Galant - Ogólne - Ile palą wasze Galanty?
waldi-1 - 09-10-2012, 18:52
Ja mam samochód na gazie, spalam 11 jego litrów, licze średnia bo tylka takie obliczenia mnie interesują, bo kto jest w stanie obliczyc spalanie w miescie to jest dla mnie mistrzem, sa dni kiedy po miescie jadąc 20 km mozzna zrobić z np 30 minut, a sa dni kiedy 2 km robi sie w godzine, śsmigam różnie, raz delikatnie a raz dynamicznie, latem cały czas na klimie
pawik - 09-10-2012, 20:49
waldi-1 napisał/a: | Ja mam samochód na gazie, spalam 11 jego litrów, licze średnia bo tylka takie obliczenia mnie interesują, bo kto jest w stanie obliczyc spalanie w miescie to jest dla mnie mistrzem, sa dni kiedy po miescie jadąc 20 km mozzna zrobić z np 30 minut, a sa dni kiedy 2 km robi sie w godzine, śsmigam różnie, raz delikatnie a raz dynamicznie, latem cały czas na klimie |
ja tak samo jak kolega 11lpg nie przekraczam plus 0.4 benzynki latem a jeżdżę rożnie miasto 30 trasa 7o ,a jak by mi palił 16-19 jak co niektórym to bym się pochlastał no ale cóż życie
Hugo - 09-10-2012, 21:43
Uwielbiam te tematy o spalaniu. Każdemu inaczej pali, każdy jeździ tym samym stylem (ciekawe skąd ten pierwszy wie jakim stylem jeździ ten drugi ), no i każdy jest zadowolony. Ja jakbym chciał żeby mi auto mało paliło kupiłbym Seicento i wsadził LPG, Gala kupiłem bo jest piekny, a ile pali to mnie w ogóle nie interesuje. Wiem jaki dystans przejadę i muszę zatankować. Ważne jest to, że jadę 50% taniej niż na benzynie. A jeśli już jesteśmy przy spalaniu to mój pali więcej niż "przeciętne" 2.5 i wcale mi to nie przeszkadza, bo... samochód kupiłem by nim jeździć, a nie obliczać ile spala...
Marcino - 09-10-2012, 21:55
MOj też mało nie pali ostanio ok..13L/LPG.... ale chłopaki się w pracy śmieją ze skoro deptam bo mnie wypatrzyli na mieście to musi.... oj musi musi..:D
Juiceman - 09-10-2012, 22:29
A mi tyle pali: hhttp://www.motostat.pl/vehicle-stats/444
Średnie spalanie można zaokrąglić do 13l.
Owczar - 09-10-2012, 23:50
Nie po to kupiłem V6 i przerobiłem na gaz żeby jeździć jak emeryt. Jak autem jeździ moja narzeczona to i do 8l lpg potrafi zejść. Tylko po co mi taki silnik?
Podpisuje się pod tym co napisał Hugo
i9i - 10-10-2012, 06:51
Może ja nie umiem jeździć, ale średnie rzędu 7litrów w Carismach i 10 litrów w Galantach to dla mnie jakaś abstrakcja Carisma 9 wychleje, a Galantem na zbiorniku 36 litrów zrobię 300 kilometrów i susza, a o kilometrach na Pb na rozgrzanie już nie wspomnę. Zauważyłem ostatnio trend uśredniania skrajnych liczb
waldi-1 - 10-10-2012, 16:14
Owczar napisał/a: | Nie po to kupiłem V6 i przerobiłem na gaz żeby jeździć jak emeryt. Jak autem jeździ moja narzeczona to i do 8l lpg potrafi zejść. Tylko po co mi taki silnik?
Podpisuje się pod tym co napisał Hugo |
To po co wogóle przerabiałeś go na gaz ? jak wiadomo benzyna jest wydajniejszym paliwem , silnik wtedy wydajniejszy a i osiagi lepsze, tylko ze galant nie jest wyścigówkaąa drogi publiczne nie torem wyścigowym
Juiceman - 10-10-2012, 16:21
No chyba po to aby jeździć taniej
Owczar - 10-10-2012, 16:30
waldi-1 napisał/a: | jak wiadomo benzyna jest wydajniejszym paliwem , silnik wtedy wydajniejszy a i osiagi lepsze, |
Może Twój tak ma, bo mój na obu paliwach jeździ identycznie Tylko na tym drugim prawie o połowę taniej.
Ja się z nikim nie ścigam. Jak jest ograniczenie do 80 to nie będę go rozpędzał przez 2km do tej prędkości tylko depnę w podłogę i mam 80. Jak wyjeżdżam ze zjazdu na autostradzie to przy końcu pasa rozbiegowego mam już prędkość autostradową bez wjeżdżania nikomu pod koła.
waldi-1 - 10-10-2012, 16:42
Juiceman napisał/a: | No chyba po to aby jeździć taniej |
pojedzie wolniej, niebedzie deptał, będzie jeszcze taniej
Owczar - 10-10-2012, 16:52
waldi-1, ale Twoja logika jest pokrętna. Jeżdżąc na paliwie też bym deptał i paliłby tak samo, ale 2 razy drożej. Gdybym nie jeździł wcale byłoby jeszcze taniej
waldi-1 - 10-10-2012, 16:56
Ja bym powiedział że to własnie twoje rozumowanie jest pokrętne, niedość ze nierozumiesz co sie pisze to jeszcze nierozrózniasz spalania od taniej jazdy, kończe te wypowiedzi bo wszystkie sa nie na temat
Rafal_Szczecin - 10-10-2012, 17:35
moj po miescie pali srednio 14-16l lpg
sejak wcale tez tak malo nie pali ,w tamtym roku w zimie ,na b.krotkich (1,5 km w jedna strone ) odcinkach wciagnal 12 litrow PB95 ( 1,1 pojemnosci ) . na dluzszych odcinkach pali juz normlanie tzn 7-8 litrow na 100km
fj_mike - 10-10-2012, 18:03
Hugo napisał/a: | :violent1: Uwielbiam te tematy o spalaniu. Każdemu inaczej pali, każdy jeździ tym samym stylem (ciekawe skąd ten pierwszy wie jakim stylem jeździ ten drugi ), no i każdy jest zadowolony. Ja jakbym chciał żeby mi auto mało paliło kupiłbym Seicento i wsadził LPG, Gala kupiłem bo jest piekny, a ile pali to mnie w ogóle nie interesuje. Wiem jaki dystans przejadę i muszę zatankować. Ważne jest to, że jadę 50% taniej niż na benzynie. A jeśli już jesteśmy przy spalaniu to mój pali więcej niż "przeciętne" 2.5 i wcale mi to nie przeszkadza, bo... samochód kupiłem by nim jeździć, a nie obliczać ile spala...
|
Owczar napisał/a: | Podpisuje się pod tym co napisał Hugo |
Wszystko fajnie pięknie ale to właśnie jest temat o spalaniu.
Po to został utworzony, żeby się chwalić
A to czy "ryba była taka duża" to już inna kwestia
Żeby nie było OT to mój w sezonie letnim:
miasto średnio 11,7l
trasa średnio 8,3l
|
|
|