Forum ogólne - Kultura jazdy na drogach itp itd ...poraz któryś tam ...
viader - 18-08-2010, 11:03
Maddox napisał/a: | ostatnio mialem taka sytuacje:
korek ze wzgledu na wypadek, poruszamy sie wolno, jedynka, luz, stoimy itp.
ruszylismy, widze ze przedemna auta przyspieszyly, powstala luka ponad 10 metrow, moze nawet wiecej, ja nadal jade na 1 bo widze ze auta przedemna zaczynaja zwalniac i stoja, wiec sie telepie na tej swojej jedynce, nagle barabuch wyprzedza mnie jadacy za mna vw passat, i oczywiscie musi hamowac do 0, ja rowniez, a gdybysmy jechali nadal jak jechalismy to nikt nie musialby stawac redukowac, ponownie zalaczac biegu, ot, toczylibysm sie na jedynkach.
czasem mam wrazenie ze w naszym narodzie jest jakis mus do wyprzedzania, chodby bezmyslnego i nic nie dajacego, ale zawsze jeden objechany.
pozniej i tak go wyprzedzilem ale na prostej, bez zwalniania, wpychania sie itp. |
Niestety takich debili drogowych jest więcej i do tego masakrycznie agresywnych. Jechałem trasą toruńską w podobnych warunkach, chciałem zmienić pas, aby zjechać z trasy, oczywiście nikt nie chciał mnie wpuścić, więc toczyłem się na 1biegu a przede mną zrobiło się z 50m wolnego (dalej był nieruchomy korek). Jak wkońcu ktoś mnie wpuścił, zza mojego auta wyjechał łysy kark w nubirze trąbiąc i wymachując rękami, gdy mnie mijał wykonał manewr jakby chciał mnie staranować . Był cały czerwony na ryju i pewnie jakby mógł to wykonałby na mnie wyrok śmierci. Coś się darł razem ze swoją dziewczyną w dresie. Pomknął te 50m z rykiem dziurawego tłumika....po czym stanął w korku. Ja tylko popukałem się w czoło, czym wywołałem jeszcze większą jego irytację (aż mu dym poszedł z uszu). Skąd się biorą tacy pajace
akbi - 18-08-2010, 12:06
Maddox napisał/a: | powstala luka ponad 10 metrow |
nie sądzę, aby to była odległość 10m ...a jeśli tak było to faktycznie trafiłeś na wyjątkowego kretyna ...(jakiego osobiście nie widziałem odkąd mam prawko ponad 17lat), który by się wciskał z powody zaledwie tych 10m
krzychu - 18-08-2010, 12:09
akbi napisał/a: | Maddox napisał/a: | powstala luka ponad 10 metrow |
nie sądzę, aby to była odległość 10m ...a jeśli tak było to faktycznie trafiłeś na wyjątkowego kretyna ...(jakiego osobiście nie widziałem odkąd mam prawko ponad 17lat), który by się wciskał z powody zaledwie tych 10m |
A ja kiedyś byłem w Warszawie stałem jak to w Warszawie w korkach i jeden młody frajer potrafił swoim matizem wciskać się w KAŻDĄ dziurę na chama tak że trzeba było hamować i każdy na niego trąbił aż dziw bierze że się nie bał że ktoś w końcu wysiądzie i przemówi mu do rozsądku.
W moich okolicach dawno takowego nie widziałem.
akbi - 18-08-2010, 12:21
krzychu, ale wyprzedzał, czy zmieniał pas??
krzychu - 18-08-2010, 12:28
Znaczy ciężko to określić bo to było tak że jak zostawiłeś mu 2-3m wolnego to potrafił przeskoczyć, potem z powrotem itd a balansował po 3 pasach często stojąc w poprzek na 2 pasach. Więc to równie bezczelne co wyprzedzanie bo zostawiło się 10m. Z takich ciekawszych jeszcze historyjek to wyprzedzanie kolumny przed przejazdem kolejowym i stawania na lewym pasie przed przejazdem (kilka razy to widziałem) a potem dynamicznie ruszenie Kiedyś koleś wpadł bo wiedziałem że rogatka jest uszkodzona i stanąłem 6-7m wcześniej a jakiś gość Volvo podjechał i stanął przede mną trochę mnie "szarpało" w aucie ale sobie myślę cóż zrobić rogatki się otworzyły (tylko ta przed nim nie) ja pojechałem a on stał tam sierota bo parę samochodów dojechało tak że nie mógł cofnąć ani kawałka.
