Nasze nieMiśki ;-) - Bella Italiano - Mokra Włoszka
Anonymous - 17-04-2013, 20:15
~234 tys, padł prawy tylny łącznik stabilizatora, kupione oba nowe MOOG 46 zł za sztukę,
a tak to tylko leje i jeżdżę
Matejko - 17-04-2013, 23:12
nie ma zestawów ze sztywnym kołem, wiekszy moment przeniesie ?
Anonymous - 09-05-2013, 17:06
~237 tys, minął roczek jakoś już jak Bella jest u mnie
szybkie podsumowanie:
zrobione 38 tys km co daje troszkę ponad 3 tys miesięcznie, w sumie mało w tym roku jeździłem.
wymiany części:
wahacz lewy górny przód, ~250zł
łożysko z piastą lewy przód, ~350zł
regeneracja alternatora, ~500zł
regeneracja rozrusznika, ~300zł
łączniki stabilizatora tył, ~ 100zł
2 poduszki pod skrzynią biegów i silnikiem ~450zł - jedna delikatnie pukała, wymiana drugiej profilaktycznie,
2 amortyzatory klapy tylnej - pękł plastik mocujący w jednym i wyłamało w drugim cena 37 zł sztuka.
oprócz tego eksploatacja:
oleje, filtr paliwa, powietrza, kabinowy.
chyba o niczym nie zapomniałem, a jak tak to pewnie zaraz ktoś mnie poprawi
wiec tak "psuje" się ostro traktowana Alfa.
Rafal_Szczecin - 09-05-2013, 17:20
zapomniales o przedniej szybie
Anonymous - 09-05-2013, 17:25
szybę sam potłukłem to się nie liczy xD no ale cena szyby z miejscem na sensor~500 zł wraz z montażem.
fj_mike - 09-05-2013, 18:51
Psuje się gorzej niż Fiat
A tak na poważnie to twój temat jest odzwierciedleniem uprzedzeń do AR. Cieszę się że taki powstał
Marcin-Krak - 09-05-2013, 19:06
Dalej nudy i nic się nie dzieje
Będą jaja jak na podstawie tego tematu nagle MM przerzucą się Alfy
Może przynajmniej wtedy będzie się coś działo
Anonymous - 09-05-2013, 21:00
aaa no zapomniałem jednak,
klocki i tarcze się jeszcze z przodu "popsuły" ceny nie pamiętam ale coś koło 600 zł chyba za komplet
Marcin-Krak napisał/a: | Będą jaja jak na podstawie tego tematu nagle MM przerzucą się Alfy |
pierwsze przymiarki już są ogólnie kilku MM pytało o jakieś sztuki do oceny więc kto wie...
mkm - 09-05-2013, 21:07
Derpin napisał/a: | no ale cena szyby z miejscem na sensor~500 zł wraz z montażem. |
podawaj producenta, bo "chiny" w Krakowie jeszcze tańsze
Anonymous - 09-05-2013, 21:15
Guardian, nie wiem czy to chińczyk czy nie, musiała być na już wiec brałem co było, cenowo pewnie koło 450 zeta z montażem nawet, ale nie pamiętam dokładnie już, wiem że pilinkton był niewiele droższy ale 2 dni oczekiwania, zresztą może to być nawet chińczyk przy moich przebiegach i tak za max kolejny rok wymienię bo będzie już cała "podziurkowana".
wyderka - 09-05-2013, 23:29
zmartwiłeś mnie tymi cenami a 159 miała być u mnie następcą galanta
Anonymous - 10-05-2013, 00:23
wyderka napisał/a: | zmartwiłeś mnie tymi cenami |
ale chyba poza kompletną piastą, ceny są porównywalne. do tego np 2 poduszki pod silnik i skrzynie z ORG za 450 zł, do gala tyle by nawet jedna albo pół nie kosztowała w ASO...
wahacz biorąc pod uwagę cenę i przebieg jaki na nim zrobisz spokojnie też wychodzi porównywalnie co wymiana któregoś z przodu co chwilę w galancie...
zresztą można założyć 16" na cały rok, jeździć wolniej po dziurach i wtedy sprawdzić ile wytrzyma, u mnie cały rok na 17" i spokojnie nie jeżdżę czasem po bardzo złych drogach... ;/
zresztą auto jest jeszcze w miarę świeże, więc i ceny zamienników na pewno będą z czasem spadać
wyderka napisał/a: | a 159 miała być u mnie następcą galanta |
zastanów się tylko czy spełnia wymagania co do wielkości w porównaniu do galanta, bo nawet kombi włosi umyślnie nazywają sportwagon jednak 450L to niezbyt dużo jak na bagażnik kombii...
Fragu - 10-05-2013, 18:15
Derpin, a jak tam turbas i dwumasa? wtryski? ile masz juz nalatane?
Te ceny wygladaja calkiem spoko...jak zwykle w gazetach glupoty pisza.
Anonymous - 10-05-2013, 18:40
Fragu napisał/a: | Derpin, a jak tam turbas i dwumasa? wtryski? ile masz juz nalatane? |
kupiłem auto świeżo po wymianie sprzęgła i łożysk w skrzyni, skrzynia jest od GM i coś tam w niej huczało przy przebiegu 195 tys wiec poprzedni właściciel to jeszcze naprawiał, wtryski jeszcze ORG i póki co korekty są ok, o dwumasie pisałem wcześniej że prawdopodobnie jest jeszcze ORG, obecnie nalatane mam ~237tys.
ceny w wielu przypadkach dzięki rabatom jakiem mam przez Rafała załatwiane, ale ogólnie nie odbiega to od cen na allegro, czy nawet czasem znajomy w sklepie z częściami do włoszczyzny ma jeszcze taniej niż przez Rafała
wiadomo jak przyjdziesz z ulicy i nie potrafisz poszukać tańszego dostawcy części to za wahacz górny i 500 potrafią krzykną
Fragu - 11-05-2013, 10:47
Derpin, naprawdę ładne auto, gdzieś tam chciałem takie kupić..ale mojej żonie "trójkąt z przodu" i "rejestracja z boku" sie nie podobaja i nie pogadasz
Jeśli dwumasa oryginalna to bardzo ladnie wytrzymala...tym bardziej przy takiej mocy i nm. Pewnie idzie dostac calkiem spoko zamiennik LUka?
|
|
|