To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - dj danio i VR4 2,5V6TT

KaWu - 01-03-2012, 09:44

danino88 napisał/a:
wtryskiwacze Hana H2000 zielone

a jaki masz mnoznik i przy jakim cisnieniu na nich :?:

danino88 - 01-03-2012, 09:47

Kawu vr praktycznie nie jeździłem na gazie, nie dało się go ustawić przez przestawiony rozrząd dlatego nie odpowiem jeszcze na Twoje pytanie :)
KaWu - 01-03-2012, 09:50

Owczar napisał/a:
Niestety jeszcze nie mam, ale przy pierwszej wymianie chce założyć.

Swietny filtr. Takze planowalem do siebie wrzucic ale mam jeszcze zapasy innych filtrow :)
U kolegi ladnie ten filtr wylapywal frakcje olejowe i zabrudzenia. Jak rozbieralem z ciekawosci wtryski MJ po przebiegu chyba 40kkm to byly czysciutkie. Jezdzi na tych wkladach od nowosci.

Owczar napisał/a:
S-ki pracują na wysokim ciśnieniu i po cut offie będą miały olbrzymie przyrosty. Potem po dodaniu gazu może zaczkać. Problem zmniejszy włączenie opróżniania gazu, ale polecałbym reduktory na niższym ciśnieniu.

Danino, a nie mówiłem ... :)

danino88 - 12-03-2012, 10:34

Dobra no to czas w końcu coś napisać i pokazać zdjęcia :) Mijają już 3 tygodnie od zakupu vr4 Piotrka i prace idą pełną parą, jednak niestety tylko w piątki i soboty. Znów auto zostało prawie rozebrane na części pierwsze. Silnik + wiązka + ecu + ecu od AYC został przełożony oraz dodane kilka modyfikacji, tak aby też cieszyły oko 8) . Została także zamontowana chłodnica oleju skrzyni oraz słupek z zegarami. Z tyłu wymieniony cały układ AYC - nie chciało mi się bawić w odpowietrzanie oraz zwrotnice z tarczami i zaciskami brembo 8) Założony został tłumik od Piotrka cały z nierdzewki jednak jeszcze nie przykręcony jak należy. Niestety pod oryginalny zderzak nie pasował więc na jakiś czas od biedy musi być zderzak od vrki przedliftowej. A i właśnie !! Przybyło także trochę paliwa które Piotrek zostawił w baku :lol:

Założenie tego weekendu było następujące. Zrobić wszystko ładnie i sprawnie aby auto wyjechało już o własnych siłach. I tak się stało. Pierwsze przekręcenie kluczyków i piszczące zegary a na liczniku wszystko w porządku więc odpalamy i... NIC :lol: Ale zero stresu. Skrzynia była na pozycji D i wszystko jasne. Wyregulowanie linki do skrzyni i odpalamy ponownie. Tym razem już można było usłyszeć pracujący silnik :)

Plany na ten weekend to : zamontować chłodnicę silnika MOCAL oraz Intercooler od EVO6 oraz poskładać auto do kupy :)

sveno - 12-03-2012, 10:47

wiesz co? Dobrze że teraz nie byłem po ten zderzak, bo za dwa tygodnie to przyjedziesz do Krakowa VRem :D , zmontujemy jakiegoś spota, bo podejrzewam, że więcej ludzi będzie chciało go zobaczyć/przewieść się :)
danino88 - 12-03-2012, 11:06

chyba za dwa tygodnie nie dam rady :( Chociaż wszystko idzie w dobrym tempie, szczególnie jak się robi do 4 rano 8)
dawidoski13 - 12-03-2012, 18:35

sveno napisał/a:
Dobrze że teraz nie byłem po ten zderzak, bo za dwa tygodnie to przyjedziesz do Krakowa VRem

sveno, jaki,jaki zderzak :?: :-s co Ty znowu kombinejszon :?:
sveno napisał/a:
zmontujemy jakiegoś spota, bo podejrzewam, że więcej ludzi będzie chciało go zobaczyć/przewieść się :)

No tak, jeszcze tego trzeba żeby się zarazić vr4 :wink:
danino88, oczywiście zapraszamy, wkońcu będę mógł przetestować się galusiem jak równy z równym :wink:

sveno - 12-03-2012, 20:30

dawidoski13 napisał/a:
sveno, jaki,jaki zderzak :?: :-s co Ty znowu kombinejszon :?:
zakładam przedni zderzak od VRa do mnie na tył:) tak żeby było oryginalnie
dawidoski13 - 12-03-2012, 20:39

sveno napisał/a:
zakładam przedni zderzak od VRa do mnie na tył:) tak żeby było oryginalnie

No,no to czekam na efekt końcowy, mam nadzieję, że się pochwalisz :wink:

Torp12 - 12-03-2012, 20:58

Rany gościa faktycznie niezła demola po raz drugi:)
danino88 - 12-03-2012, 21:07

Cytat:
Rany gościa faktycznie niezła demola po raz drugi:)

Dokładnie, ale inaczej się nie dało :( UKP, ecu silnika i skrzyni, cała wiązka do silnika oraz ecu od AYC z wiązką też musiała być inna, oczywiście w międzyczasie dorzucenie przewodów do gazu i wskaźników, wszystko zrobione tak jak powinno być :) i jeszcze gruby kabel + prowadzony na tył auta do gniazdka zapalniczki oraz przetwornicy 220V 8)

fj_mike - 12-03-2012, 21:43

danino88, mam nadzieję, że zobaczę VRa na Zlocie w sierpniu? :wink:
Anonymous - 12-03-2012, 21:52

poliftowego tyłu nie przeszczepiasz ?
danino88 - 12-03-2012, 21:58

Cytat:
danino88, mam nadzieję, że zobaczę VRa na Zlocie w sierpniu? :wink:

Powinienem się pojawić na dzień :)

Cytat:
poliftowego tyłu nie przeszczepiasz ?

A co chętny ?? :P :P :P Oczywiście że idzie przeszczep ale nie w tej chwili :) Tył pójdzie na zakończenie projektu :) Na razie musiał być założony zderzak z vrki przedliftowej bo wydech nie chciał się zmieścić 8) 8) 8)

Edit: Poprawa cytatu.

Anonymous - 12-03-2012, 22:02

danino88 napisał/a:
A co chętny ?? :P :P :P

a masz jeszcze jeden ? :D 8)