Nasze Miśki - MSS Zielona żaba by Bizi78.
mkm - 10-04-2015, 00:49
Ziemba., z tym uczeniem różnie bywa.
Nie znalazłem reguły dlaczego niekiedy przez ładnych kilka kilometrów jest falowanie i nie trzyma wolnych, a w innych podpinasz i jedziesz bez problemów.
Była teoria, że w starszych trzeba uczyć, a w nowszych (po94-tym) nie trzeba.
Niestety u mnie się to nie sprawdza.
Jedyną zależność (być może błędnie), którą zauważyłem jest przebieg - im większy tym nauka dłuższa
Bizi78 - 15-04-2015, 14:53
Dzisiaj wymieniony kujawski w Żabie na LM MoS2 + filtr Knechta.
Strasznie dziwny kolor ma ten olej .
Nawet mechanik się dziwił i dopytywał czy to jakiś z budki z frytkami .
Następnie udałem się do zakładu blach-lak na wstępną wycenę dwóch małych robótek .
Do zrobienia tylne nadkole i jeden kielich, oba elementy z ingerencją boszki i spawarki.
Koszt około 1000zł w tym robota, reperaturka i malowanie .
Zakład drogi ale podobno solidny, kiedyś mieli ASO mitsu.
Druga sprawa, przy wymianie kujawskiego cyknąłem parę fotek podwozia.
Szczerze, parę rzeczy na ostatnich fotkach mnie bardzo martwi .
Chyba będę się musiał ładnie uśmiechnąć do Jacka, może mi to jakoś ogarnie .
mjsystem - 15-04-2015, 17:31
Bizi78 napisał/a: | Strasznie dziwny kolor ma ten olej .
Nawet mechanik się dziwił i dopytywał czy to jakiś z budki z frytkami | No co? Kujawski Podwozie nie takie straszne. Na Elbe dojedzie
Hugo - 15-04-2015, 18:11
O kurcze, myślałem, że wszystkie SS i Carismy miały fabrycznie konserwowane podwozie Nie ma tragedii, wszystko do zrobienia, koszt nie powinien być straszny.
Bizi78 - 15-04-2015, 18:18
Hugo napisał/a: | Nie ma tragedii, wszystko do zrobienia, koszt nie powinien być straszny. |
To kiedy mam ci Żabę podstawić .
mjsystem napisał/a: | Na Elbe dojedzie |
Dobra, dobra picuj gala, spejsem to musielibyśmy wyjechać już w czwartek .
robertdg - 15-04-2015, 19:56
Ta korozja wychodzi z łaczeń profili jezeli chciałbyś mieć to porzędnie zrobione to trzebaby zdemontować te profile, oczyścić, ponownie przyspawać i zakonserwować, jak to ruszysz po wierzchu to rdza w srodku i tak dalej będzie kwitła
se7en - 15-04-2015, 20:04
to przeciez skutek jazdy corocznej zimy bez zadnej 'dodatkowej' konserwacji
mjsystem - 15-04-2015, 20:17
Bizi78 napisał/a: |
mjsystem napisał/a:
Na Elbe dojedzie
Dobra, dobra picuj gala, spejsem to musielibyśmy wyjechać już w czwartek | Trudno, będzie więcej czasu na browary. Piszę poważnie.
Bizi78 - 15-04-2015, 20:36
robertdg napisał/a: | Ta korozja wychodzi z łaczeń profili jezeli chciałbyś mieć to porzędnie zrobione to trzebaby zdemontować te profile, oczyścić, ponownie przyspawać i zakonserwować, jak to ruszysz po wierzchu to rdza w srodku i tak dalej będzie kwitła |
To powiedz Robert ile taka przyjemność +- może kosztować
Trzeba brać kredyt .
robertdg - 15-04-2015, 22:06
Szczerze to trzeba mieć niezły sentyment aby to robić bo sprawa dośc skomplikowana, trzeba wybebeszyć wnętrze auta, zbiornik paliwa, przewody paliwo-hamulce.
Bizi78 - 27-04-2015, 18:55
W sobotę Żaba dostała dwie nowe oponki:
Przy wymianie kół okazało się że padł łącznik stabilizatora .
Dodatkowo zregenerowałem mechanizm przednich wycieraczek.
Po umyciu Żaby musiał spaść deszcz i lipa z foto .
mjsystem - 28-04-2015, 08:52
Bizi78 napisał/a: | W sobotę Żaba dostała dwie nowe oponki: | Dlaczego nie cztery? Żałujesz swojej żabce?
Hugo - 28-04-2015, 09:54
Bizi78, orientujesz się czy podpory górne przednich sprężyn są takie same na prawą i lewą stronę? Jeszcze o coś chciałem spytać, ale zapomniałem...
Bizi78 - 28-04-2015, 17:35
mjsystem napisał/a: | Dlaczego nie cztery? Żałujesz swojej żabce? |
3 lata temu dostała dwie nówki to teraz zainwestowałem w kolejne dwie, bo jedna miała dość poważne obtarcie od krawężnika .
Hugo napisał/a: | Bizi78, orientujesz się czy podpory górne przednich sprężyn są takie same na prawą i lewą stronę? |
Jeśli chodzi o oporę i górne mocowanie jak na foto poniżej, to jest takie samo prawo lewo.
Źródło: http://archiwum.allegro.p...3495176902.html
Mjuszor - 05-05-2015, 13:24
Super autko ! Życzę bezawaryjnego użytkowania ! Japończyki górą !
|
|
|