Nasze Miśki - CA4A Błękitne Malibu
Tomek - 16-01-2014, 20:23
ozzy89 napisał/a: | idealny wybór |
wiem
w weekend się obejrzy jak tam twoje lakierowanie się ostało
ozzy89 - 16-01-2014, 21:04
tomek84 napisał/a: | w weekend się obejrzy jak tam twoje lakierowanie się ostało |
Nie moje malowanie, tylko Edgara, od którego odkupiłem te felgi jeszcze do CA1A Malibu W sumie te felgi przejeździły u mnie wszystkie trzy Colty Miałem udział przy malowaniu diamentów na dekielkach (oklejenie i matowanie), a prysnął mi je lakiernik w ASO, w którym pracowałem
Schizo - 16-01-2014, 23:32
Sam chciałem brać te felgi, uważam że to dobry wybór.
Brałem już kiedyś graty od niego i wszystko było ok, podejrzewam, że w tym przypadku nie będzie inaczej.
Tomek - 23-01-2014, 08:39
akurat jestem na etapie szukania OC
AXA, gdzie mam OC na Colta daje mi propozycję odnowienia za 393 zł
agent ubezpieczeniowy znalazł mi najtaniej za 299 zł
zwiedzałem motostat, przy okazji zauważyłem, że mogę tam obliczyć OC w Proama
moje zniżki 30%, zniżki od proama - 40%, a efekt - 806 zł
ozzy89 - 23-01-2014, 12:40
U mnie ostatnio HDi jest tanie. Kilka aut w rodzinie ubezpieczone w tym roku. Przedwczoraj ubezpieczałem Accorda i chciałem MTU, bo tam Colty miałem najtaniej, a wyszła masakra. Zaśpiewali ponad 900 zł, a w HDi zapłaciłem 669.
Hugo - 23-01-2014, 13:15
Ja mam Gala w MTU, chyba 580 zł/rok.
Tomek - 23-01-2014, 13:19
Cytat: |
Ja mam Gala w MTU, chyba 580 zł/rok. |
Galanta mam w AXA za 393, za Colta w AXA zapłaciłem rok temu 436
i generalnie w OC nic mnie już nie zdziwi
ale Proama wchodziła na rynek jako super tani ubezpieczyciel (tzn. tak było w ich reklamach) i rzekomo dawali większe zniżki,
a po raz drugi w życiu robie tam symulację i wychodzi mi najdroższej ze wszystkich
no i 900 zł, po 4 latach bezszkodowej jazdy to nie halo (do tego, przy deklarowanej (wg nich) dodatkowej zniżce 40%)
Rafal_Szczecin - 23-01-2014, 13:35
i tak PZU jest mistrzem
za OC i AC do S40 policzli sobie w tym roku ponad 4200 zl
w liberty direct wyszlo niecale 1800 zł
ja za OC mojego V50 w liberty place 530za rok.a proama tak jak mowisz,mimo, ze wszedzie glosza ze najtaniej i najwiecej znizek bo nawet 70% to za kazdym razem wychodzili najgorzej
londolut - 23-01-2014, 13:43
Zobaczcie jeszcze mDirect z mBanku.
Tomek - 23-01-2014, 13:44
Rafal_Szczecin napisał/a: |
ja za OC mojego V50 w liberty place 530za rok.a proama tak jak mowisz,mimo, ze wszedzie glosza ze najtaniej i najwiecej znizek bo nawet 70% to za kazdym razem wychodzili najgorzej |
przypomina mi się tutaj mój były szef, który mówił "10% from zero is still zero" to o rocznych bonusach
widać proama działa na tej samej zasadzie, tylko na odwrót: "ustalimy sobie najwyższe stawki wyjściowe, a potem wciśniemy ludziom, że mamy największe zniżki"
Hugo - 23-01-2014, 14:20
tomek84 napisał/a: | Galanta mam w AXA za 393 | Babka w CUK mi wyszukała MTU jako najtańsze, mimo, że od 16 lat mam prawo jazdy, nie miałem nawet jednej stłuczki, mam ponad 25 lat i maksymalne zniżki. Nie kapuję tego. To chyba przez region, bo widzę, że to ma duże znaczenie. Dzisiaj dzwoniła do mnie babka z Liberty Direct z ofertą, ale nie miałem czasu rozmawiać.
Andrew - 23-01-2014, 18:50
Ja na gala mam OC+NW 340 zł, a colta 200 zł z groszami.
Tomek - 23-01-2014, 19:14
Cytat: | agent ubezpieczeniowy znalazł mi najtaniej za 299 zł |
tomek84 napisał/a: | zwiedzałem motostat, przy okazji zauważyłem, że mogę tam obliczyć OC w Proama
moje zniżki 30%, zniżki od proama - 40%, a efekt - 806 zł |
jak się okazało, ro najtańsze OC było w Proama,
no nie mam słów
gość mi mówił, że mają jakąś promocję, że jak masz 30 lat i 3 lata beszkodowej jazdy, to dają od razu maksymalne zniżki
bialyjayz - 23-01-2014, 23:13
tomek84 napisał/a: | ak się okazało, ro najtańsze OC było w Proama,
no nie mam słów
gość mi mówił, że mają jakąś promocję, że jak masz 30 lat i 3 lata beszkodowej jazdy, to dają od razu maksymalne zniżki |
bo symulacja nijak ma się do rzeczywistości, dla przykładu ja Galanta przez internet wyliczyłem sobie 1500 w AXA poszedłem do agenta i siup 800 zł. Warto czasem się pofatygować osobiście.
Taką ciekowostkę dodam jeszcze, że ceny OC przynajmniej w AXA różnią się od siebie z minuty na minutę. Jednego dnia wyliczone miałem 1100zł i tak spadało co chwila by na końcu dnia wyszło końcowe 800, które zresztą wykupiłem.
Bartekkita - 24-01-2014, 00:36
Hugo napisał/a: | tomek84 napisał/a: | Galanta mam w AXA za 393 | Babka w CUK mi wyszukała MTU jako najtańsze, mimo, że od 16 lat mam prawo jazdy, nie miałem nawet jednej stłuczki, mam ponad 25 lat i maksymalne zniżki. Nie kapuję tego. To chyba przez region, bo widzę, że to ma duże znaczenie. Dzisiaj dzwoniła do mnie babka z Liberty Direct z ofertą, ale nie miałem czasu rozmawiać. |
Przynajmniej w AXA to sedno sprawy. U mnie na współwłasność z rodzicielką(60% zniżki ostatnia szkoda 5 lat temu) + ja zero zniżek + maksymalna zwyżka na wiek wychodziło na mój kod pocztowy(centrum Wrocławia) 1100, na podwrocławską gminę już 900, a na wiochę 60 km od Wrocka zapłaciłem 656 i takie wykupiłem. Żeby nie było niedomówień w formularzu pytają się o kod pocztowy miejsca w którym auto będzie parkowane/czy też miejsce zamieszkania(nie pamiętam) w każdym bądź razie, adres na który auto jest zarejestrowane ich nie obchodzi. Dzwoniłem do nich specjalnie dwa razy i grałem głupa, że zameldowany tu, ale z rodzicami się wyprowadziłem parę miesięcy temu który adres mam podać. I obie Panie przez telefon mi potwierdziły, że ten gdzie auto będzie parkowane. A na co im to wiedzieć w przypadku OC to nie mam pojęcia, nie mają też tego jak sprawdzić, ani to że parkuje w miejscowi X nie znaczy, że nie wjadę w kogoś w miejscowości Y no ale cena mi bardzo pasuje
|
|
|