Anonymous - 18-08-2010, 12:58
Jackie napisał/a: | Ot takie autko dla dziewczyny na lansik w małej miejscowości |
wiem ze to prowokacja wiec sie nie odzywam
Jackie napisał/a: | Jeździłem tym autem. Jest OK ale .... choćby Ralliarta to mu cholernie daleko |
kolejna prowokacja chocby ze wzgledu na sam naped,
Jacek odnioslem sie tylko do twojego tekstu ze auta ze stajni mitsu maja rewelacyjna trakcje i ich wlasciciele powinni czuc sie zobowiazani w przeciwienstwie do pseudo aut typu VW a oboje wiemy ze tak nie jest bo tak jak gdzies kiedys napisal kierowca rajdowy: ...Wystarczy pojeździć Lancernikiem i Imprezą w wersji salonowej, bez żadnych modyfikacji, i każdy kto ma jakieś pojęcie o dynamice sportowej jazdy wychodzi z Evo z przekonaniem, że latał samolotem akrobatycznym...
a na koniec tylko chcialbym zaznaczyc ze w tym wszystkim tylko chodzi mi o to zeby nikt sobie nie pomyslal ze jezdzi 120KM samolotem akrobytycznym ktorego nie obowiazuja prawa fizyki
Jackie - 18-08-2010, 14:07
arturro napisał/a: | wiem ze to prowokacja wiec sie nie odzywam |
No co Ty
arturro napisał/a: | kolejna prowokacja chocby ze wzgledu na sam naped,
|
I tak i nie Cena GTI i Ralliarta jakoś specjalnie od siebie nie odbiega
arturro napisał/a: | do pseudo aut typu VW |
A Ty od razu do mocnych słów, jakie pseudo? Ot "niepełnosprytnych" wystarczy
arturro napisał/a: | a oboje wiemy ze tak nie jest.... | eee.... a który z nas jest dziewczynką
arturro napisał/a: | a na koniec tylko chcialbym zaznaczyc ze w tym wszystkim tylko chodzi mi o to zeby nikt sobie nie pomyslal ze jezdzi 120KM samolotem akrobytycznym ktorego nie obowiazuja prawa fizyki |
O to to, moja Anielciu, o to to
Pazdrawliajem
cns80 - 18-08-2010, 15:04
Jackie napisał/a: |
arturro napisał/a: | a oboje wiemy ze tak nie jest.... | eee.... a który z nas jest dziewczynką |
Uważaj Jacku, bo za to można dostać RB http://forum.mitsumaniaki...=55323&start=90
Anonymous - 18-08-2010, 15:21
arturro napisał/a: | a oboje wiemy |
Jackie napisał/a: | eee.... a który z nas jest dziewczynką |
hehe ale numer, ze tak moglem napisac
ale pamietaj nie omieszkam sprawdzic przy najblizszej okazji tzn. zamiast pytac: ze mna sie nie napijesz? spytam: no to kto jest dziewczynka?
koniec i sorry za OT
Jackie - 18-08-2010, 15:50
arturro napisał/a: | ale pamietaj nie omieszkam sprawdzic przy najblizszej okazji tzn. zamiast pytac: ze mna sie nie napijesz? spytam: no to kto jest dziewczynka? |
Wiesz jak już będziemy ze sobą pić to już po krótkim czasie nie będzie to miało znaczenia ;D .
arturro napisał/a: | sorry za OT |
No jaki OT? Toż my samom prawdem jak tu stojem mówimy a prawda, jak wiadomo, zawsze jest na tym...no, na...eee, miejscu, znaczy się
Pozdrawiam
krzychu - 18-08-2010, 22:29
A kto za to dostał RB? Nie widzę żeby Akbi miał za to ostrzeżenie ale jeśli się należy....
cns80 - 19-08-2010, 08:42
krzychu napisał/a: | A kto za to dostał RB? Nie widzę żeby Akbi miał za to ostrzeżenie ale jeśli się należy.... | Już ma usunięte
A wracając do tematu:
Wczoraj się naprawdę przestraszyłem.
Jadę sobie moto ok. 50 km/h (dopuszczalna w tym miejscu to 60 km/h). Z mojej lewej strony dołączają się dwa pasy zjeżdżające z wiaduktu. Z jednego z tych pasów zjeżdża na mnie jeszcze wolniej jadące Subaru Justy (kierunkowskaz ma włączony). Ja zaczynam hamować i uciekać do krawężnika jednocześnie trąbiąc i świecąc długimi. Kierowca Subaru nie reaguje i dalej robi swoje. Gdy już docisnął mnie do krawężnika udało mi się wyhamować do jakiś 20 km/h i ominąć go. Spotkaliśmy się na światłach, a tam dziadek z babcią. Więc się go pytam czy jest ślepy i mnie nie widzi, a on odpowiada że nie widział. No to się pytam czy klaksonu nie słyszy, a on na to że nie słyszał. Ręce mi opadły Zabije Cię taki na drodze, bo jest ślepy i głuchy, a prawo jazdy nadal ma.
Fragu - 19-08-2010, 09:32
A ja dzisiaj widziałem na dk5 Pana na skuterku, który poginał środkiem, nagle włączył prawy kierunkowskaz i zniknął po lewej stronie
A wcześniej, podczas powrotu z urlopu, na ekspresówce widziałem małolata z dziewczyną, na skuterze, śmigających całe 40km/h lewym pasem. (nie, nie było gdzie skręcić przez najbliższe 10km)
koszmarek - 19-08-2010, 09:35
ja dzisiaj rano na siekierkowskim widziałam RUSKI autokar jadący.. no prędkością mojego autobusu po lewym pasie... u nich się tak jeździ?
Anonymous - 19-08-2010, 10:11
z dedykacja dla Fragu, http://biertijd.com/mediaplayer/?itemid=22364
|
|
|