Nasze Mi¶ki - Galancer Evilution i Satarion oraz czarne GTO TT MK3
TommiCrazy - 29-02-2012, 23:48
Niech was tylko niezmyli fakt ze to jest wersja narrowbody, brak mu poszezen nadkoli, co potem jest udreka kazdego posiadacza stariona.ogolnie to jest prawie identyczna wersja jak moja ale te nadkola jednak robia roznice, choc jak na narrowbody wyglada lepiej niz inne , to musi byc jakis model przejsciowy, ten pakiet stylistyczny niebyl czesto spotykany.
Na moja glowe przychodzi mi mysl ze po wypuszczeniu w 86 roku widebody , do pozostalych modeli dodano taki atrakcyjny optyczny pakiet zeby sie reszta nadprodukowanych modeli sprzedala.
Juz w marcu chcialem brac auto do uk ale ciagle sie wstrzymuje zewzgledu na zlot mitsubishi
Juiceman - 01-03-2012, 00:08
Miło było by zobaczyć dwa stariony na zlocie
TommiCrazy - 22-04-2012, 20:48
narazie wszystko wskazuje ze nic mi nie koliduje z terminem zlotu ale niechce zapeszac do ostatniej chwili, w miedzy czasie fajnie by bylo gdyby ktos mi mogl podpowiedziec czy pompa wspomagania stariona wystepuje rowniez w jakis innych modelach mitsubishi. czas najwyzszy wymienic pompe wiec musze wiedziec czego szukac.
kolejna sprawa to czy ktos ma aktualny numer do japaneze ( marka) i czy on nadal handluje czesciami?
Krzyzak - 22-04-2012, 21:45
TommiCrazy napisał/a: | kolejna sprawa to czy ktos ma aktualny numer do japaneze ( marka) i czy on nadal handluje czesciami? | +48 42 215 44 02, tak handluje
m6riano - 22-04-2012, 23:21
TommiCrazy napisał/a: | wiec musze wiedziec czego szukac. |
A masz tam na niej jaki¶ numer nasmarowany...?
TommiCrazy - 22-04-2012, 23:28
niestety auto jest w polsce, a ja w angli, dlatego chcialem odrazu kupic czesci zanim wroce na urlop.
wiem ze jak do galanta kupowalem czesci to niektore zamieniki wg katalogu pasowaly do innych modeli mitsu, stad sie tez zastanawiam czy ktos ma taki katalog , starion to niejest zbyt popularne auto wiec nie w kazdym katalogu z czesciami moga byc informacje na ten temat.
m6riano - 22-04-2012, 23:30
Najlepiej to organoleptycznie dobrać co¶..bo nawet do gala EA 4G63 SOHC jest 3 czy 4 rodzaje pomp..
Hubeeert - 23-04-2012, 10:43
TommiCrazy napisał/a: | stad sie tez zastanawiam czy ktos ma taki katalog |
Marek ma na pewno.
TommiCrazy - 05-05-2012, 01:27
Pytanko techniczne, przymiezalem sie do zakupu zawieszenia, regulowanych amortyzatorow d2 , i teraz doczytalem ze jest konieczne w nich cos przerabiac "welding" to chyba spawanie, zeby dopasowac do danego modelu auta.....czy ktos sie z tym spotkal wczesniej, czy to ma rece i nogi?
robertdg - 05-05-2012, 08:11
Pokaż te informacje, bo aż człowiek zszokowany jak czyta o spawaniu amortyzatorów (tak, welding to spawanie)
TommiCrazy - 06-05-2012, 00:21
dla przykladu, oferta z ebaja
http://www.ebay.co.uk/itm...#ht_2385wt_1077
( wdizalem tez inne opcje z usa, i tez pisalo cos o spawaniu z elementami oryginalnego zawieszenia.... problem w tym ze starion to zadkie auto, wiec ciezko bedzie o cos wpelni dedykowanego kupic , widze ze nie zabardzo jest mozliwosc kupic zawieszenie w inny sposob, przerobka ebdzie konieczna w kazdym przypadku... tylko teraz czy warto i jak ???
robertdg - 06-05-2012, 08:26
Wydaje mi się, że okre¶lenie "Welding type with tops" odno¶i się do charakteru wykonania zestawu, a nie do sposobu jego montażu (niegdzie nie jest to okre¶lone aby montaż wymagał spawania
Zielu - 06-05-2012, 12:33
Dokładnie tak jak napisał Robert.
btw. gwint D2 cudowny jaki¶ nie jest, polecam BC Racing, ew. jakiego¶ niedrogiego Teina. ¦wietne (i drogie) s± też KW.
TommiCrazy - 06-05-2012, 14:07
wiem ze D2 jakies boskie niesa, ale wyboru wielkiego do stariona niemam :/ problem tylko skad gdzie i jak.... wogole opis tego zawieszenia jest dziwny, w nazwie jest napisane starion, a w tabelkach gdzie pisze o producencie pisze lancia...
Tomek - 06-05-2012, 21:45
zacnie się Starion prezentował dzisiaj na lotnisku
pogratulować auta, a lakier dodaje mu dużo do wygl±du
|
|
|