To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Lubelskie - Lubelskie OT VII

Andrew - 15-03-2013, 13:35

Do nas ludzie dzwonią i mówią, że droga zawalona, żeby odśnieżać, a tu nawet krajowa 74 nieprzejezdna :roll:
Jaro1974 - 15-03-2013, 13:39

sniegu napisał/a:
temat może i do śmietnika poleciał, ale Ja jeszcze działu "Usługi" mitsumaniak dla mitsumaniaka nie odpuszczam

I tak trzymać :thumbleft:

[ Dodano: 15-03-2013, 13:57 ]
Ładnie zasypało. Normalnie zima pięknie się z nami żegna :evil:

radek79 - 15-03-2013, 14:00

To już chyba taka tradycja :wink:
Jaro1974 - 15-03-2013, 14:02

Odebrałeś córę z przedszkola?
inq - 15-03-2013, 14:03

Seichan napisał/a:

Ale nie patrz na panów z serwisu, bo u nich są zawsze ceny z kosmosu, zgłoś szkodę do ubezpieczyciela, poczekaj na odszkodowanie i naprawiaj. Tylko maska i zderzak czy też środek jest przesunięty?
Kiedyś złomek bardziej dostał i nadal jeździ ;)

Ja nie patrzę, ale nie mam zamiaru grzebać się z tym nawet chwilę. Misiek stoi w Parexbudzie i czekam na telefon od rzeczoznawcy. Chłopaki obejrzeli mniej więcej co się dało i wyszło 12,000 z hakiem. Ja chcę to naprawić, ale na dobrych gratach i solidnie. Na pewno wiem, że:
- maska do wymiany - jest mocno złamana
- zderzak pęknięty z lewej strony pod reflektorem także też wymiana
- grill totalnie rozsypany
- klosz lewy połamany razem z kierunkiem
- prawdopodobnie przesunięty lewy błotnik
- dość głośno coś szurało w czasie jazdy także coś tam jeszcze pewnie wyjdzie
Od góry nie widać nic więcej, ale koleś z serwisu stwierdził, że raczej dostała belka zderzaka. Nie wygląda to tragicznie, ale ceny gratów są jakie są. Jak w bezgotówce wyjdzie szkoda całkowita to zobaczymy ile by dali gotówki. Wtedy będziemy kalkulować i myśleć. Na ten moment spokojnie czekam na rzeczoznawcę z Allianz. Czas działa na moją korzyść bo postojowe i tak wezmę za ten czas co autko stoi.

Gorsza wiadomość jest taka, że dziś dostało Mondeo żony :-X Zgadnijcie kto prowadził? :evil:
Jaro1974 napisał/a:
Inq jak on śmiał to zrobić :evil: Ale właśnie - przedstawiciel handlowy - jak to słyszę to mnie od razu skręca :twisted:

Jak śmiał nie wiem, ale ja zjeżdżałem, a on jechał od strony centrum (duże rondo przy MAKRO) Po wszystkim stwierdził, że wydawało mu się, że miał zielone :roll: :shock: Jechałem z żoną i dzieciakami także najważniejsze, że wszyscy cali i zdrowi. Chłopak był na prawdę przestraszony. Przyjezdny, także wiadomo jak jest.
tomasek napisał/a:
inq przykre,chyba aż tak żle nie jest z Miśkiem :wink:
Nie widać jakie są szkody pod maską ale chyba można spokojnie
Jaro1974 napisał/a:
Wszystko da się naprawić. Tutaj chyba ( nie wiem, nie widziałem) dużo roboty by nie było. Najwięcej czasu zajęła by maska jeśli trzeba by było ją prostować ale raczej z tym nikt się nie bawi. Myślę że podłużnica jest cała :roll:

Tak jak pisałem. Interesuje mnie zrobienie tego na ori częściach. W środku masakry nie ma, ale coś szura i boje się, że może być coś z układem kierowniczym. Maska nie nadaje się do prostowania, ale i reszty pokleić się nie da. Przy szkodzie całkowitej jest możliwość później rejestracji auta?

bastek - 15-03-2013, 14:16

ANDREW napisał/a:
Do nas ludzie dzwonią i mówią, że droga zawalona

dawaj nr do siebie :) też Ci zadzwonię

Andrew - 15-03-2013, 14:17

Ja odśnieżanie odwołałem, bo nie ma sensu. Uspokoi się wiatr będziemy działać :wink:
_Slawek_ - 15-03-2013, 14:38

inq napisał/a:
Przy szkodzie całkowitej jest możliwość później rejestracji auta?

Jeżeli zabrali Ci dowód to (jeśli nic się od paru lat nie zmieniło) wystarczy po naprawie uzyskać papier o zaliczonym przeglądzie i bez problemu odbierasz dowód. Niczego nie trzeba rejestrować.

mkm - 15-03-2013, 14:43

Sześć Lubelszczaki :mrgreen:

Mam doniesienia, że Hrubieszów odcięło :doubt:
Taki armagedon zimowy?

Jaro1974 - 15-03-2013, 14:45

Tak Maćku mamy tu mały armagedon :wink: Choć u mnie tego raczej nie widać. Ale z tego co wiem to już wlot do Lublina od strony Warszawy stoi :? A co się dzieje dalej to nie chcę nawet myśleć :evil:
bastek - 15-03-2013, 14:46

ależ mamy gości:)
bułeczki są
znalazłęm jeszcze 3 woreczki ryżu, i 2 kg kiełbachy w zamrażarce. plus 3 żubry, 2 but. wina-noc do przeżycia:)
mkm napisał/a:
Mam doniesienia, że Hrubieszów odcięło

majdan mętowski też.

Andrew - 15-03-2013, 14:47

mkm napisał/a:
Mam doniesienia, że Hrubieszów odcięło :doubt:
Taki armagedon zimowy?

Trasa Lublin-Biłgoraj stoi. Janów Lubelski-Zamość stoi. Lublin-Kraśnik również.

radek79 - 15-03-2013, 14:51

Tak jarek córka odebrana,zapas chleba zrobiony
Jaro1974 - 15-03-2013, 14:53

No i dobrze. Ja zaraz po swoją też jadę i do domu się zwijam. Ale muszę powiedzieć że u mnie tylko wiatr jest. Śnieg nie sypie.
radek79 - 15-03-2013, 14:57

Ing takie naprawy jak twoja w galu ja bym się wyrobił spokojnie w 3tyś i oczywiście na częściach orginalnych bo zamienników nie ma prucz lqmpy