Nasze Miśki - ! SREBRNA SIGMA ze Wschodu !
marycjusz - 02-11-2015, 17:47
Znalazłem wreszcie chwilę na sesję zdjęciową sigmy Podsumowując ten rok – mnóstwo pracy włożone w to auto ale przywróciłem jej dawny blask i wigor

Hugo - 02-11-2015, 18:36
Przepiękne auto. Chcesz się zamienić na moje EA?
dmi - 02-11-2015, 20:00
piękna sigma...nie pasuje mi tylko to przyciemnienie szyb jakieś takie jakby za ciemne, widzę, że boczne szyby, te małe szybki i tylna szyba mają inny % przepuszczalności ? Czy to tylko złudzenie ?
Bartekkita - 02-11-2015, 22:13
marycjusz, auto piękne A jak się ma sprawa przekładki skrzyni?
marycjusz - 02-11-2015, 22:21
Hugo napisał/a: | Chcesz się zamienić na moje EA? | NIE
dmi napisał/a: | małe szybki i tylna szyba mają inny % przepuszczalności ? Czy to tylko złudzenie ? | nie to nie złudzenie, po prostu wszystkie szyby zostały przełożone z dawcy - ktoś tak kiedyś zrobił - będzie i czas na poprawki i zrobienie szyb tylnych drzwi w tym samym odcieniu dmi napisał/a: | .nie pasuje mi tylko to przyciemnienie szyb jakieś takie jakby za ciemne | - latem w ostatnie upały te szyby mega pomagały Bartekkita napisał/a: | A jak się ma sprawa przekładki skrzyni? | - przekładka skrzyni wciąż odkładana z weekendu na weekend mój kierownik przedsięwzięcia (brat) wiecznie zajęty remontami a to mercedesa SLa z 84 roku, a to Horneta z lat 70tych , a ostatnio wpadł mu w łapy jakiś chevrolet z silnikiem 5 litrowym, auto o długości chyba z 10 metrów Nie no, cisnę brata i może przed końcem roku swap skrzyni ogarniemy
Siasia - 04-11-2015, 21:13
jestem pod wrażeniem cudowne auto zakochałam się
pamiętaj że obiecałeś mi się nią przejechać na ogólnopolskim zlocie
marycjusz - 05-11-2015, 13:33
Jak obiecałem, tak też będzie
Dario1986 - 05-11-2015, 14:42
marycjusz, piękna fura... myślę że na Zlocie spokojnie możesz bilety sprzedawać na kajtnięcie się Sigmą
Bartekkita - 05-11-2015, 21:41
marycjusz napisał/a: | - przekładka skrzyni wciąż odkładana z weekendu na weekend mój kierownik przedsięwzięcia (brat) wiecznie zajęty remontami a to mercedesa SLa z 84 roku, a to Horneta z lat 70tych , a ostatnio wpadł mu w łapy jakiś chevrolet z silnikiem 5 litrowym, auto o długości chyba z 10 metrów Nie no, cisnę brata i może przed końcem roku swap skrzyni ogarniemy |
To trzymam kciuki
Bartekkita - 05-11-2015, 21:42
marycjusz napisał/a: | - przekładka skrzyni wciąż odkładana z weekendu na weekend mój kierownik przedsięwzięcia (brat) wiecznie zajęty remontami a to mercedesa SLa z 84 roku, a to Horneta z lat 70tych , a ostatnio wpadł mu w łapy jakiś chevrolet z silnikiem 5 litrowym, auto o długości chyba z 10 metrów Nie no, cisnę brata i może przed końcem roku swap skrzyni ogarniemy |
To trzymam kciuki
marycjusz - 30-12-2015, 10:35
w lutym 2015 wymieniałem korek wlewu oleju - kupiłem taki za 17 zł z allegro (na stronie 12 mojego posta jest dyskusja na ten temat) - korek nie wytrzymał nawet roku, więc odradzam
Zakupiłem za to korek który polecał Wojtas , o ten http://e-pajero.pl/smarow...32260&results=4 zobaczymy jak długo wytrzyma.
Tymczasem z napraw w mojej sigmie szykuje się łożysko przednie lewe bo trajkocze - wydaje mi się że to łożysko a nie przegub, bo nie trajkocze na zakrętach przy przyspieszaniu/dodawaniu gazu, tylko przy swobodnym toczeniu się koła (ale tylko wchodząc w zakręt) - dobrze kombinuję ?
A tak poza tym to sigma śmiga bezawaryjnie
Jaram się nią np na myjni hłe hłe hłe
jacek11 - 30-12-2015, 11:14
Jak można popsuć korek wlewu oleju wystarczy zmienić uszczelkę,i jest jak nowy
Hugo - 30-12-2015, 12:09
Oryginał wytrzyma kolejne 25 lat jacek11 napisał/a: | wystarczy zmienić uszczelkę,i jest jak nowy | Dokładnie, nowa ori uszczelka to koszt 10 zł.
marycjusz - 30-12-2015, 17:44
jacek11 napisał/a: | Jak można popsuć korek wlewu oleju | a ja wiem ?
W sumie mogłem samą uszczelkę wymienić tak jak piszecie ale kupiłem już cały nowy korek i mam nadzieję, że będzie spoko
GóR3K - 27-10-2016, 22:04
Jak tam autko sie spisuje ? jakieś foto aktualne ?
|
|
|