To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Galicjusz Aleks

robertdg - 06-01-2012, 00:26

pitbu77 napisał/a:
Licznik zrobiony... teraz to jest elegancko :)
No i wszystko popsuł :P
pitbu77 - 06-01-2012, 15:54

robertdg napisał/a:
pitbu77 napisał/a:
Licznik zrobiony... teraz to jest elegancko :)
No i wszystko popsuł :P

Chyba naprawił ;) bo działa ...

Oczywiście będę jeszcze robił swoje tarcze z odpowiednimi ikonami bo teraz świecą niekóre zastępczo, np. czerwone AYC to temp. oleju. Dzięki wszystkim, którzy doradzili i pomogli :)
:biggrin:
Pozostaje jeszcze ustawić faktyczny przebieg na liczniku km.

seba.mak1 - 12-01-2012, 11:48

No i jak tam chlapaczki :) Chwal się fotkami :)
pitbu77 - 23-01-2012, 20:04

Oj tam, chlapacze, to jest lepsiejsze :twisted:

Siłowniki do maski (dzięki Robert za pomoc - a właściwie za zrobienie prawie wszystkiego) no i oczywiście rozpórka, która już śmiga od świąt w Galu.
Do tego dokręciliśmy z Robertem dzisiaj lewą poduszkę silnika. Dosłownie ostatni moment bo jeszcze chwila i bym szukał nakrętki... Teraz cisza i nic nie stuka przy wrzucaniu biegu :D

robertdg - 23-01-2012, 20:09

pitbu77 napisał/a:
dzięki Robert za pomoc - a właściwie za zrobienie prawie wszystkiego
Wazeliniarz :P
Anonymous - 23-01-2012, 21:23

no i jak wrażenia z siłownikami ? bo zaraz każdy zamontuje a nikt nic nie napisze :P
pitbu77 - 23-01-2012, 21:33

Derpin napisał/a:
no i jak wrażenia z siłownikami ? bo zaraz każdy zamontuje a nikt nic nie napisze :P

Siłowniki pracują płynnie, mają stoper pod koniec pracy rozprężania, maska nie jest wygięta bo dobrze chowają się między maskę a blachę. Montaż trwał 45 minut może. Ogólnie efekt pozytywny :)

Hugo - 24-01-2012, 11:38

Słuchajcie podniosła mi się brzydko linia maski wzdłuż błotników po przykręceniu mocowań. Dlaczego? Też tak macie. Szpary są OK, jak wcześniej. Poza tym trzeba ścisnąć siłowniki ok. 2 cm. Jakim cudem tego dokonać?
Torp12 - 24-01-2012, 12:33

Hugo napisał/a:
Słuchajcie podniosła mi się brzydko linia maski wzdłuż błotników po przykręceniu mocowań. Dlaczego?

Wywal moze podkladki...

Hugo - 24-01-2012, 13:53

Torp12 napisał/a:
Wywal moze podkladki...
No właśnie z tego co zaobserwowałem to przy montażu siłownika tubą do góry (czyli właściwie) tuba i główka mocowania u góry zapiera się o błotnik. Przy zamontowaniu siłownika odwrotnie zapiera się tylko główka. Chyba usunięcie podkładek nic nie da. Przygiąłem trochę miejsca, w które wkręca się sworznie w mocowanie, ale dalej się to zapiera. Szczerze nie wiem co zrobić...
Aha i żeby nie było auto jest nie bite w przód, wszystko oryginał i nie ruszane :P

pitbu77 - 24-01-2012, 15:17

Suuuper chłopaki, nie wyrzucam Was. Sugeruję jedynie aby temat związany z siłownikami kontynuować w temacie z siłownikami. Ja tu się tylko pochwaliłem, że mam.
Co do maski to napiszę w tamtym temacie o siłownikach

pitbu77 - 18-03-2012, 22:28

Niestety ostatnio po powrocie ze szkolenia, gdzie śmigałem służbową Octavią, Misiu zrobił mi brzydki dowcip i wypluł świecę (to chyba za tę zdradę z "czeszką"). Prawdopodobnie przy poprzedniej wymianie świec, macherzy przeciągnęli lub nie dokręcili świecy i z gwintu zrobiła się tulejka. Dzięki pomocy Robertadg i Psikusa, udało się ściągnąć magików od gwintowania i wstawiania tulejki w głowicę, żeby można było wkręcić w nią świecę. Obyło się bez ściągania czapki z bloku. Pół godziny roboty i kilka godzin na ponowny montaż kolektora i wszystkich przewodów bo była to świeca na tylnej głowicy...
Śmignąłem autem do Krynicy i spowrotem i odpukać w tym temacie nic się dalej nie dzieje...
Ale pojawił się inny temat. Albo mam krzywą felgę albo padło mi łożysko w tylnym kole. Wibracje, czasem denerwujące skrzypienie. Fakt faktem tarcze wołają już o wymianę i być może to jest przyczyną ale niepokoi mnie to. Jakieś pomysły? :?

fj_mike - 18-03-2012, 22:58

pitbu77, może być wszystko z tym kołem. Jakie konkretnie objawy?
robertdg - 19-03-2012, 07:27

pitbu77 napisał/a:
Ale pojawił się inny temat. Albo mam krzywą felgę albo padło mi łożysko w tylnym kole.
Zmienisz na letnie to będziesz wiedział czy od felgi :D
seba.mak1 - 19-03-2012, 08:59

robertdg napisał/a:
Zmienisz na letnie to będziesz wiedział czy od felgi

hehe ale Piotrka alusy są już moje :) choć jeszcze w jego garażu :)