Nasze Miśki - Lancer Evo IV
Wszyc - 05-01-2015, 02:17
Seiji napisał/a: | https://www.youtube.com/watch?v=gFiFKjL9JwY
na drugim szklanka straszna już była niestety
|
Tak wyglądał mój dojazd do pracy pierwszego dnia śniegu o 3 nad ranem zanim pługi wyjechały i na letnich oponkach 35km do pracy jechałem z prędkościami rzędu 20-30km/h ale jaki banan na twarzy na całe 8h w pracy
... jedyny minus to taki, że tyle śniegu było na drogach że mi zderzak z jednej strony zerwało
brccrx - 06-01-2015, 04:18
Od pierwszego posta polecialem, podziwiam upor w dazeniu do przywrocenia evo do oryginalu
Jak podkrecisz doladowanie to i mapy paliwa bedziesz musial zmienic, 4 niestety ma metalowy ECU ale daj od 5ki i przez ecuflash z kablem OP 2.0 mozesz wszystko zrobic bez problemu. Masz szerokopasmowa lambde z wyswietlaniem AFR zamontowana? Jakie masz cisnienie doladowania teraz?
Pozdrawiam, dawno Cie nie widzialem na Mitsipieces?
Seiji - 06-01-2015, 13:09
aktualnie mam dużo poniżej serii, 0.5 bar - brakuje mi zwężki przed aktuatorem sprężarki. Mam EGT, a AFR da się odczytać z EvoScanu
brccrx - 06-01-2015, 20:17
A masz "boost solenoid" w tej 4-ce, wykrywa ze jest 0.5 czy wtryskuje paliwo jak by bylo tyle co w serii? Robiles pomiar mocy i momentu na drodze? Przy zaznaczonych odpowiednich opcjach odzczytasz katy wyprzedzenia zaplonu, dlugosc otwarcia wtryskow i detonacje razem z profilami map paliwa i zaplonu jaka uzywa w danym momecie (hi/low octane) no i afr jak wspomniales. Masz moze jakies zdjecia wykresow z datalogow?
Wszystko szczelne? Choc pytanie chyba nie na miejscu widzac z jaka starannoscia wszystko ogarniete jest
Seiji - 06-01-2015, 20:25
jest boost solenoid, wszystko jest pospinane na nowych wężykach zgodnie z manualem ralliartu
mam tylko taki kawałek, robiłem ich więcej jak ogarniałem problemy z walniętym regulatorem napięcia w alternatorze
samo odpalanie, ale na AFR do samego odcięcia mam 14.7
brccrx - 06-01-2015, 20:47
Jak bys mial afr do odciecia 14.7 to bys juz silnik remontowal
Tu masz tabelke afr w e7 czy 8 nie pamietam dokladnie tak mniej wiecej powinno byc:
Z jakiego programu ten wydruk? Chyba nie z evoscana?
Seiji - 06-01-2015, 21:01
z evoscana zapisany datalog w excelu
brccrx - 06-01-2015, 21:16
A masz jakis normalny z wykresami poszczegolnych danych, moge przykladowy jakis dac z v6 miveca jak chcesz dokladnie zobaczyc o jaki pytam?
Seiji - 06-01-2015, 21:18
brccrx napisał/a: | A masz jakis normalny z wykresami poszczegolnych danych, moge przykladowy jakis dac z v6 miveca jak chcesz dokladnie zobaczyc o jaki pytam? |
no właśnie nie za bardzo wiem o co chodzi
brccrx - 06-01-2015, 21:40
Prosze bardzo
Tu masz kolegi Kobe evo 8 z pieces jak robilismy pomiar mocy i momentu przed tym jak pojechal do mapowania.
Legenda na gorze obrazka z lewej wybor opcji ktorych parametry chcesz sprawdzic. Kopalnia wiedzy co sie z silnikiem dzieje!
Seiji - 06-01-2015, 21:59
to co wkleiłem to poniekąd to samo tylko że w czystych liczbach bez wykresu
ale screena mapy paliwowej to w sumie mogłem zrobić, dobrze, że nic nie stracone
Seiji - 08-02-2015, 01:36
https://www.youtube.com/watch?v=HosO1CKr_Cw
takie tam
Torp12 - 08-02-2015, 10:18
Lancer dużo ładniej chodził od Subaru
Rafal_Szczecin - 08-02-2015, 12:23
za te niebieskie zenony właściciel subaru powinien stracić prawko .
Seiji - 08-02-2015, 14:28
Rafal_Szczecin napisał/a: | za te niebieskie zenony właściciel subaru powinien stracić prawko . |
wielokrotnie mu to tłumaczyłem, ale nie słucha
plus taki, że po tym ślizganiu rozsypał mu się silnik i na razie na drodze go nie zobaczymy
|
|
|