ) i sprawa stała się jasna... Liście w wiatraku i ogólny syf. :?

deejay - 11-09-2011, 21:46

Widze potworny syf u ciebie w parowniku , proponuje zdemontowac parownik i pozadnie go wymyc w ciepłej wodzie z detergentami , to pozwoli zabic na dłuższy czas bakterie i grzyby zajmie ci ti ok 30 min sam demontaż , ale trzeba odzyskac gaz z klimatyzacji :wink: Parownik jest przykręcony z tego co pamietam na trzy sruby od wewnatrz i z zewnątrz trzymaja go tylko przewody od klimatyzacji .
Anonymous - 11-09-2011, 22:14

deejay napisał/a:
Parownik jest przykręcony z tego co pamietam na trzy sruby od wewnatrz i z zewnątrz trzymaja go tylko przewody od klimatyzacji .

dobrze pamiętasz :P a oprócz tego jeszcze trzeba rozpiąć klipsy z obudowy i rozczepić ją bo jest sklejona takim gumoklejem, no i uważaj co by czujnika temperatury nie oberwać przy okazji.

mi za pierwszym razem demontaż zajął ok 40 minut składanie było już bardzo łatwe.

luckyluck - 12-09-2011, 10:07

W ciągu najbliższych dwóch tygodni się tym zajmę. :)
Derpin napisał/a:
no i uważaj co by czujnika temperatury nie oberwać przy okazji

Czyli jak coś jest do urwania, to na pewno, to urwę... :oops: :|

Hugo - 12-09-2011, 12:16

luckyluck napisał/a:
coś zaczęło skrzypieć na zaciskach hamulcowych, pewnie blaszki się poluzowały. Najbardziej skrzypi i rzęzi przy skręcaniu
Nasmaruj prowadnice pastą montażową do hamulcy Ate. Przy okazji sprawdź czy czasami nie masz wybitych otworów na prowadnice w jarzmach i czy gumki na górnych prowadnicach są całe. Ta pasta naprawdę pomaga.
luckyluck - 26-09-2011, 18:22

Dalej jeżdżę ze skrzypiącymi hamulcami. W przyszłym tygodniu je zrobię, bo będę miał parę dni wolnego. A żeby nie było tak hop-siup to doszedł jeszcze do zabawy wypięty zderzak ( :evil: ). Nie wiem jak to zrobiłem ale krawężnik okazał się za wysoki. :evil:
Zderzak delikatnie się opuścił to i kierunek zaczął odstawać. Próbowałem go wepchnąć na miejsce (zderzak) ale za nic nie chciał. Rozkręcanko mnie czeka. :? Ehh...

sveno - 26-09-2011, 20:44

luckyluck napisał/a:
Rozkręcanko mnie czeka. :? Ehh...
współczuje, ja właśnie wróciłem do domu z garażu gdzie wymieniałem zderzak i powiem tak takich epitetów jakich używałem i wymyślałem przy kolejnych próbach odkręcenia blachowkreta z prawej strony bliżej kierunkowskazu (w tym miejscu gdzie zdjęcie zrobileś) to chyba ludzkość jeszcze nie znała :( ale dałem radę :)
Rafal_Szczecin - 26-09-2011, 20:49

troche przeszkadza zbiornik spryskiwacza, ale dluga chuda przedluzka i dasz rade bez uzywania wulgaryzmow :D wiem co mowie , juz 4 razy sciagalem u siebie zderzak :D