To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - ! SREBRNA SIGMA ze Wschodu !

marycjusz - 02-11-2015, 17:47

Znalazłem wreszcie chwilę na sesję zdjęciową sigmy ;) Podsumowując ten rok – mnóstwo pracy włożone w to auto ale przywróciłem jej dawny blask i wigor ;)

Hugo - 02-11-2015, 18:36

Przepiękne auto. Chcesz się zamienić na moje EA? :wink:
dmi - 02-11-2015, 20:00

piękna sigma...nie pasuje mi tylko to przyciemnienie szyb jakieś takie jakby za ciemne, widzę, że boczne szyby, te małe szybki i tylna szyba mają inny % przepuszczalności ? Czy to tylko złudzenie ?
Bartekkita - 02-11-2015, 22:13

marycjusz, auto piękne ;) A jak się ma sprawa przekładki skrzyni?
marycjusz - 02-11-2015, 22:21

Hugo napisał/a:
Chcesz się zamienić na moje EA? :wink:
NIE :butthead: :D
dmi napisał/a:
małe szybki i tylna szyba mają inny % przepuszczalności ? Czy to tylko złudzenie ?
nie to nie złudzenie, po prostu wszystkie szyby zostały przełożone z dawcy - ktoś tak kiedyś zrobił - będzie i czas na poprawki i zrobienie szyb tylnych drzwi w tym samym odcieniu :)
dmi napisał/a:
.nie pasuje mi tylko to przyciemnienie szyb jakieś takie jakby za ciemne
- latem w ostatnie upały te szyby mega pomagały ;)
Bartekkita napisał/a:
A jak się ma sprawa przekładki skrzyni?
- przekładka skrzyni wciąż odkładana z weekendu na weekend mój kierownik przedsięwzięcia (brat) wiecznie zajęty remontami a to mercedesa SLa z 84 roku, a to Horneta z lat 70tych , a ostatnio wpadł mu w łapy jakiś chevrolet z silnikiem 5 litrowym, auto o długości chyba z 10 metrów ;) Nie no, cisnę brata i może przed końcem roku swap skrzyni ogarniemy ;)
Siasia - 04-11-2015, 21:13

jestem pod wrażeniem :shock: cudowne auto zakochałam się :mrgreen:

pamiętaj że obiecałeś mi się nią przejechać na ogólnopolskim zlocie ;)

marycjusz - 05-11-2015, 13:33

Jak obiecałem, tak też będzie ;)
Dario1986 - 05-11-2015, 14:42

marycjusz, piękna fura... myślę że na Zlocie spokojnie możesz bilety sprzedawać na kajtnięcie się Sigmą :)
Bartekkita - 05-11-2015, 21:41

marycjusz napisał/a:
- przekładka skrzyni wciąż odkładana z weekendu na weekend mój kierownik przedsięwzięcia (brat) wiecznie zajęty remontami a to mercedesa SLa z 84 roku, a to Horneta z lat 70tych , a ostatnio wpadł mu w łapy jakiś chevrolet z silnikiem 5 litrowym, auto o długości chyba z 10 metrów Nie no, cisnę brata i może przed końcem roku swap skrzyni ogarniemy ;)

To trzymam kciuki :)

Bartekkita - 05-11-2015, 21:42

marycjusz napisał/a:
- przekładka skrzyni wciąż odkładana z weekendu na weekend mój kierownik przedsięwzięcia (brat) wiecznie zajęty remontami a to mercedesa SLa z 84 roku, a to Horneta z lat 70tych , a ostatnio wpadł mu w łapy jakiś chevrolet z silnikiem 5 litrowym, auto o długości chyba z 10 metrów Nie no, cisnę brata i może przed końcem roku swap skrzyni ogarniemy ;)

To trzymam kciuki :)

marycjusz - 30-12-2015, 10:35

w lutym 2015 wymieniałem korek wlewu oleju - kupiłem taki za 17 zł z allegro (na stronie 12 mojego posta jest dyskusja na ten temat) - korek nie wytrzymał nawet roku, więc odradzam :)

Zakupiłem za to korek który polecał Wojtas , o ten http://e-pajero.pl/smarow...32260&results=4 zobaczymy jak długo wytrzyma.

Tymczasem z napraw w mojej sigmie szykuje się łożysko przednie lewe bo trajkocze - wydaje mi się że to łożysko a nie przegub, bo nie trajkocze na zakrętach przy przyspieszaniu/dodawaniu gazu, tylko przy swobodnym toczeniu się koła (ale tylko wchodząc w zakręt) - dobrze kombinuję ?

A tak poza tym to sigma śmiga bezawaryjnie :)
Jaram się nią np na myjni hłe hłe hłe :)

jacek11 - 30-12-2015, 11:14

Jak można popsuć korek wlewu oleju :roll: wystarczy zmienić uszczelkę,i jest jak nowy 8)
Hugo - 30-12-2015, 12:09

marycjusz napisał/a:
Zakupiłem za to korek który polecał Wojtas , o ten http://e-pajero.pl/smarow...32260&results=4 zobaczymy jak długo wytrzyma
Oryginał wytrzyma kolejne 25 lat :D
jacek11 napisał/a:
wystarczy zmienić uszczelkę,i jest jak nowy
Dokładnie, nowa ori uszczelka to koszt 10 zł.
marycjusz - 30-12-2015, 17:44

jacek11 napisał/a:
Jak można popsuć korek wlewu oleju
a ja wiem ? :-k
W sumie mogłem samą uszczelkę wymienić tak jak piszecie ale kupiłem już cały nowy korek i mam nadzieję, że będzie spoko ;)

GóR3K - 27-10-2016, 22:04

Jak tam autko sie spisuje ? jakieś foto aktualne ? :)