Lubelskie - Lubelskie OT II
tomasek - 09-10-2011, 20:18
A gdzie żeś tak się rajdował
matunio20 - 09-10-2011, 20:24
tomasek6, Majdan sopocki
Mamy nową drużynę, i wiecie jaką mamy nazwę ?
Szczerbate Piranie :D:D
Pełna nazwa "9 Zamojska Drużyna Wędrownicza Szczerbate Piranie Hufiec Zamość"
Jaro1974 - 09-10-2011, 20:27
A ja tam dzisiaj spacery uskuteczniałem Trzeba korzystać póki nie pada za oknem
Yoshiko - 09-10-2011, 20:38
Dobry wieczór rodakom i krajanom
| Jaro1974 napisał/a: | | A ja tam dzisiaj spacery uskuteczniałem |
my też pospacerowaliśmy po lesie
i nie byliśmy sami - ludzi od groma
bastek - 09-10-2011, 20:39
a ja (po dyskusjach, jak miałem dość) poszedłem z dzieciakami oglądać krówki, kurki, koguty, świnki, króliki... Bartek krowę przygnał z pastwiska, a Stenia nakarmiła kury. tyle radości... eh, te miastowe dzieci
2 anegdoty mi się przypomniały
na studiach pojechaliśmy do szczawnicy. pukamy tu, tam - po ile nocleg. i w jednym miejscu był szyld gosp. agroturystyczne. wchodzimy, pukamy -po ile nocleg - 15 zł. na to kolega - a jak zrezygnujemy z porannego dojenia krowy, to bedzie taniej?-tak, 14 zł i w smiech
i w bieszczadach, łapałem stopa. zatrzymali się jacyś miastowi (chyba ponańska rej., o iule pamiętam). z tyłu jechał jakiś brzdąc - 4-5 lat około.. skacze po tylnym siedzeniu od okna do okna, i chłonie widoki. nagle z nosem przy szybie - woła z przejęciem tato, tato tam jest krowa, a może nawet koń!
matunio20 - 09-10-2011, 20:39
| Yoshiko napisał/a: | my też pospacerowaliśmy po lesie
i nie byliśmy sami - ludzi od groma |
haha My też :D na rajdzie;p
_Slawek_ - 09-10-2011, 20:50
Bez jaj, a nie taniej wyjdzie piła spalinowa + sąsiad + zasłużona perełka po ciężkiej pracy?
SHARK1979 - 09-10-2011, 21:05
| _Slawek_ napisał/a: | | zasłużona perełka |
Ładna ta perełka
radek79 - 09-10-2011, 21:20
| _Slawek_ napisał/a: |
Bez jaj, a nie taniej wyjdzie piła spalinowa + sąsiad + zasłużona perełka po ciężkiej pracy? |
sławek może i wyjdzie taniej ale też trzeba zostawić trochę zdrowia i palców przy okazji
to ma być za kup przyszłościowy za to opał wyjdzie prawie darmowy
_Slawek_ - 09-10-2011, 21:35
| radek79 napisał/a: | | _Slawek_ napisał/a: |
Bez jaj, a nie taniej wyjdzie piła spalinowa + sąsiad + zasłużona perełka po ciężkiej pracy? |
sławek może i wyjdzie taniej ale też trzeba zostawić trochę zdrowia i palców przy okazji
to ma być za kup przyszłościowy za to opał wyjdzie prawie darmowy |
Zostawić trochę zdrowia i palców Przecież napisałem, że perełka PO a nie w trakcie Poza tym przecież taki ruch na świeżym powietrzu to samo zdrowie Co to się porobiło na tym świecie... przecież jeszcze jedno pokolenie wstecz to ludzie używali ręcznej piły "moja-twoja" czy jak to tam zwał Moim zdaniem taka maszynka ma sens przy jakiejś masówce, ale nie na domowe potrzeby... Tak samo jak niektórzy sobie mini-traktorek kupują do koszenia trawnika o powierzchni kilkuset metrów kwadratowych
matunio20 - 09-10-2011, 21:37
| _Slawek_ napisał/a: | | Zostawić trochę zdrowia i palców Przecież napisałem, że perełka PO a nie w trakcie Poza tym przecież taki ruch na świeżym powietrzu to samo zdrowie Co to się porobiło na tym świecie... przecież jeszcze jedno pokolenie wstecz to ludzie używali ręcznej piły "moja-twoja" czy jak to tam zwał Moim zdaniem taka maszynka ma sens przy jakiejś masówce, ale nie na domowe potrzeby... Tak samo jak niektórzy sobie mini-traktorek kupują do koszenia trawnika o powierzchni kilkuset metrów kwadratowych |
mega słowa
A na marginesie, u nas się mówi Twoja-Moja
Soner - 09-10-2011, 21:40
Wieczór, bo nie napiszę że dobry. Wy ty gadu gadu a mi w bok gala wjechał facet co właśnie z wyborów wrócił i jechał po cukier do sklepu oddalonym o 400m. I to wszystko 300 m od mojego domu Sławku czy nasz kolor srebrny jest tak naprawdę niewidoczny żeby w Lublinie tak w misiaków walić? Najpierw baba cofająć teraz ten agent twierdzi, że nie zauważył . A konsultantka miłym głosem mówi: "Udanego i spokojnego wieczoru" - bezczelność
Jaro1974 - 09-10-2011, 21:48
| Soner napisał/a: | "Udanego i spokojnego wieczoru" - bezczelność |
Jak by to skomentował mój kolega z pracy: "wziął bym taką babę wyrzucił przez okno, poszedł na dół, zabrał na górę i jeszcze raz zrzucił żeby wiedziała za co". A faktycznie kolor srebrny normalnie jest niewidoczny
bastek - 09-10-2011, 21:56
| _Slawek_ napisał/a: | | Tak samo jak niektórzy sobie mini-traktorek kupują do koszenia trawnika o powierzchni kilkuset metrów kwadratowych |
wiesz, znam takiego, co kupił traktorek po to, żeby sobie pojeździć :)szukał takiego z uchwytem na napoje . działka niby 40 arów, ale trawy ma może 1000 m2...
_Slawek_ - 09-10-2011, 22:03
| Soner napisał/a: | | Sławku czy nasz kolor srebrny jest tak naprawdę niewidoczny żeby w Lublinie tak w misiaków walić? | Nie tylko srebrny... w moim przypadku to jeszcze bordowy... Coś ostatnio patrząc po tematach na forum to ciężkie czasy nastały dla miśków Mnie zaatakowali najpierw Niemcy (opel) , później Koreańczycy (deu), a ostatnio Hiszpanie (w sumie to też niemcy bo seat)... Ale nie zdarzyło się aby Japończyk swojego bił... A jak to u Ciebie wygląda? Poza tym opisz jakie szkody...
|
|
|